-
Fototrend
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
#198691
üzenetére
Ashw nekem semmit nem ad
en csak ennek erzem a hatasat. triptofan, magnezium (elalvashoz legalabbis) theanin ezeknek semmi hatasat nem erzem. ellenben az ashwa nyugtato hatasat erzem.
de erdekes, a tegnapi tanulmany szerint amit linkeltem, a kreatinhoz kepest 20-50%-os izomtomeg novekedest is hozhat..az durvan jo. mondjuk ezt nem tapasztaltam, mivel nem vagyok kaloria pluszban
-
tisn
veterán
Proteinco feldobott valami 0.5kg protein 2+1 akciót, valami keverek, ha valakit esetleg erdekel.
-
tisn
veterán
válasz
sherlock82
#198684
üzenetére
Nekem fontos hogy motivaljatok, amikor nuteallat zabalnek

-
tisn
veterán
válasz
sherlock82
#198683
üzenetére
Tudom

De ritkán kivanom es ritkabban eszem. Nem szoktam ezen aggódni, meg ha dietazom is bevallalom.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
#198682
üzenetére
Szoktam neha asszonnyal, de pont a reggeli zabkasat meg nem unom, szeretem is. Neha ha lángost eszek l piacon, miután megettem mar nem is esik jol a zsiros ize...
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
deny330
#198690
üzenetére
Nagyjaból ezek jók.
C vitaminból inkább többször kevesebbet.
B komplex, béta alanin sztem felesleges.
Tejsavóból 1 kiló pikk pakk elfogy és vannak sokkal jobbak olcsóbban a gymbeamesnél.
Ashw nekem semmit nem ad.
Spirulina helyett meg sokkal jobban jársz ha eszel rendesen zöldseget.
D vitamin ősztől mindenképp erősen ajánlott, de nagyon sok kutatás szerint nyáron is jó egy alacsonyabb dózis (a mi éghajlati övünkön a nap beesesi szöge miatt 11 és 3 közt hatékony igazán a D vit szintézis, ilyenkor legtöbben egy epületben dolgoznak)
K vitamin nem feltétlenül szükséges, nem igaz, h kalcium leeakódik az ereiben ha nem eszed a D mellé. Ha nem eszel elég leveles zöldseget, akkor D1-et szedhetsz, D2 biztos nem kell ( D1-ből a szervezeted alakítja ami neki kell) -
deny330
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban, nem is gondoltam volna, hogy van a fórumon ilyen topic, pedig idestova 10 éve tag vagyok, meg kb 8 éve foglalkozok sajáttestsúlyos edzéssel (fél-1 év kihagyást leszámítva), szóval még egyszer; Üdv minden sporttársnak!
Kb 2 hónapja sikerült visszatérni a rendszeres, heti 3 edzéshez, ezen felbuzdulva gondoltam rendelnék pár kiegészítőt ami hasznos/nélkülözhetetlen lehet, mivel kb február óta csak az 1000-es C-vitamin ment - jó esetben volt 1 nap amikor eljutottam a kondiparkba február-június között, így annyira nem tartottam fontosnak a kiegészítőket.
Gymbeam-től rendelnék mindent, ha valamit feleslegesnek tartanátok, abban az estben szívesen várom a kritikát, szóval:
