-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Deadzone41 #40397 üzenetére
GC-m 8 éve kizárólag RO vízzel volt használva, semmi baja nem volt az alu kazánnak.
Simi dokumentálta is fényképekkel.
Se vízkő se kráter semmi.
"Aki ad,az nyer"
-
-
kaligula
tag
válasz Deadzone41 #40402 üzenetére
A gyenge citromsav is oldja/megtámadja az alumíniumot.
rovidkv.reblog.hu
-
mgy
senior tag
Urak,
szégyen-gyalázat nem követem a brikkás csevelyt általában, így fel kell tennem egy kérdést, hisz nem tudok jó választ adni a kíváncsi kollégáknak.
Milyen brikkát vegyenek? A kettő vagy a négyszemélyes a "jobb". A leendő felhasználás szerint a kétszemélyes lenne kényelmesebb választás.
Kösz! -
noss
tag
válasz Deadzone41 #40402 üzenetére
"A RO víz nem lúgos, hanem savas."
ez biztos?
visszasózással semleges pH-vá alakul, nem?noss
-
soldier2
őstag
Az elkészült kávé jobb a kétszemélyes brikkával, de két embernek csak szűkön elég. Nekem kezdetben nagyon sok volt a brikkányi adag, de idővel hozzászoktam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #40398 üzenetére
olyan ez, mint a béltisztító kúra. szinte érezni, ahogy lemetszi a bélfalról a rosszindulatú salakanyagot
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gubabela
senior tag
Nekem 4-es brikkám van (román), ha a jelzés alá töltöm picivel az nekem pont elég (1 teli csésze, kb 120ml) melóhelyen reggel.
Más.
Érdekelne, hogy mi a véleményetek, érdemes lecserélni a gaggia gyári dupla szűrőkosarát és ha igen milyenre? Én ezeket nézegettem: vst, ims, la marzocco. Mit gondoltok? Honnan lenne érdemes beszerezni? (mondjuk a vst 10k-s árát kicsi sokallom) -
Deadzone41
őstag
Ivott már valaki nitró kávét? Elvileg lehet csinálni otthon is coldbrew+habszifon kombóval.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
And06
aktív tag
válasz gubabela #40417 üzenetére
4es brikkát egyedül
nekem van egy VST 15g perem nélkülim, meg egy LM strada 17g-s (ez peremes) ez egy az egyben ugyanaz mint a VST 18as állitólag. a 15ös VST a kedvencem (ebbe megy ~18g világos pörkölésből). a gyári dupla szürőt mind2 veri. amennyivel többe kerülnek annyival mondjuk nem ...
-
Toobee
veterán
Hottop valakinek? Lehet stopizni, amúgy AVX-re fogom felrakni, ha az itteni brigádból senki nem izgul majd rá. Bemutatódarab volt, én vettem meg az utolsó gépet. Rács nincs. Nálam szerintem 6-7 kg kávé ment le rajta. 100.000 pénz, képet világosban csinálok.
-
-
Surda-
őstag
Vennem kéne egy főzőlapot anyámnak,aki sokat süt-főz.
Szerintetek a kerámia vagy a gáz a jobb?
Indukciósat nem akarok.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
bluesfan
tag
válasz Surda- #40430 üzenetére
Mindkét típust kedvelők és ellenzők is akadnak. Sokat sütő-főző emberek általában a gázost szeretik. Érdemes figyelembe venni a kerámialap áramfelvételét is, főleg, ha egy villanysütővel egy áramkörön lesz használva. Ilyenkor a 3 fázis megléte sem hátrány a házban.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #40430 üzenetére
Nem tudoml mi bajod az indukcióssal, főleg időseknek, kisgyerekeseknek szvsz a legjobb. A kerámialap nálunk nagyon nem jött be, ha nem indukciós akkor gáz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #40436 üzenetére
Na,ha neked mindhárom volt,akkor nagyon köszi az infót!
A többieknek is!
