Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz junkpod #97110 üzenetére

    A sötét képek amiket küldtem a valóságban annyira sötétek, hogy kvázi mindvégig nézhetetlen a műsor vele. Ezért írtam, hogy messze sötétebb mint egy 30-as OLED pixel fényerős SDR adás, mert az minden TV-n teljesen jól be lehet lőni - és azért legyünk őszinték, ez kb 120 nit (mármint a csúcsfény) - kár, hogy ez nem SDR hanem dolby vision HDR.

    Az is elég beszédes adat, hogy a vivid mód 12-es OLED pixel fényerővel (egyéb módok közül a standard vagy az otthoni mozi kb 25-ös fényerőnél) ad annyit mint a "mozi" mód 100-as fényerővel. Egyszerűen nem értem mi van ezzel a legjobbnak mondott mozi DV móddal.

    Ahol a két figura egymás mellett áll, már nem csak, hogy sötétebbnek látom, hanem egyenesen átformálja a jelenetet a sötétséggel a TV- mert naplemente utáni fénymennyiséget érzékel az agy, miközben a filmből kiderül, hogy vastagon nap közben vagyunk.

    Bárcsak lehetne állítani, hogy DV esetén hol legyen a roll-off. Annyira nehéz lenne egy 3 értékes opciót kirakni: 400 nit, 1000 nit és 4000 nit. Ennyi - mindenki szépen megadhatná, mert úgy tűnik a metaadatokból valami egyéb jön át...

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák