-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
válasz Toobee #40894 üzenetére
Nem tudom, mitől ilyen fekete bárány itt az RR45. Én most ilyet(is) használok, de semmi bajom az őrlemény minőségével. Előtte Iberitalt és Ascaso Minit is nyúztam, szerintem a Rossi őrleménye nagyságrenddel jobb mindkét kis kúposnál(ami ugyan az az őrlőmű). A Rossi tárcsája egyébként 64 mm-es.
-
Toobee
veterán
-
mgy
senior tag
válasz adriankoooo #40898 üzenetére
Bármelyik filteres, bár nekem a Kenya jön be leginkább hidegen (is).
Gyorsan csorgatok is egyet, ha már... -
bluesfan
tag
Akkor úgy tűnik, az enyém valami spéci darab, mert max. tizedmillimétereket kotyog a beállított fokozaton. Én még a kritikus helyeken fúrtam plusz lyukakat a a gyáriak közé, így fél fokozatot is tudok állítani. Kizárólag azért gondolkodom a cseréjén(esetleg), mert a mérete otthonra túl van a hely és tolerancia küszöbön.
-
Keresztapper
senior tag
válasz Deadzone41 #40896 üzenetére
Már dolgozom a saját megoldásomon, de az első éles darab még hiányosságokat mutat. Ha készen leszek, beszámolok.
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
Én inkább a nagy fordulatszámra fognám. Kalitához én át is álltam Hario Skertonra (aminek sokkal egyenetlenebb a produktuma, mint a CM702-esnek), looser fórumtárs ötlete alapján pedig motorizáltam egy Lidl-s csavarbehajtóval. Mióta ezzel őrlök, azóta nálam nem jelentkezett az a kesernyés mellékíz.
Nagyon gondolkodom rajta, hogy ősszel beruházok egy Pharosra. A tapasztalt fórumtársakat kérdezném, hogy szerintük filterre mennyire alkalmas, illetve mennyire időigényes/macerás espresso és filter finomság közötti átállítás?
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Tudtok ajánlani koffeinmentes szemes kávét, ami Budapesten boltban is elérhető és max. 5-6e Ft/kg az ára? Csoki, karamell, mogyoró, dió, kókusz, vanília vonal, semmi gyümölcs, max. csonthéjasok :-D
Robis blendek is jöhetnek, sőt...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kisgyerek85
senior tag
Megnyílt a webshop-unk!
4 éve foglalkozunk kávépörköléssel, mától már magánszemély is vásárolhattok nálunk.
Üzletkötőnél válasszátok légyszives a Zoltán Hugyecz nevet. Köszönöm!
CoffeeRetro -
vicces
addikt
az lehet hogy ahogy öregszik a kávém úgy kell egyre finomabbra állitani az őrlőt?
vagy az őrlőm megy tönkre?:)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz kisgyerek85 #40918 üzenetére
válasszátok légyszives a Zoltán Hugyecz nevet.
A magyar nyelvben az első a vezetéknév, utána a keresztnév. Tudtad?
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Toobee
veterán
válasz kisgyerek85 #40918 üzenetére
1550 Ft-ért adtok neked 1 kg Etióp kávét, ha ezt megrendelem?
https://barbieripnk.hu/
-
kisgyerek85
senior tag
válasz fragola.6035 #40923 üzenetére
Bocsáss meg! Magyar vagyok!
Mivel így vittek fel a rendszerben (ha végigpörgeted akkor láthatod) , ezért itt is így írtam ki. Ennyi.Toobee: Jeleztem a problémát és javítva lesz, ez 200grammosra vonatkozó ár.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz kisgyerek85 #40925 üzenetére
Pl. az Ír krémlikőr ízesített kávé mivel van ízesítve?
https://caffe35.webnode.hu/
-
kisgyerek85
senior tag
válasz fragola.6035 #40926 üzenetére
Az összes ízesített kávé aromákkal vannak ízesítve. Én nem vagyok híve neki, de néha érdemes bepróbálni. Narancs pl. nagyon finom. A chilibe egyszer kóstoltam egy kortyot és elég is volt belőlle, bár aki az erős paprikát is erős paprikával eszi annak biztos ízleni fog
(mielöbb tisztázom, hogy cégünk pörköléssel és kávégépek üzemeltetésével, szervizelésével is foglalkozik. Na én az utóbbi munkakörbe tartozom.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz kisgyerek85 #40927 üzenetére
Remélhetőleg a szervizelést jobban csináljátok. Szemétből van éppen elég. Bár biztos megveszi ezt is valaki. Pl. pár napja vettem az aldiban egy Zimbo császárszalonnát. Ma bontottam fel és a kutyatálban landolt, annyira szar.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
addikt
válasz kisgyerek85 #40918 üzenetére
Remélem a kávékról több információ is lesz. Milyen pörkölés stb.