Cink-kelát (biszglicinát), C-vitamin por, arthro complex (a csuklóim szeretnek fájni fekvőtámasz közben, sajnos régen nem sok időt fordítottam az ízületi előkészítésre), omega-3, b-komplex, béta-alanin, creapure creatin, magnézium-kelát (biszglicinát), 1kg true whey, illetve ezeket csak ráadásnak gondoltam, de az ashwagandha-t kipróbálnám, jókat hallottam róla, a bio spirulina port pedig gyúrós ismerős ajnározza, hogy jó cucc, ha alacsony a zöldség fogyasztása az embernek.
Mit gondoltok? Túlzás, vagy maradhat minden? D3+K1+K2 vitaminra gondoltam még esetleg, de őszintén szólva rengeteg időt tartózkodtam kint az utóbbi hetekben is a napon, van értelme ennek ellenére? Télre mindenképp vennék, akkor azért kevesebbet van kint az ember, a napsütéses órák száma is csekély.Egy kis infó róla, hátha így könnyebb a válaszadás: 26 éves vagyok, a csukló ízületeimen kívül hál isten nincsen nagy problémám, ellenben 3 műszakban dolgozok, többnyire kondiparkban nyomom sajáttestsúlyos edzéssel.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
#198685
üzenetére
egyetértek veled, hogy bizonyos szintig érdemes vele foglalkozni. azonban azt szerettem volna érzékeltetni, hogy túltolni nem érdemes és túlzottan szigorúan venni sem, mert végsősoron nem tudhatsz biztosra kb semmit sem.
a lényeg úgyis az, hogy élvezd, amit csinálsz, mert csak úgy lehet hosszútávon "kitartani".azzal azonban nem értek egyet, hogy az értelemnek/intelligenciának bármilyen köze van ehhez. szvsz totál független valaki értelmi szintjétől, hogy mennyire felelősségteljes/milyen beállítottságú (hogy tekint az életére) stb. de ez egy teljesen másik téma.
-
Apollyon
Korrektor
Nem a nemet mondással van a gond, hanem azokkal akik ezt nem tudják elfogadni.
De egyébként néha én is megeszem a rántott húst ha van, és olajban sütjük. Valamiért rá van írva a flakonra, hogy használat után le kell szűrni az olajat, mi kivágjuk. De air fryerben is be szoktam kenni valami zsiradékkal a húst (nem étolajjal) hogy ne száradjon ki, grillezéskor szintén. Nem ez fog a sírba vinni, valóban. -
Dorian
félisten
válasz
sherlock82
#198683
üzenetére
Van amikor kölest teszek hozzá, van amikor hajdinát
Nem azért eszem mert ezt kell, hanem szeretem. A lángost pl nem szeretem. Édességet v zsíros cuccot pl. nem szeretek reggel enni. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
#198682
üzenetére
Biztos csak a halál és az adók. De azért értelmes ember igyekszik, h az esélyek mellette szóljanak. lehet elengedett kézzel is autózni egy darabig, de azért a kormányt fogva minimális befektetéssel nagyságrenddel biztosabb.
De pl a mai utolsó meleg napon épp iszom egy rákkeltő sört. -
sherlock82
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#198682
üzenetére
Én agyalom túl abban biztos lehetsz.

