-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #40299 üzenetére
mindennek a fehér szín áll a legjobban (autónak, pláne, ha szép, nagy és formás, dettó)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
Kellene egy kis help kávéfőző ugyben..
Szeretnénk az irodába automata kávéfőzőt...(Szegeden)
Kb. 30 fő részére
A keszuleket megvasarolva, de állandó szervizt biztosítva
Elo otletre a közösségnek a delonghi esam 3000 tetszik
Ha jobbat tudtok..varomTudtok e megbízható, ajánlott ceget aki ilyennel foglalkozik ?
-
lorcsi
veterán
válasz fragola.6035 #40305 üzenetére
Ok, nyitott vagyok minden megoldásra
De ahogy nézem a honlapokat..bazi nagy a választék..kínai nekem ez a kismillió paraméter.Ha tudsz valami konkrét johet pm- ben is 😊
MOD:
Kimaradt , hogy tejjel is banjon ,el
Plusz szemessel es daralttal is -
lorcsi
veterán
-
Bazsee71
őstag
válasz lorcsi #40310 üzenetére
Számla a használtra is van. Meg kell kérdezni tőlük, hogy miért jó, ha 3x annyit fizetnek egy gyengébb gépért, illetve tudják-e majd hetekre nélkülözni a garanciális javítások idejére.
Ha nálunk hivatalban átment egy ilyen gép beszerzése, akkor egy vállalkozásnál már csak-csak.
-
lorcsi
veterán
válasz lorcsi #40310 üzenetére
van itt egy egegész pofás gaggia is
vajh' mennyire szerviz igényes ?
ill. érzékeny ? -
Bazsee71
őstag
válasz lorcsi #40313 üzenetére
Nem akarok erősködni, de szerintem fussatok egy kört a főnökségnél, mert ennek így nem lesz jó vége. Ha kötik az ebet a karóhoz, akkor inkább a Kávékorzó vonatkozó fórumában érdemes informálódni.
-
zolko74
tag
válasz fragola.6035 #40315 üzenetére
Igen, ez egy Saeco Vienna Gaggia ruhában. Most pont egy ilyet használok, és darálja a kávét.
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok.
Újonc vagyok a presszó kávézásban .Idáig csak kotyogó kávét főztem .Most "örököltem"" egy Jura subitó gépet ,jó régi darab.Kipróbáltam nem ereszt sehol ,citrom savas vízkőoldóval átmostam.Olvasgattam vissza a fórumban,hogy mennyi kávéból kell főzni,én 14gr-ot használok ,magam őrlöm a kávét ,és kb 20-25mp alatt lejön a kávé aminek a hőfoka 79-80 C fok.(Spáros omnia estate brazil kávét használok próbára ,nagyon kellemes ízűnek érzem.) Ez nem tudom ,hogy elég meleg-e.A kotyogós melegebbnek tünt.
Ha esetleg volt valakinek ilyen gépe, szívesen fogadok minden tanácsot.
Elöre is köszi. -
noss
csendes tag
válasz fragola.6035 #40317 üzenetére
a reggeli kávéknál be kell állni a sor végére, hadd igyanak a kollegák először.
az előző hsz-odból úgy tűnt, mintha előre őrölt kávéval működne..
30g úgy, hogy kb 7-10g egy adag... ijjjnoss
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
G.A.T - Amore 4 csésze
G.A.T - Opera 4 csészeEzek javasolt kotyogós kávéfőzők? Valaki használ ilyet?
-
somogyib
őstag
válasz tcarina #40318 üzenetére
Nálunk a cégnél van Jura, elég sok gond volt vele, többször kellett szervizbe vinni. Mondjuk ott ki van téve használatnak, otthon gondolom egy év alatt főz annyi kávét az ember, mint a cégnél egy hónapban.
Én tavaly vettem egy Saeco-t. A hozzáértőbb ismerőseim azt mondták, hogy olyat kell venni ami minimum a 15 bar-t tudja.
A kotyogós nekem is forróbbat főz mint ez.
Kávéban nálam a Frei vaníliás nagyon bejött (erre viszont az ismerőseim azt mondták, hogy a Frei kávé az nem márka )
-
HÁZIGAZDA
válasz somogyib #40323 üzenetére
a "bar" a pumpa maximális nyomása, semmi köze a jó kávéhoz. a legszarabb pumpa is tudja a 9 bart, ami az eszpresszóhoz kell, a komoly, nagy gépekben (azaz a topiklakók gépeinek zöme) meg egy 15-20 bar maximális nyomású pumpa van 9-10 barra korlátozva. direkt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #40326 üzenetére
ezek csak 41/58 mm-esek továbbra is, ugye?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
válasz somogyib #40325 üzenetére
ronin s8 ugratott szerintem.
Ezen a fórumon rendszerint friss pörkölésű és jó minőségű, ízesítő anyagoktól mentes kávékat fogyasztók vannak.
A Nespresso meg vállaltan bizonyos kémiai eljárások útján hozza a konstans, de a kávé hobbisták által nem igazán nagyra tartott minőséget.
Ha elfogadsz egy tanácsot, nem vásárolsz többet Frei kávét, mert abban az árban egészen kiváló minőségű és mindenféle mesterséges ízesítőktől mentes babokat tudsz venni.