"Aki ad,az nyer"
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #40928 üzenetére
Kóstoltad? Mert ha nem, akkor így kapásból leszemetezni valamit az nem ér. Az, hogy az itt kialakult közösség nem szereti az ízesített kávékat, és hogy nem illik bele a mi kis közönségünk által vizionált jövőképbe az ok, de ettől még nem feltétlenül szar. Van rá igény, és vsz ezt is lehet jobban csinálni mint az átlag (nem mondom, hogy jobb, mert nem kóstoltam, de lehet, hogy az. Olyan ez mint amikor az átlag netes troll lesznobozza az átlag kávékedvelőt, anélkül, hogy valaha is kóstolt volna a sarki pék kávéjánál külömbet). Ahogy Daffni2 is írta, jó lenne nekünk egy kicsivel több információ.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #40931 üzenetére
Nem kóstoltam, de nem is tervezem. Esetleg, ha Zoltán Hugyecz valami vendéglátóhelyet elárul, ahol megkóstolhatom. De a leírások, a csomagolás, stb. alapján nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy szemét. De ettől még lehet rá nagy igény, mert a Bravosra is van.
Azért legalább ízjegyeket vannak a leírásban, pl. ez a vonatfütty izgalmasan hangzik. Még soha nem éreztem egy kávén a vonatfüttyöt.
"Különleges pörkölésének köszönhetően illata egyedi, érezni, hogy ez valami más, valami új. Hosszú füttyszó kíséretében a vonat elindul, arra a különleges útra, amelyet az elegancia, a dinamizmus és a változatosság jellemez."Inkább abból a cuccból vásárolnék, amit az ember szívott, miközben ezeket a leírásokat készítette.
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #40932 üzenetére
A leírásokon én is jót mosolyogtam, valami ütős cucc lehet a háttérben. Elképzelhető, hogy rendelek majd, anyósék Szeretik az ízesített kávékat, nekik a Frei kávé az Isten. És ha már házon belül lesz, akkor lehet, hogy kipróbálom.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #40932 üzenetére
szakadok a röhögéstől a leírásokon
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #40932 üzenetére
Laci, dobtam privátot, kérlek majd nézz rá, ha időd engedi. köszönöm
-
adp
őstag
válasz soldier2 #40931 üzenetére
Nekunk a kokuszos frei nagyon bejon. Nem surun de evente 1-szer veszek. Jo mondjuk en kokusz fan vagyok,nagy mennyisegben tolom a kokuszos dolgokat...Es kapucsinonak nagyon kiraly. Ennek mas erteke van mint egy py, kapuciner, pacific stb stb friss kavenak
Viszont errol az oldalrol mar csak azert sem rendelnek semmit mert botranyos gagyi a webaruhaz. Sehol egy ertelmes leiras egy rendezett termek lista.
[ Szerkesztve ]
-
levytee
csendes tag
Volt szerencsém french press-sel kóstolni a frei tokiói csokis-málnát és a manhattani kókuszt is. A kókusz még csak-csak, de a málnás nagyon nem jött be. Valahogy azt az ízt éreztem a számban, mikor az ízesített ( ha jól emlékszem cherry-s) pipadohányból pipáztam, még kiscsikó koromban, menőségből. Aki azt szereti annak be fog jönni, nekem anno az se jött be. Mentem fogat mosni a kávé után.
levytee
-
looser
addikt
Valaki esetleg nem ismeri Pestszentlőrincen a Szarvascsárda térnél az 50-es villamos megállójában lévő kávézót? Ma mentem Expolygonba és már jómúltkorában láttam, hogy többféle SO kávét hirdetett, szívesen bekaptam volna egy duplát nála, de le volt húzva a roló...talán majd máskor.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bl4ze
veterán
Decaf téma: igen, P&Y-nél is előfordul , hogy van nagyon jó Santos decaf-ja Nem folyamatos a készlet, kérdezzetek rá. Nagyon jó kávé, ajánlom !