Amit szeretek megeszem , annyit amennyit jól esik, hiszen benne is van a nevében hogy jól esik. És többet nem kell szerintem.Nem szoktam, megenni, azért mert azt mondják
- ezt a picit ne hagyd ott,
- megbírsz enni még egy hús-
- alig ettél , merj még egy picit.Nagyon szeretem a főzelékeket, a dalát húsból készült fasírt gombócot és a tükortojást is.
Nem gondolom hogy hogy ezek annyira ártalmasak lennének.Szerintem amúgy az egész téma nem ér ennyit hogy ki mit eszik vagy éppen nem eszik.
-
sherlock82
senior tag
Nálunk minden pénteken van piac. Az elmúlt hónapokban előfordult hogy ott ettem egy a lángost a reggeli futás után. Havonta egyszer egyszer, miért ne ehetnél te is ?!

Meg is őrülnék ha minden reggel zabpelyhet kellene reggelizni, bármilyen gyümölccsel variálom.
Változatos reggel ennél sokkal több mint hogy eper helyett almát teszel bele.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
#198678
üzenetére
+sherlock82: megtanulod, utánaolvasol, aztán folyamatosan update-eled a tudásod... és ha túlságosan a mélyére ásol az egésznek rájössz, hogy attól, hgoy változatosan eszel, hogy elméletileg teljes mértékben egészségesen táplálkozol, még baromira nem fogod tudni biztos mit is viszel be a szervezetedbe... mert nem tudhatod, hogy az a zöldség, gyümölcs, vágóállat stb mikkel volt termesztve/tenyésztve, mikkel kezelték, mik azok az anyagok, amik ott vannak benne sejt szinten, mert nem ürült ki... és összességében a felszínen egészségesnek látszó/vélt táplálkozás során mennyi olyan anyagot viszel be, amely lassan megöl
persze vannak előírások, szabályozások stb-stb... de, hogy ezt valóban melyik termelő mennyire tartja be vagy ha be is tartja, akkor egy most teljesen ártalmatlan adalékról mikor derül ki, hogy egyébként hosszútávon végülis extrém rákkeltő stb, szóval az egész bizalom/hit kérdése... így végsősoron egyetértek marked one94 hsz-ével... ha túlagyalod, akkor abba tuti beleőrülsz 
@tisn : szerintem nyugodtan ehetsz 1-2 alkalommal. én úgyis annak a híve vagyok, hha valaki túl finnyás és emiatt nehezen bírja a kalóriadeficitet, akkor heti 1-2refeed nap (a normál kalóriaszintjéig!) belefér... max lassabban halad, de azzal nem baxxa el a dolgokat és ráadásul szvsz segít "kitartani"
-
Dorian
félisten
Reggel a jól bevált zabkása volt kis túróval, fehérjeporral, 30deka áfonyával. Én imádom.
Délben birkamájat ettem, aztán tejberizst.
Vacsorára (kókuszzsírban) pirított garnéla lesz zöldségekkel, kovászos rozskenyérből fokhagymás piritóssal -
tisn
veterán
válasz
sherlock82
#198679
üzenetére
változatos étrend
azt mondod az unalmas reggeli zabkasa helyett neha egyek a piacon egy kis sajtos tejfolos langost, vagy sult kolbaszt reggelire ?
-
sherlock82
senior tag
Nekem a legkritikusabb a rántott sajt elkészítése mert airfry - ban felrobban, zsírban sütni sajtot nem tudom milyen lehet, marad villanysütő .
Szóval nem lehet megmondani ma se a tutit, tájékjódunk, olvassunk utána dietetikustól, vagy tanul emberektől, orvosoktól, sarlatánokat, életmód tanácsosakat kerüljük.

Úgy hogy gyerekek egyetek rendesen , változatosan, paprika, paradicsom, változatos étrend mellette mehet a sport , ja és sok víz és pihenés.

-
Dorian
félisten
válasz
marked one94
#198677
üzenetére
Nem kell állandóan. Elég 1x megtanulni.
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
#198670
üzenetére
nem, de a lanyom 3 eves

de akkor miert nem azt linkeled?
en elhiszem, hogy ez tortenik csak azt nem, hogy szignifikans kulonbseg lenne a kokusz meg a tobbi kozott. na arra lenne jo egy tudomanyos cikk.
szerk: te akkor eddig ettel rantotthus (a muternal, legalabb gyerekkent), csak ujabban nem eszel mar?
-
Dorian
félisten
"meg szerintem" miért te vegyész vagy?

Meg az semmit sem jelent. Anyám vegyész, de hiába mondom ezt neki 50 éve így süt, életbe lép a kognitív disszonancia. A végső érve az volt, hogy "a rántotthús akkor is finom"Valszeg ahonnan az ábrát kimásoltam a szövegezés slendrián volt, Máshol írják, hogy a policiklusos aromás szénhidrogének (PAH-vegyületek) amik hosszas sütéskor felszabadulnak a növényi olajokból és a rákkeltő hatást adják. Egy Leicesteri egyetem kutatásai is pont ezt a durván fokozott rákkeltő hatást állapítják meg
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
#198667
üzenetére
azert egy vegyesznek jobban elhinnem

meg szerintem a rakkelto szarok inkabb az elelmiszerben alakulnak ki suteskor es az oldodik bele a zsirba is (meg megeszed)ezek adjak a jo izt (aromas ch-k)
ahogy olvasom az oxidacios hostabilitasa miatt ajanljak, ez 198fok, repce 205. vagyis a repce jobb. raadasul azt irjak, 10x fel lehet hasznalni, hat, akkor inkabb az eccer hasznalatos magolajak. szerintem.
-
m3ss
veterán
ashwa uj tanulmany
-
válasz
thomasvold
#198662
üzenetére
Semmi gond nincs, ha holnapra nem marad belőle

