Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz #07746304 #81306 üzenetére

    Velem fél évig szórakoztak. Baromi bosszantó volt, de nem azért váltottam a Telekom koaxról, mert unatkoztam, hanem mert a pofátlan árai mellett még lassú és sokszor szar is volt. Nem is a szolgáltatás (bár arról is lenne mit mesélni), hanem a fantasztikus HGW-jük, ami még bridge módot sem tudott, és az évekig jól működő IP Passtrough funkciót is letiltották. Csak úgy. Mert baj nem volt vele két éven keresztül, csak egyszerűen jött egy frissítés, és vége lett.

    Nekem is volt, hogy kijött a szerelő, közölte, hogy most nem tudja megcsinálni, legközelebb kijött este 9-kor, akkor sötét volt, és harmadik nekifutásra sikerült. Igaz az is, hogy az itt olvasottak alapján nem teljesen volt ismeretlen számunkra a történet, szóval szabadságot nem vettünk ki, első alkalommal korábban hazaértünk és amiatt vártuk 3 vagy 4 körül az alvállalkozót, utána meg este 9-kor már mindenki itthon volt.

    Azzal együtt, hogy maximálisan megértem a bosszúságod, egy kicsit túlreagálod a témát. Meg lehet csinálni szépen a fúrást. Itthon a kanapé mögött megy az ethernet mellett a földön az optika, rokonnál pedig a falon a díszléc alatt megy, szóval nem is lehet észrevenni.
    Illetve a váltás is egy olyan dolog, hogy vagy gondod van az előző szolgáltatóval, vagy nem, és vagy akarsz váltani, vagy nem. Te elég kalandvágyó vagy, a többi szolgáltató topikjából elég jól emlékszem rá, hogy szeretsz variálni ezekkel :).

    Mi kinőttük a 30 Mbps-t, a fenntebb írt bridge mód hiánya, és a drága akkori maxos 120 MBps-os csomag feltöltése is csak 10 Mbps volt, így egyértelmű volt a 200/100-ra váltás.

    Új területen el kell fogadni az ilyesmit, meg utána kell járni, főleg ha társasház. Nekünk is utána kellett a Telekom optika miatt, volt is miatta sok fejfájás, de ez olyan, hogy vagy tesz érte az ember, hogy mielőbb legyen gyorsabb és jobb net, vagy megvárja amíg tesz érte más, vagy senki nem csinál semmit, és a monopolhelyzetű előző szolgáltató - sok esetben - lightosabb minőségét lehet élvezni. Le kell küzdeni a bürokráciát, meg 1--2 ember munkaundorát, mert sajna tényleg sokszor bagatel hülyeségeken akad el a bekötés, főleg ha nagyobb munka mint egy fél órás kábelfeldobás.

    Szerk:
    Lakásfelújításnál már érdemes rá készülni, pláne ha nem optika van, hogy kis szerencsével előbb-utóbb megérkezik az üvegszál, amit be kell vezetni. Ez egyénfüggő, én biztos, hogy úgy csinálnám meg, hogy 2--3 kábel behúzása ne jelentsen problémát.

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444- Ha egy munkát 30 perc alatt elvégzek, az azért van, mert 10 évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell 30 perc alatt elvégezni. Az évekért tartozol nekem, nem a percekért.

Új hozzászólás Aktív témák