Igen, volt, hogy a maradékot mixeltem egy kis Sandalj Water Decaf-fal, az a kávé önmagában nekem gyengusz volt, így kellett egy kis blendelés.
Ellenben a Sandalj Espresso Blend (decaf) egy nagyon jó alapanyag.
Szóval ajánlom P&Y művektől kóstolásra a Santos decafot, aki koffeinmentes kávét is inna.
.:. bl4ze .:.
-
waxos
csendes tag
Egy kis segítség kellene tömörítéshez a tapasztaltabbaktól. Az őrleményfinomság, a lefolyás ideje úgy tűnik már megvan, az egérfarok is egyre ritkábban táncol, viszont wdt ellenére is a zaccpogácsa egyik szélén kissé csatornásodik, ezért a tamperelésre gyanakszom. Nálatok mi vált be tömörítésnél? Egyáltalán mi a helyes technika? Csak felülről, vagy van aki körkörösen tömörít? Egy lépcsőben, vagy van aki előtömörít? Szóval nektek mi vált be?
-
Livio
tag
Sziasztok!
Van egy Saeco Poemia gépünk, ami ugye ESE podot is tud használni. Sajnos csak senseo pod van otthon, de ha azt belehelyezem (nem csak ráteszem, nem lóg ki a karból), akkor vagy a kar mellett folyik, vagy ha megtépem a kart akkor csak csepegve fő le.
Hibás az adapterszűrőm, vagy ennyire eltér a senseo és az ESE, és ESE-vel jó lesz?
Miből tudja a user, hogy ese podot vesz a boltban? (csak az ese feliratos kávé alkalmas, vagy a podosok többsége?) -
Gravity1234
tag
En miutan az ujjammal elegyengedtem a kavet, hogy sima felulet legyen, a tomoritovel nyomok rajta egyet, nem tul erosen, majd finoman megkoccantom a szuro oldalat hogy a szelen fennmaradt sav leessen, ezutan tomoritek megint, egy felkort leirvva most ugyelve arra hogy szemre egyenes legyen a tomorito es a szuro pereme es a vegen megporgetem hogy minden apro kis maradek szep sima legyen. Utana megforditom a szurot, kiszorom belole ami kihullik, korbetorolgetem es mehet.
Nalam (7 honapja ez a technika) egeszen kivalo kavekat kostoltam mar. Szamomra talan a legfontosabb, hogy ahogy a ket ujjammal lenyomva tomoritek, egyenletes legyen, mert az elejen hajlamos voltam "csak" arra koncentralni hogy milyen erovel tegyem ezt, es utana lattam hogy ferde, mert valamelyik ujjamnal erosebben nyomtam.
En soha nem mertem hogy hany kiloval kell nyomni, rajottem az eppen aktualis orleshez kepest, de ha megis valami viszonyitas kene, akkor semmikeppen sem fekszem ra izombol.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Toobee
veterán
válasz Gravity1234 #40943 üzenetére
A kocogtatas nem szerencses szerintem. Inkabb be kell ruhazni egy egyenesfalu szurobe, meg egy lali.hu-fele pergtamp klonba.
https://barbieripnk.hu/
-
soldier2
őstag
Nagyon más az ese és a senseo pod, de szvsz ha a senseo nehezen folyik le, akkor az ese,ami lényegesen tömörebb, egyáltalán nem fog árfolyni. De ese podot csak podos géppel érdemes készíteni, az ilyen extra szűrők jó eredményt nem adnak.
ESE podot nagy boltban nem találsz (esetleg az illy podot, ha árulják). Webshopokból lehet sokfélét venni, a Baristaszaküzletben akár egyenként is vehetsz több mint 10 félét.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
excalibur36
senior tag
válasz kisgyerek85 #40918 üzenetére
a Shoopban található kávék milyen kávéból vannak?
[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Wolfy999
tag
válasz Gravity1234 #40943 üzenetére
Szerintem a tömörítést nem érdemes nagyon túlmisztifikálni. Inkább az egyenletes eloszlatásra érdemes fókuszálni. Ha az rendben van, akkor egy a szűrőhöz elég pontosan passzoló tamperrel egy gyors tömörítés után gyönyörű lefolyást tudsz produkáni.
Ezt a videót érdemes megnézni a témában.
Waxos, ha felraknál egy videót egy nyitott karos lefolyásról (vagy akár az egész előkészítésről is), akkor gyorsan kapnál tanácsot, hogy mit fejleszthetnél még.