-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #41128 üzenetére
csorog a nyálam, de rancilio 20perc alatt felfűt, kérdés, hogy ami KVt iszok, abban lenne-e hozzá képest elég előrelépés. Tudod, én sziruposan szeretem, hogy megáll a kanál a duplában.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Sinisi
senior tag
Köszönöm az ajánlásokat! Szegedi vagyok, de valóban a Danettitől rendeltem a főzőhöz ezt-azt és akkor már a kávékból is hozzáraktam a listához. A crema valóban nem jött össze rendesen, a választottakból, ezek szerint mellé nyúltam . Ezért is kezdtem el olvasni és érdeklődni a "problémám" után, és egy sokkal gyengébb minőségű kvból olyan cremát nyomott a gép, hogy azon kívül, hogy csak nagyot néztem igazolni láttam, hogy a 100% arabica számomra nem a legjobb választás a kitűzött cél irányába...
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Azt is olvastam, hogy a pörkölés szerves része egy jó presso elkészítésének. "Minél erősebb" a pörkölés annál jobb pressot lehet legyártani. Azaz 3 pörkölési fokozatról olvastam a Bécsi, Francia és az Olasz. Az utóbbi kettőt ajánlják a presszókhoz de ezeknek a legmagasabb a savas vonaluk, amit a gyomrom nem részesít előnyben, de gondolom nem lehet megalkudni. Valamit valamiért...szóval ha már savas legyen patent a crema.
[ Szerkesztve ]
-
rallypix
csendes tag
válasz fragola.6035 #41128 üzenetére
A QM0650 és a Gaggia Baby helyett mennyire lenne ez jó választás szerintetek?
-
Sinisi
senior tag
Igen, az ingyenes szállítási feltételhez szükséges ár verhetetlen, és ha jól értettem az oldalon írottak alapján csak friss pörkölésűt küldenek. Nekem is az a gyanúm, hogy a 100% arabica kezdésnek túl nagy falat volt. Valóban a hőfokkal való babrálásra egy-egy főzet egész jól adta ki magát. De 250gr-ból beállítani a hőfokot és a darálmány finomságát nem jött össze .
-
mufi
senior tag
Az létezik, hogy a kávé olyan finomra van őrölve, hogy nem tudja a gép átpréselni rajta a vizet és nem folyik ki a kifolyón? Ha igen, olyankor mi történik?
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Sinisi
senior tag
Azt nem tudom, hogy mi az arány amit nézni kell. Mármint azt olvastam, hogy a 80/20 vagy 10-es Arabica/Robusta arány a megfelelő. De ajánlásként egy 80/30 és egy 80/40-es kávét kaptam amiből jó cremat lehet kihozni... Arról nem is beszélve, hogy több olyan blend is van aminél fordított az arány a Robusta javára, és gondolom ezeknél nem lesz extra nagy hab, tehát csak van egy pont aminél már nem számít a Robusta mennyisége a crema javára. Sőt azt is el tudom képzelni (bár erről nincs infóm), hogy a tiszta Robustával ugyan olyan nehéz bánni mint a tiszta Arabicával.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
"Az OPV (over pressure valve) a túlnyomás szelep, ha a rendszerben a nyomás egy bizonyos érték felé nő, kinyit és visszairányítja a vizet a víztartályba. "
Ilyen túlnyomást tud előidézni az általad hozott példa
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz Sinisi #41157 üzenetére
Ez nem így működik. Ha kellően friss a kávèd ès mindent jól csinálsz, akkor lesz crema is, függetlenül a kávè fajtájától. Az igaz azomban, hogy a robusta szemekben pörkölès után több szèn dioxid marad meg ami a crema kèpződès egyik fontos eleme. Kis olvasnivaló.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Na ez pont nem az...ez a három járatú szelep és annak tisztítása. Ez a szelep akkor engedi el a nyomást a kávé pogi fölött amikor a szivattyút lekapcsolod, tulajdonképen egy kényelmi funkció, egyből leveheted a kart anélkül, hogy a benrekedt nyomás szét fröcskölné a zaccot. Amit kérdezett a kolléga ott jó esetbe az OPV dolgozik ami egy állítható nyomás szabályzó szelep. Ez adott nyomáson a pumpa többlet nyomását vissza vezeti a tartályba. Másik esetben a biztonsági szelep dolgozik és az engedi vissza a nyomást a tartályba, mert a kávén keresztül nem tud távozni. A harmadik eset, mint a régi krups-om és az eldugult nyomásfokozós kar amikor befulladt, tolt a pumpa amit tudott, majd elhalkult és amikor a szelepet vissza fordítottad akkor elengedte a nyomást. De biztos van még egy-két műszaki megoldás. A lényeg ha túl finom az örlemény akkor befullad a gép.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41149 üzenetére
na ez az, hogy csokis kávénak is lehetnek tök szép savai, a choco régen ilyen volt. most csak csokis, olyanból viszont van rengeteg. én sajnálom, azért a régi formájában is ízlett a kezdőbb arcoknak is. a gyümölcsös vonal teljesen más tészta.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Sinisi
senior tag
válasz verti1 #41162 üzenetére
Nem tudom lehet, hogy igazad van. Én a tapasztalatom alapján (túl finom őrlemény, víztartályba visszafolyó víz jelensége) kezdtem keresni és a linkelt anyagban találtam rá meg a választ ami valóban nem teljes körű és bár az általad írt tisztítást veszi fővonalként nekem úgy tűnik, hogy a hozott kérdésre is benne van a válasz...