-
Dorian
félisten
Az olajban sütéshez még itt egy ábra. Igaz, hogy a kókusz/pálmazsír, állati zsírok telítettek, de sütéshez ennek ellenére mindenképpen ez javasolt a szokásos napraforgóolaj helyett. És ugyanezért nem szabad vendéglátóhelyen enni ilyesmit, mert ott ráadásul nem 30 percig, hanem akár 8-10 óráig használják ugyanazt az olajat. A panírozott dolgok ráadásul jól fel is szívják.
[kép] -
m3ss
veterán
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
#198658
üzenetére
hat, hentesnel nem vennek, szerintem a maradek husokat amit nem vittek el azokat pacoljak be

lidlben legalabb friss cucc a husgyarbol (bar meg ott sem vettem soha pacoltat, magam pacolok ha kell)
malachusibol meg nekem a cba novak valtak be minosegre nagyon.
ott szoktam pl. combot daraltatni daralthusnak.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
#198655
üzenetére
Sztem a lidlis előrepácolt húsok majdnem ehetetlenek.
Ha ilyesmit akarok akkor van egy hentes ahol veszek, annak a pácaiban soha nem csalódtam -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
#198646
üzenetére
nekem is ez volt a tippem.
de megertem, a gmo mentes csirkemell mar 2x annyi a lidlben, mint a sima (mindig csak az elobbit veszem, de ez mar nagyon durva kulonbseg), atlagember nem igazan tudja az elsot kifizetni. -
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
#198648
üzenetére
Ehhez hozzá tartozik, h minden nap beverek a kaja mellett 65g tejsavót. Edzésnapokon meg még egyet szoktam (ez nincs benne a tskgx2 számításban), de mostantól azt nyugodtan skippelem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
#198647
üzenetére
én ezért mondom mindenkinek, hogy erősen ajánlott pár hétig vezetni, hogy mit eszel meg. mert lehet fejben beleszámolod nagyjából a húst, a fehérjeport, esetleg az olyan növényi cuccot, amiknek magas a fehérjetartalma, de azért vannak más köretek is, "nasik" stb akár, amikben szintén van (látszólag) elhanyagolható mennyiségű fehérje, de mégis... sok kicsi, sokra megy... és ez persze nem csak a fehérje, hanem zsír és ch esetén is így van (a korábban hozott példa, a pár szem olajos mag, a szósz stb-stb nem számolása nagyon félrevihet)
#198648 Tyler Durden : hüvelyesek főzelékként vagy párolt zöldségként köretnek sokat segítenek. de nekem pl a nagy kedvencem a quinoa... teljes aminosav profilja van, akárcsak a szójának és tök sok benne az ásványi anyag is. ráadásul a GI-je is baromi alacsony. és finom... annyi, hogy picit macerásabb elkészíteni, mert át kell mosni párszor (vagy akár áztatni is, ha épp rosszabb minőségű vagy szimplán régi)
-
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
#198646
üzenetére
Én amúgy nagyon meglepődtem amikor kiszámoltam, h simán megeszek tskgx2 fehérjét, de a kalóriafogyasztásom éppen a fenntartó. Zsír oké, Ch--t lehet emelnem esetleg
-
K1LLMy53Lf
senior tag
heti 300g csirke... akkor ez számomra nem igazán releváns... én napi 300g-t eszek...