Ettől függetlenül elhiszem neked, hogy ízlik a vaníliás kávé, de egyrészt az vaniliát még soha sem látott (nem mint ha kellett volna neki), másrészt pedig ez az aroma is csak azért van benne, hogy a gyatra pörkölést elfedje. Mondjuk olyan a különbség mint egy jo angus steak, meg egy mekis sajtburger között, bár a példa sántít, mert az utóbbit a másnapos gyomrom kifejezetten kedveli.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Keresztapper #40330 üzenetére
Pont tegnap vettem egy darab érlelt argentin hátszínt. Sajnos ritkán engedhetjük meg magunknak.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #40333 üzenetére
Azt hiszem, én sem vagyok egy nagy fogyasztó sajnos, de ezért is kávézom. Így pótlom a kimaradó luxust.
http://palscoffeetech.com/
-
soldier2
őstag
válasz somogyib #40325 üzenetére
Ha van ellenséged, vegyél neki egyet ajandékba, és a gatyáját is arra fogja költeni, hogy szar kávét igyon drágán.
Lap tetején az osszefoglalót, az ott található linkeken lévő oldalakat olvasd el. Legtöbb kérdésedre választ találsz valamelyiken.A Poemia habosságát nem tudod változtatni, de nem is kell. Nem a habtól lesz jó a kávé. Ha veszel hozzá jó darálót, kiszereled a nyomásfokozót, veszel hozzá rendes szűrőt, tampert, akkor talán egy kicsit jobb lesz a végeredmény, egy jó kávéval, de csodát ne várj.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Ez a víz [link] tényleg jó a karos gépekhez?
Van vele kapcsolatban bármiféle tapasztalat? Tényleg igaz az, hogyha ezt a vizet használjuk a gépben, akkor nem is kell vízkőteleníteni, mert olyan nem alakul ki és még a kávé íze is jobb tőle?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Toobee
veterán
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Clearwater-re arat ugyan nem tudok, de hozzank ok hozzak a vizet. Ha vallalsz havi 2 ballon fogyasztast (2×19l), adnak egy kezi pumpat melle. Ceges gepbe azt a vizet rakom:
Kalcium: 32,0 mg/l
Magnézium: 8,0 mg/l
Kálium: 9,5 mg/l[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Norda olcsóbb, és azzal sincs vízkő sok. Lassan egy éve figyelem a Cremina belsejét, még mindig nincs vízkő benne annyi, hogy savazni kelljen.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Deadzone41
őstag
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Ne vegyél olyan vizet, aminek nem ismered a pontos ásványi anyag tartalmát szvsz.
Az SCAA 75-250mg/l TDS-t ad meg optimálisnak, ehhez minél közelebbit találsz, annál jobb. A norda eléggé alulról súrolja csak a határt 62mg/l-el. A Nestlé Vera pont optimális lenne, csak az meg lúgos, szóval azért bukik. Nehéz ügy itthon. -
adp
őstag
válasz Deadzone41 #40343 üzenetére
Hosszutavon nem eri meg jobban egy vizlagyito berendezes mint a vera, norda, kavedozo viz stb. viz. Mert azert nem olcsok ezek a vizek.
Mondjuk en a helyi artezi kut vizet hasznalom. Fogalmam nincs milyen az osszetetele, szuleim szerint lagyabb mint a csap. Ezt szoktam forralni[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Keresztapper #40346 üzenetére
Kiskazános gépekkel nem fogy annyi víz. 14-15ezerből mi jön ki? Ok hogy lelágyítod a vizet teljesen, és nem lesz vízkő, de a full kiherélt víz nem biztos, hogy optimális íz szempontjából. Aztán ottvan a klór és az egyéb ízeket befolyásoló anyagok, amiket nem köt meg a gyanta.
A RO víz jó lehet visszasózva, de az nem 15ezer pénz és azt is karban kell tartani. -
adp
őstag
Van valakinek PID fok feljegyzései dokumentálva? Akár papíron akár begépelve. Pall Yotz és pacifices kávé hőfokok érdekelnének leginkább Örömmel fogadnám kávéfőző gép névvel együtt
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #40347 üzenetére
8e ft-ból veszel egy szűrőházat a vitalneten, amibe 1000-1500 ft egy szűrő, ami meg 3-6 hónapig elég (inkább 3, ha használod is). aktív szén + mechanikus szűrő, de végülis van vízlágyítós is. hajrá!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Én jegyzeteltem anno a La Piazza-t, és a Pin Up-ot, de nem mérvadó, nem sikerült jót húznom. PY-t meg korábban gyári szűrővel csináltam, ott sikerült megtalálni szerintem egy elfogadható szintet, viszont most a Renekával egy zacskó Spicyt elfogyasztva sem sikerült jót húznom. Mit hogy jót, nagyon rosszul sikerültek, és egyelőre nem is tudom mi lehet a gond. Anno 92 °C-on jó volt, ott most nagyon savanyú. 97 °C-ig is felmentem, ott már keserű, de még mindig éreztem benne savanyú ízjegyeket is. Közte sem volt az igazi, per pillanat teljesen tanácstalan vagyok. Szándékosan nem raktam vissza a gyári szűrőt, gondoltam csak lehet jót húzni a Renekával is, eddig a kialakítása nagyon jó hatással volt az eredményre. Most még az őrlemény mennyiségét fogom variálni, más nem maradt.
Egyébként Kalitához nem a Graef-et állítgatom, hanem befogtam egy Hario Skertont, és sokkal jobban tetszik az eredmény. Eltűnt az a pici zavaró kesernyés íz is az italokból. Ha ennyit számít a kézi őrlő, és az alacsony fordulat, akkor még jobban piszkálja a fantáziám a Pharos.
[ Szerkesztve ]