-
Bazsee71
őstag
válasz Sinisi #41157 üzenetére
Ne írd le az Arabicát, lehet idővel csak az kerül majd a gépedbe. Ha jó és friss a pörkölés, akkor olyan krémet kapsz, ami könnyedén megtartja a cukrot. gubabela által linkelt oldalt is érdemes olvasgatni, többek között. A kávé minőségét pedig nem érdemes a crema mennyiségében mérni.
És ha már kávé...legutóbbi zöld vásárlásom a Columbia Ace National Winner/ Cundinamarca fajtára esett a Brandonál, és elkezdtem sötétebbre pörkölni. Popcorn pörkölővel nehéz belőni, de City+ és Full City környékén lehet a legutóbbi adag. Gyenge az eszköz, hiányos a tudásom, de a kávé valami fantasztikus. Már zöldként is gyönyörű, méretes, egyforma, hibátlan szemek. Első reccsenés ilyen határozott, hangos még egyik kávénál sem volt. Ha lesz guatemalai kávéjuk, feltétlen kipróbálom azt is.
A kezdeti nagy lelkesedéssel próbáltam világosra pörkölni eszpresszóhoz, de csak folyamatos csalódást eredményezett, nagyon nem ízlett. Ezzel a kávéval kezdtem sötétebbre pörkölni, és nagyon bejön. Párom nem kávézik, de most reggelente ragaszkodik az adagjához, ennél nagyobb sikerélmény nem kell. Lehet amit filternél kedvelek, espressoban nem jön be, de ez majd kiderül, még messze vagyok a céltól.
-
Sinisi
senior tag
válasz gubabela #41161 üzenetére
Így már tisztul a kép! Tehát a friss pörkölés kulcsfontosságú, azért így már más a képlet... mert ha azt vehetem alapul, hogy a 2 hetes (ezt az adatot olvastam) pörkölés után már nem az igazi, akkor az jelentősen befolyásolja a crema képződését.. ilyen gyorsan nem iszom a kv-t, akkor közelítem meg ezt az időtartamot ha ha 250gr-t veszek egyszerre és a szállítás napján a pörkölés 1-2 napos, de erre nem látok sok esélyt... szóval mennyire lehet a jó crema kapásához idős a pörkölés?
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #41164 üzenetére
Igen, azt látom, hogy rámfér az irodalmazás. Nem szeretném leírni az Arabicát. Azért is kezdtem tisztán azzal a próbálkozásomat mert csupa jót olvastam róla, de egyelőre valami hiba van a képletben. Lehet, hogy rendelek egy friss pörkölésű tiszta Arabicat is bár ha a pörkölés kulcsfontosságú akkor nem lesz sok időm kiélvezni a tényleg jó ízeket és a megfelelő cremat.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #41169 üzenetére
Láttam olyan kv teszteket amelyeknél kb. semmi crema sem volt és mégis jó értékelést kapott. Valójában az íz az elsődleges de egyelőre a crema valamiért megbabonáz amolyan hab a tortán, látványelem mint kellékként tekintek rá, ami gondolom a tapasztalatszerzés alapján majd változhat. Popcornkészítő mint pörkölő ötletes! mennyi ideig megy míg végez?gondolom nem sokkal több mint egy-két duplára elég mennyiség megy bele egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41166 üzenetére
Nálam kávé rendelésnél az alap, hogy ha lehet, ne a Magyar Postát gazdagítsam, ezért többnyire helyi pörkolőktől veszek, akik Budapesten ingyen szállítanak. Te szegeden laksz, miért nem nézed meg az AVX ([link] ajánlatát. Én továbbra sem ajánlom a robusztás blendeket, egy friss arabica olyan cremát ad, aminél jobb nem kell. A Malabar meg szinte tiszta crema. Ha a zacskó nem bontott eláll a kávé több mint 2 hetet is jól, de amint megbontottad, már gyorsan öregszik ( ezért jó porciózni az elején Max 250g-os adagokba). De persze kisérletezhetsz amivel akarsz, eredményt úgy is a gyakorlás hoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41171 üzenetére
Igen, az avx-el már szemezgettem de mivel nincs a kínálatukban csak 1-2 blend ezért elvetettem az ötletet. De kezdek elbizonytalanodni... mert az az irány kezd kirajzolódni, hogy a pörkölés nagyon lényegi elem! Az avx-nél nem tudom, hogy láttam-e olyat ami nagyon friss pörkölésű, bár ha figyelgetem a honlapot akkor biztosan lesz olyan ami egy-két napos lesz.