amúgy itt van egy 2017es, 2,4milliós mintát vizsgáló tanulmány, amely szerint nincs jelentős összefüggés: [link] (illetve sok másikat is lehetne linkelni)
én valószínűbbnek tartom, hogy az "az vagy, amit megeszel" elv miatt a nagyüzemben termelt csirkék húsa "mérgezőbb", mert bizonyos anyagok nem ürülnek ki, hanem a húsban maradnak, és ezen anyagok, amik növelik a rák kockázatát, nem maga a fehérhús. (mindez persze csak paraszt logika)
-
Dorian
félisten
válasz
marked one94
#198640
üzenetére
Nem, azok alapvetően nem rákkeltők. Az ultrafeldolgozott húskészítmények azok
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian
#198635
üzenetére
Utána olvastam, a túledzés egy hosszú folyamat és nem is teljesen ez az állapot. Ami most van azt túlterhelésnek hívják.
A múlt hét közepétől túltolt edzéseken kívül hozzá jött, hogy előtte 4 napos Tátra túrán voltam (szurdokok és hegymászás) napi átlag 30ezres lépésszámmal meg sok szintemelkedéssel, és hiába a lábam használtam, ez láb szempontból kimaradt edzésnek számít, ugyanakkor fáradtság, pihenési igény szempontból a másik oldalról meg jelentkezik. -
Dorian
félisten
válasz
sherlock82
#198637
üzenetére
Az égetett olaj fogysztásának káros hatásait nem befolyásolja az, h te futsz meg súlyzózol. Elsősorban nem a testsúly miatt káros, hanem rákkeltő.
-
sherlock82
senior tag
Én is szoktam sütni olajban krumplit, rántott húst és rántott sajtot, elsősorban azért mert nagyon szeretem őket.
Ha valaki rendszeren sportol, súlyzózik és mondjuk fut is mellette, nem gondolom hogy ettől baja lenne és tudatosan oda figyel az étkezésre a hétköznap.
Forró levegős sütőnk nekünk is van, de nem mindig azt használjuk sütés során.
Mindent lehetne enni, mérték a fontos.
Étteremben sem muszáj sült krumplit enni a cordon mellé, elég egy adag káposzta saláta is szerintem. -
S e t h
nagyúr
válasz
headhunter
#198574
üzenetére
Nagyszerű, megint ezzel a bohóccal tolja.
Nagy Ricsi közben készül az olimpiára és nem filozofálgat. -
Dorian
félisten
Tegnap egyértelműen megéreztem, hogy túledzésben vagyok, nem tudtam regenerálódni. Az aug-i szabik meg betegség alatti elmarad edzéseket múlt szerdától erősen túltolva (plusz sorozatok, minden bukásig, extra edzésnap) próbáltam behozni, hülyeség volt. És persze az alvás is rosszabb lett ami miatt még kevésbé tudtam regenerálódni.
-
benfolds
őstag
csak én nem hallottam eddig mickey hargitayról, aki annak idején mr. universe is volt?
-
yagami01
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
#198631
üzenetére
Nem tudom annyira nem értek (még?) hozzá, én is sütőt max 210-220 körülin használom, serpenyő meg hát nem tudom hány fokos.

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
yagami01
#198630
üzenetére
igen, a finomított olívaolajnak valóban nagyon magas a füstpontja, azonban itt ki is fújt minden vele kapcsolatos jó dolog, ugyanis ellenben az extraszűzzel, a finomítás "kiöl" belőle minden jót (antioxidáns, polifenolok stb, sőt, még az íz is), tehát egy szimpla zsiradék lesz. tehát finomított olívaolajat venni az egyik legnagyobb hülyeség szvsz. jó drágán veszel szimpla zsiradékot

avokádióolajjal nem voltam képben, mert sosem volt opció, de most kíváncsiságból ránéztem. az is szűz olajként (ahol ér valamit a benne lévő anyagok miatt) elvileg 190°c körüli hőt bír max. a finomított elvileg tényleg bírja a 270°et
köszi, legalább ennyivel is többet tudok
(de én pl nem tudom minek a sütéséhez kell olyan magas hő, h őszinte legyek... nekem már a 220+ extrémmagasnak számít
) -
yagami01
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
#198628
üzenetére
Attól függ milyen oliva, ha jól olvasom van abból is olyan, ami 240 fokig bírja.
Az extra szűznek alacsonyabb. Illetve most látom, hogy az avokádóolajnak a legnagyobb elvileg a növényi olajok közül, 270 fok is lehet. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
yagami01
#198627
üzenetére
sütni mindenképpen olyan olaj kell, aminek magas a füstpontja és sok benne a telített zsír. ezért jobb sütésre az állati eredetű zsiradék/vaj/ghí vagy pl a kókuszzsír...
a napraforgó olaj fajtától függ, mert habár magas mindegyik finomított napraforgó olaj füstpontja, de a normál napraforgó olajban sok az omega6, az pedig elég instabil (többszörösen telítetlen zsírsav), így könnyen oxidálódik. de van olyan fajtája, amiben az egyszeresen telítetlen zsírsavak vannak túlnyomó részben és magas a füstpontja. ilyennel pl elvileg lehet sütni 220-240°ig talán. amúgy az olívaolaj is hasonló, mivel egyszeresen telítetlen zsírsavak vannak benne, de alacsonyabb a füstpontja, így alacsonyabb sütési hőmérsékleten (180° talán?) elvileg lehet sütni veleén sütéshez sertészsírt használok, főzéshez pedig extraszűz olívaolajat

