Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz ben-ga #200837 üzenetére

    szintén gugli, AI alapú áttekintés :)

    "A vadkovász olyan kovász, amelyet kizárólag liszt és víz (valamint só) erjesztésével, hozzáadott élesztő nélkül készítenek, ami hosszabb erjedési időt és mélyebb, összetettebb ízt eredményez. A hagyományos kovász lisztből, vízből és élesztőből áll, és a folyamatot az élesztő felgyorsítja, így a kenyér hamarabb elkészül, de a vadkovászos kenyér könnyebben emészthető, tovább eltartható és kisebb a glikémiás indexe. "

    attól, hogy élesztőgombával segítik az erjedést, (és nem a levegőben található bacik indítják be a folyamatot) attól még kovász, mégha számodra a kovász az csakis a vadkovász (ami egyéni dolog, ettől ez még nem lesz igaz)
    foglalkoznia vele/aggódnia emiatt max annak kell (véleményem szerint), akinek gombaproblémája van.

    én személy szerint amúgy jobban aggódnék a liszt sikér-, glutén- vagy épp nehézfémtartalma miatt, ha már pörögni szeretnék ilyen dolgokon. de ez megint egyéni preferencia :)

Új hozzászólás Aktív témák