-
Surda-
őstag
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #41173 üzenetére
Blendet még nem próbáltam, de dicsérték nagyon mindkettő konkrét kvt.
-
Bazsee71
őstag
válasz Sinisi #41170 üzenetére
Innen a fórumról jött az ötlet. Átalakítás előtt 3-4 perc alatt lepörkölt egy adagot, de olyan is lett. Teljesítmény-szabályzóval 10-12 perc körül van egy kör, 85g nyersből átlagosan 72g az eredmény, ami ~4 dupla. Jó móka, de már készül a nagy testvér, mert munkahelyen is inkább sajátot fogyasztanék.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #41173 üzenetére
Azt hiszem arra írtad legutóbb, hogy "takarmánykávé"
Sinsi: nem olyan régen volt róla szó, de a teljesen friss pörkölés nem jó, 4-5 nap minimum amikor a maximumot hozzá, de ez lehet 7-10 nap is, kávétól függően. Én inkább a világosabb porkolésű kávékat szeretem, most épp Casino Mocca van csapra verve, két hetes, és mondhatni tökéletes. Bontás után viszont 3-4 bappal már érezhető volt a különbség, ezért kis adagokra porciózom. Klasszikusabb kávéknál, amiket te is kértél elég a 250g-os zacsiban hagyni. Ha van pid a gépen, akkor hagyd a francba a robusztás blendeket, és próbáld ki a Monsooned Malabart. Full csoki (még világosra pörkölve is) és annyi crema (ha már ennyire fontos) hogy csak győzd kivárni, míg kávé is lesz alatta . 250g-al nagyot nem buksz, elfogy pikk pakk, ha nem jön be rendelhetsz robusztás blendet. De az, hogy kezdőknek csak robusztás kávé való, az nem igaz. Mikor a Malabart próbáltam nem volt jó a darálóm, minden más kávé spriccelt, nem volt jó az eredmény, a Malabar ott is szépen jött, elég nehezen elrontható. Nem tudom miért vagyok ennyire egyedül a Malabar ajánlással, pár hete annyian zengtek "odákat" róla, hogy én is kipróbáltam, pedig nem vagyok az a csokibomba hívő.
Én anno sokat szívtam a szimplákkal, kíméld meg magad ettől az elménytől. Dupla szűrőbe 16-18g kávé, és hadd szóljon. kávé/ital arány legyen 1:2-1:3 közt (g-ra mérve, nem ml-ben), és nagy baj nem lehet.P.S. Csavar megszrorítás, központosság beállítása után a második zacskó Casino Mocca kávét bontottam tegnap, és semmi spriccelés. Ilyen jó nem volt ez a daráló soha. Öröm, boldogság ☺ (azért a nyomorult csavarokat megszoríthatták volna jobban)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
válasz soldier2 #41179 üzenetére
tegnap olyan KVt ittam, és élveztem, ami még meleg volt a pörkölés után. Igen jobb, miután elhül,de most nem volt türelmem.
kicsit széndioxidosabb az első napon, de ennyi. és én pl szeretem az ilyen bubisabb KVt. sőt, ha nem zacskózod be, akkor eleve 1 hét után odalesz az aroma nagyja.
