Új hozzászólás Aktív témák

  • pető bá'

    őstag

    Más téma, ha már kezdő topik :)
    cuppingoltatok már, vagy szoktatok valamilyen rendszerességgel? vagy ez nagyon HC topik? :D

    Van egy ismerősöm, aki nem nagyon kávézik, és nem akartam espressoval sokkolni :D Így a Hoffmann-os házi cupping útmutatás alapján csináltunk egy session-t. (15gr, 250ml)
    P&Y Sidamo, P&Y Brazil Cerrado, P&Y Grandi Arabica, Roastopus Seahorse volt a felhozatal. French press-nek a Seahorse-t és a Sidamo-t már próbáltam, espressonak mindegyiket ismertem már.

    Számomra nagyon érdekes volt így szálazni az ízeket, sokkal 'részletesebb' képet kaptam a kávékról, főleg ahogy folyamatosan hűltek, és újra visszakóstoltam őket. Talán a "versenyzők" is jól lettek megválasztva, könnyú volt sorrendet felállítani savasság-keserűség arányt tekintve.
    Az ismerősöm annyira nem élvezte a dolgot ;] nála az egyetlen vállalható a Grandi Arabica volt, a Brazil még elment, ha a másik háromból kellett választani.
    Nagyjából megegyeztünk, hogy egy éve ugyanazt mondtam volna amit ő, én már hozzászoktam a savasabb ízvilághoz.

    Ami még érdekes volt, ezután újrakóstolni espressoként - a Roastopus kiegyensúlyozottsága ugyanolyan egyértelmű volt, számomra kellemesen kiegyensúlyozott, az ismerősömnek bántóan savas majd bántóan kesernyés - túl "tömény".

    Szerintem érdemes ilyen tesztet csinálni, akár 1-2 kávéval is, kicsit másképp is megismerkedni az ízvilágával :) (still better than benzinkutaskávé :D )

    #5620 D@niel
    kereső alapján csak neked :D

Új hozzászólás Aktív témák