-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
#198625
üzenetére
nekem az actifry folyamatosan keveri hozza sem kell nyulni.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Dorian
#198599
üzenetére
Én ált. egy kevés olivában sütöm a rántott dolgokat is, éppen annyit használok, amennyi szükséges - megsül, nem ég le stb. És igyekszem mindig frissen ha olyan van. Tehát nem 30 percig sütögetek csomót, hanem csak egy adagot, amikor eszek. Így talán ez annyira nem vészes.
Később szeretnék XY ételhez valami különlegesebb olajokat is használni, tehát belenne tárazva ilyenekből, hogy chilis oliva, mogyoróolaj stb. Utána néznék mi az ami egészségesebb lehet és opció számomra. Nem túlhasználva őket.
Egyébként én se szeretem, amikor pl. karcolt régi teflonban sütnek a már félig sötét olajban... itthon is még szokás elrakni üvegben és én vagyok a "rossz" ha újat öntök (ha épp napraforgót használnék), mert "drága az olaj ahhoz, hogy mindig újba süssünk". Biztos jelen van ez a szemlélet még nagyon sok helyen és ez nem jó, edukáció vagy valami lehet tényleg nem ártana, ha máshol nem a köztelevízióban és plakátokon, ha eljutunk odáig pár hónap múlva. -
m3ss
veterán
válasz
thomasvold
#198616
üzenetére
es meddig kell sutni igy a krumplit?
#198619 tisn lehet az asszony 60 fokon mosta es osszementek

-
tisn
veterán
hat ha az a jele a tesztoszteron tultengesnek, hogy faj a terded, meg a boka inhuvelygyulladasod es alig birsz kisantikalni a terembol, akkor igen

hatazas utan erzem ugy, hogy kibaszott szeleshatu debella lettem, szerencsere van tukor es leesek a foldre

(nem tudom irtam e, vagy csak asszonynak mondtam, de a kipsta focispoloim kicsit szukek felkaron, ilyen se volt meg.)
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
#198615
üzenetére
hurka kolbasz sutesrol volt szo. semmit se teszek ala. csak mikozben sul, 15 percenkent kanalazom/ontom le a zsirt, mert annyi kisul beloluk, foleg a kolbaszbol. ha mellerakom a krumplit, akkor irtozatos mennyisegu zsirt felsziv.
ti labnap utan nem erzitek, hogy szet**** a tesztoszteron?
konkretan delelott ilyen 8-10 korul...durvan erezni. harapok, meg minden, nem is fejtenegetnem ezt tovabb 
foleg labnapok utan erzem.. -
-
tisn
veterán
-
tisn
veterán
aztakurva de jol nez ki
(a multkori kaloriaszamolastol kedvet kaptam, igy kb. ket hete dietazom, de kurvara megennek egy pizzat
)de le kellene vinnem szerintem a limitet 2500->2200-re, mert nem vagyok ehes, ilyenkor nem fogyok. ahhoz az kell, hogy estenkent mar a falat kaparjam...
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
#198585
üzenetére
ok, de ha 3-4 ezret akarsz megenni nem ehetsz 3x, ha nem szemet kajabol akarod megenni ezt a mennyiseget, nem olyan egyszeru. nekem legalabbis. pedig nem csirmellet eszek rizzsel.
#198590 tisn fujj. mondjuk most napok ota tortat eszek. meg pizzat. vegre talaltam egy jo pizzateszta receptet

fincsi lett nagyon -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
#198599
üzenetére
persze, ezt értem és tudom. ezért is írtam, hogy utóbbi már valóban méreg kategória és ezt a gyomrom is jelzi. otthon készített dolgokra még nem panaszkodik (persze ez nem jelenti azt, hogy az annyira jó lenne). De amúgy nem szoktunk rántott cuccokat enni (kivétel tojásrántotta), inkább anyós szokott sütni néha. én meg olyankor nem tolom félre, hogy ezt nem stb, mert azért szeretem (de szerencsére nem sóvárgok utána, tehát nem megvonás, hogy amúgy nem eszünk ilyesmiket rendszeresen)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi






(gondolom halliszttel is etetik) kifordul a gyomrom tole.