5 nappal igy még nincs gond, és általában 5 nap alatt elfogy a 250g.[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
bl4ze
veterán
Parci: CM sosem volt "savas" kávé, azt ne keress benne. Az egy klasszik talján vonalat hozó cucc, jó úgy ahogy van, szerintem. Ha savas kávét keresel, kérj mást peldzsoktól
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Savas nem volt, de voltak savai. Valahol a mostani CM és a Spicy közt. De szerintem is jó így, egy finom csokis kávé, és kalap. A neve alapján először, még a legelején csalódtam benne, mert nem volt Csoki Madness, aztán megszerettem azt a vonalat, majd változott a kávé, azóta inkább Spicy, ha Paljoc blend (de inkább SO). Akinek nem tetszik, rendel mást. Az Indián Choco sem rossz, ideje lenne kipróbálnom otthon is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #41151 üzenetére
Viszont lenne vevod a ranciluora
-
HÁZIGAZDA
most tényleg elmagyarázod nekem, hogy mit ittam?
kifejezetten szép savai voltak, nem egészen értem, hogy miért jobb egy 120. buta csokis cucc, mint egy különleges csokis, aminek pazar savai vannak. és semmi köze nem volt anno sem a gyümölcsös kávékhoz, nulla fanyarsága volt, egy természetesen édes, csokis ÉS szép savakkal bíró kávé volt. most szénbánya. ahhoz képest egyébként zseniális, ha nem tudnám, hogy milyen volt előtte, nem rínék.
de a megoldás nem a sírás és mások győzködése, hanem egy saját házipörkölő és paljoctól alapanyag kunyerálás. aztán majd beállítom magamnak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #41165 üzenetére
Van nekik Guatemala, és ha jól emlékszem, éppen bevezető áron (4,4 EUR + ÁFA) adják. Szóval eléggé megérős.
De nekem még mindig a Djimmah a stabil kedvencem, mert pörköléstől függően egészen színes és széles pektrumon mozog az íze. Igaz, a babok kicsik, és nem olyan mutatósak, mint mondjuk egy kubai.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #41186 üzenetére
3 hete voltam náluk, akkor sajnos nem volt, hoztam volna, de szerencsére nincsenek messze. Nekem a Djimmah a világos pörköléssel való próbálkozás miatt rossz emlék, de erről nem a kávé tehet, majd még próbálkozok vele.
Itt találtam ajánlást kezdő kávéra pörköléshez: a kolumbiait, a guatemalait, és a costa ricait javasolják. Eddig ugye az elsőhöz volt szerencsém, és csak ajánlani tudom kezdő próbálkozáshoz.
-
Sinisi
senior tag
válasz fragola.6035 #41177 üzenetére
Infógyüjtési, illetve egyeztetési "körúton" vagyok, hogy kiszűrjem a problémás tényezőt ami miatt nem ok még a dolog... azon már túlvagyunk, hogy a gépeket kiküszöböljük mint lehetséges hibaforrás. A szerelő (aki pidelte a gépet, és ellenőrizte a nyomást, pumpa vízhozamát...) a saját szemem láttára, a hozott kávéjából olyan patent csapolást "mutatott be" amit ha nem látok akkor még azt hinném, hogy a hiba az én készülékim valamelyikében leledzik. Utólagos kérdésemre, hogy milyen kávét használt azt a választ kaptam, hogy egy szimpla 1€ németet. Mondtam neki, hogy mások által is ajánlott konkrét boltból rendeltem azokat amiket eddig kipróbáltam. Amire azt modta, hogy azoknak teljesen rendben kell lenniük... nos nem kukacoskodásként de az aromazáró szelep nem szuperált egyiken sem megfelelően... emellett nem volt feltüntetve a pörkölési idő sem... telefonos megkeresésre konkértum helyett az a válasz jött, ogy frissek... A rendelési tételek között egy háromszemélyes szűrő is szerepelt(pont azért, hogy ne kelljen vacakolnom azzal, hogy a felsőszűrőhöz hozzá ér-e a pogácsa), úgy, hogy mivel csak röfi fejem volt, rendeltem hozzá egy kart és egy kettős kifolyót. Kifejezetten kértem, hogy nézze meg, hogy összepasszol-e a szűrőkosár a karral, azaz, hogy felmegy-e a gépre (vártam is rá majd 3 hetet mert meg kellett rendelnie) és mielőtt feladta címre a csomagom még egyeztettem vele, hogy biztos passzolnak-e a részelemek. Nála passzoltak, nálam nem. Nem lehetett felcsavarni a feljet (pár mm-vel nagyobb volt a kar öblénél). Az ördög nem aludt. Bár bíztam abban, hogy rendben lesz minden de biztonságképp rendeltem abban a körben egy 2 személyes IMS-t is... amiben hiba nincs! (tudta hogy egy GC-hez lesznek a dolgok)... Ezzel azt akarom megerősíteni, hogy infókat gyüjtök, hogy a továbbiakban minél több tényezőt ki tudjak zárni, és ne nehezítsem meg a véget nem érő gyakorlás útját olyan infókkal, amelyek esetleg mítoszok amiket korábban gyűjtöttem be és a gyakorlat mást igazolt... Ezért az érdeklődés, többek között a blendek és a pörkölés iránt...
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #41178 üzenetére
Akkor ezek szerint ez beválós dolog. Bár nem hiszem, hogy nálam ez a szint következik de ráolvasnék a témára, főleg ha átalakítós a dolog. Kapok egy linket ami alapján megoldottad? Mi alapján döntöd el, hogy mennyi a max mennyiség amit egyszerre lepörköl? Szemezgettem korábban pörkölőkkel, csakhogy mit kóstálnak, de az áruk khm... számomra borsos...
-
paljoc
tag
Az a vicc, hogy ugye itthon hárman kávézunk, a nagyobbik gyerek is már szokja a világosabb, gyümisebb SO vonalat meg a feleségem is, sőt, néha már elismerően csettintenek is hogy na ez de jó gyümis volt. Aztán néha kerül az őrlőbe /pontosabban az egyikben mindig ilyen van, csak nem mindig abból kapnak :-)/ egy kis sötétebb GetUp meg Choco vagy ezek elegye, a maradékok. Na akkor mindig kipattan mindkettőnek a szeme, hogy na ez most bitang jó volt, de 10-ből 10X megjegyzik! :-) Amúgy én is a lightosabb verziót szeretem, de van akinek meg még ez is világos, amit most iszol, minden egyes alkalommal megkérdi, hogy nincs valami ennél is klasszikabb!? :-)
-
Bazsee71
őstag
válasz Sinisi #41191 üzenetére
Folyamatosan untattam itt a jónépet a fejleményekkel, a következő hozzászólásaimat olvasd át, kronológiai sorrendben: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Ha jól emlékszem, én is így kezdtem, hogy áhh, az elején nem mélyedek bele ennyire. Na ez volt februárban, márciusban pedig már próbálkoztam a pörköléssel. Persze komoly tényező volt, hogy volt otthon elfekvőben egy popcorn készítő, és helyben van szuper zöld kávé forrás.
Most a Roastuino - Fluid Bed Roaster építésébe kezdtem bele (erdélyi, magyar srácok projektje), apróbb módosításokkal, dobozolt, praktikus kivitelben. Talán nyár végére lesz belőle valami. Leszögezem, hogy édesapám nélkül a popcorn pörkölő átépítése sem ment volna, és ez a projekt is az ő tudásán alapszik, én nem értek az elektronikához.
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41179 üzenetére
Ok. a pörkölési idő kiválasztásában ez nagy segítségemre lesz!
A kis adagokban porciózást, hogy csinálod? pl. 1000gr-t négyfelé osztod és vákkuumcsomagológéppel a három részt lezárod?
Meg van pidelve a gép! (eddig az arabicáknál 90-96°C próbálkoztam), a cremára vonatkozóan is hallottam már
olyat, hogy fehéres-vöröses a jó mert ha szimplán barnásvörös akkor "megégeti" a hőfok.Malátabár: AVX-nél ugyan akciós de nincs készleten..
Ennek (és a akkor a többinek) a pörkölését is ezek szerint magad végzed? mármint gondolom nem lehet kérni a formalmazótól, hogy milyenre kérem ha már egyszer szerepel a pörkölés dátuma a leírásnál.A gyári szűrőjével próbálkoztam a szimplával 1-2 főzet erejéig, ezután letettem ennek az eröltetéséről, és addig amíg nem volt darálóm fokásnyomozós szűrővel ügyeskedtem (latinnegyed általi darálmányból, amiről minősítés helyett annyit írnék, hogy szintén 1-2 főzet után átkerült a kotyogósba , amivel jobb eredmény született... )
Igen a grammokkal is volt egy-két köröm. (fentebb írttam, hogy próbálkozásom kiterjedt volna a 3személyes IMS-re is, pont emiatt ((ha a méretek egyeztek volna)). 18gr éppen már nem(felragad a felső szűrőre) így eddig inkább a 16-17gr-al volt megoldható a mutatvány a 2 személyes IMS szűrővel.
Ezt úgy értsem : "Dupla szűrőbe 16-18g kávé, és hadd szóljon. kávé/ital arány legyen 1:2-1:3 közt (g-ra mérve, nem ml-ben), és nagy baj nem lehet." , hogy ha 17 gr kávét tamperelek bele a szűrőbe akkor 34ml-ert csapoljak (2x) a poharakba?
-
Sinisi
senior tag
-
Sinisi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo 3
- Eredeti játékok OFF topik
- Peugeot, Citroën topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kompakt vízhűtés
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!