Eredetileg is a gázos irányába hajlottam,sok szakács ismerősöm van, mind gáz párti,de olyan gyorsan fejlődik a technika,hogy gondoltam ez a dolog változhatott,mióta nem beszéltem velük.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
levytee
csendes tag
Nálunk az asszony elektromos párti (a tisztántartása könnyebb), én csak a gáz. Mindig mondom neki, a csirkeszárnyat szar perzselni az indukcióson.
levytee
-
adp
őstag
Paljoc etiop sidamoval, merre probalkozzak? 25mp lefolyassal 91-94 kozt nem nagy szam 20g-vel. Sztem ettol tobbet tud?
Tenyleg erdemes 40-ig elhuzni? -
waxos
csendes tag
Egy kezdő beszámolója, amihez elsősorban régi QM tulajok észrevételeit várom.
Szóval a gép egy QM 0650, őrlő egy használt SJ (nem eredeti, nem új késekkel, tengely nem tudom mennyire üthet). Ma volt a 7-8ik csapolás, ami végre már kezdett hasonlítani az általam elvártakhoz. A potit a max állásból egy kicsit visszavettem, úgy kb. 1 cm-t. A csapolási metódusért köszönet Tariati topiktársnak, ezzel észrevehetően javult az eredmény (addig híg löttyök erősen szőkülve, a szélükön vmi vékony crema-gyűrű szerűséggel). Az őrlőt az eddigieknél finomabbra állítottam, a szűrőt erősen megtöltöttem (ma nem használtam mérleget, de volt egy kis wdt is), felesleget lesimítottam, majd tömörítettem de kisebb erővel, mint korábban. Tariati javaslata alapján a második felfűtés után rövid hűtőcsapolás (inkább csak gőzt engedett) majd pár másodperc után rendes csapolás. Csöpögősen indult, majd az egyik kifolyón erősebben megindulva egérfarok, ami egy kicsit táncol (a másik ág kicsit később indult), de ma végre volt benne egy kis crema-folyam is, ízre aromás nem annyira híg, mint a korábbiak, tetején egybefüggő, de vékonyabb crema, jelenleg még tigrisminta nélkül. A színe is rendben lévőnek tűnt. A zaccpogácsa viszont kicsit vizesnek tűnt (a korábbiak érdekes módon szárazabbak). Ez mitől lehet? A QM-ek jól eltalált csapolásnál nem száraz zaccpogácsát produkálnak? Min kellene változtatni?
Hogy javíthatom a tömörítési technikámat? Videót egyelőre ne várjatok, a hardverállományom jelenleg nem teszi lehetővé (nem röhög!). Ja, a tesztalany 1 kg-os rioba gold 2016. 02. havi (tanuláshoz ezt gondoltam). Tudom-tudom a csapolás ideje is számít, ezt ma sajnos nem mértem, szőküléskor egyből leállítottam, mennyiség megfelelőnek tűnt.Bocsi, ha kicsit hosszú lett, csak meg akartam osztani, hogy talán végre látszik a fény az alagút végén!
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #40441 üzenetére
Nekünk is olyan volt, míg asszony rá nem ejtette a sótartót, és el nem tört. De 90%-ban a két indukciós rész volt használva, 10% a nagy családi főzések és a Brikka volt. Egyszerűen az árán kívül nem látok semmi hátrányt a kerámialaphoz képest (egy indukciós edénykészlet már 20k alatt megvan, és egyéb előnye is van a vastag acél talpnak, persze a nagyi tud ragaszkodni az ezeréves edényekhez, ilyenkor nincs mit tenni). Sima kerámialapot nem vennék, akkor inkább gáz. Sütőnek viszont csak villany. Mindezek előtt gáz volt évekig természetesen, tehát mondhatom, nálunk is volt minden (mint a búcsúban).
Waxos: jó lesz az, bár a leírás alapján szerintem még mindíg csatornásodik ezerrel. Wdt, főleg az elején mondhatni kötelező, legalább egy hibaforrással kevesebb. Később meg eldöntöd, megér-e neked az eredmény annyit.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
-
Karthmann
csendes tag
Nálunk gázégős lap van, az tény, hogy az asszony néha sztrájkba lép a takarítás miatt, de mindketten nagyon szeretjük.
Happy wife happy life
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJi Mini 3 Pro + Rc
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest