-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubabela
senior tag
válasz ronin s8 #41899 üzenetére
Munkahelyen használom a 4-est, szerencsère sokat tudok vele kísèrletezni. Onnan indultam, mint a 2-essel; durva darálás, semmi tömörítès, víz jelzèsig. Volt robbanás, finom volt az elkèszült ital, de mivel szeretek próbálkozni mással is, így jelenleg úgy használom, hogy finomabbra darálom, szitálom, tömörítem ès kb a jelzès felèig engedem vízzel. Az így elkèszült ital már sokkal jobba ízlik, testesebb ès rendes crema van a tetejèn, nem csak a hab.
Surda 41900: próbáld meg, hogy a másik szűrő peremèvel alányúlsz ès óvatosan kifeszíted vele.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz Surda- #41900 üzenetére
Nekem az jött be, hogy kiveszed a rugót, és hajlítasz bele még 3 törést. (A meglévő egyenes szakaszok felénél.) A meglévő hajlításokat pedig kicsit visszább görbíted. Így kevésbé ugrik ki a drót a nútból, be lehet játszani úgy, hogy kézzel kellemesen kiugrasztható a szűrő, de magától nem esik ki.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #41881 üzenetére
"Ez azért kicsit erős. Lehet Paljocnak más a véleménye."
Én kínosan ügyelek rá, hogy ha lehet akkor semmiféle ilyen eszmecserében ne vegyek részt mint:
diesel vs. benzines, japán vs. német autó, olaszt franciát ne mert szar, románt meg pláne ne mert fos, stb….stb...Ha nyíltan megkérdi valaki, akkor persze megmondom, hogy 10 évig az olasznak sem volt érdemi baja, elvitt mindenhova, most volt vele egy remélem átmeneti szívás sorozat, de jó lett végül. A román gép is teszi a dolgát, egyelőre ott sem tapasztalok semmi negatívat, de ez sem jelent semmit, mert alig mentem még vele 9 ezret, majd ha 150 után is ezt mondom akkor az már jelent valamit. Mindenestre kényszer megoldásként véve /anyagiak hiányában, mondanom sem kell h nem egy Dacia volt a vágyálmom autók terén :-)))/ magasan jobb mint amire számítottam, minden téren.
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #41900 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy kiveszem a rugót a karból és finoman hajlítgatok rajta. a 3 egyes résznek kell egy kicsi ívet adni. Addig állítgatom, amíg kézzel, körömmel ki nem birom szedni a szűrőt belőle, de viszont ne essen ki sem belőle kávé kiütéskor.
Ja és egy sima késsel szedd ki addig, ne csavarhúzóval.[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Én vettem több féle rugót, 1.1mm 1.2 mm 1.3 mm. Filléres dolog, 50 Ft darabja.
-
Ábi
tag
válasz Surda- #41900 üzenetére
El szoktad keverni hústűvel, mini habverővel... a kosárban az őrleményt tömörítés előtt? Ez nélkülözhetetlen, hogy ne zuhanyrózsaként spricceljen a kávé!
Amelyik kosaram jobban szorul, azt a kés életlen oldalával hosszanti irányban pattintom le, a nyitott karnál meg egyszerűen alulról kinyomom.
Ja, a nyitotthoz 17g VST-t és 7g IMS-t használok.
Pharossal kavargatás nélkül is csak nagyon ritkán lő mellé egy sugarat.[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
Sziasztok!
Ma kipróbáltuk nejemmel a My GC kávézót a Pozsonyin, hála az androidos alkalmazásnak.
Én egy szimplát ittam, ő a szokásos americanot. Ha jól emlékszem, Serra do cigano brazil kávé volt csapra verve. Nagyon finom, nem túl savas, kellemes ízvilág. A személyzet kedves, segítőkész, a hely pedig hangulatos.
És ami a legjobb, épp ott volt 1-2 percre az egyik srác a közeli Double shot-ból, és látszott, hogy tök jól elvannak, nincs vérre menő verseny köztük. Aztán még a szintén közeli Madal is felmerült dekor ötlet kapcsán. Jó volt látni, hogy bár ennyien közel vannak egymáshoz, mégis jó a viszony
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Akaratlanul, de sikerült egy kis összeghasonlítást csinálnom GC vízterítő ügyben. Pár hónapja van meg a gép. Vásárlás után szétborítottam a gépet, tisztítás, tömítéscsere. Nem volt olyan rossz állapotban a gyári alu vízterítő, de vettem egy nikkelezettet az Expolygonban. A sima sárgarezet akartam, de az elfogyott akkor. Új gép új daráló, ismerkedés a minőségi presszó készítéssel stb...Csináltam egész jó kávékat, de változó sikerrel. A lényeg, hogy ez a nikkelezett pont ott van kifúrva ahol a fejből kilép a víz. Hatalmas krátert csinál a víz minden trükközés (finomabbra darálás, IMS felső szűrő, erősebb tamperelés) ellenére. Ezután vettem egy sima réz vízterelőt, Ezen ugye nincsenek fedésben a furatok, de a vékony furatokon elég erősen jön a víz és pont a szűrő szélén ez is csatornásít, de azért sokkal kevésbé. Sikerült szereznem egy dörzsárat, de sajnos nem eléggé kúpos. Feldörzsöltem a furatokat ami megint kicsit segített. Ma viszont vissza raktam a gyárit és ég és föld, egyáltalán nincs csatornásodás, kráter. A gyáriban nagy kúpos furatok vannak ami lelassítja az áramlást. A régi gépeken még jobban működhetett, mert ott középen jött a víz a fejből.
-
Karthmann
csendes tag
A napokban Egerben jártam és meglátogattam, a már itt említett Zuzmót, sajnos maradandó élményekkel nem lettem gazdagabb, az tény, hogy a felszolgált Guatemala, ristretto formájában tökéletes volt, az egyebekről nem tennék említést. A centrumban lévő Cortado kávézó számomra minden tekintetben hibátlan volt, a kávé Has Bean, sajnos azt nem kérdeztem, hogy milyen fajta.
Happy wife happy life
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #41899 üzenetére
Tőled származik az egyik hiteles infó, hogy a román kétszemélyessel jobb a kávé mint az olasz négyessel.
Surda: én renekával használtam, finom volt az eredmény.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #41915 üzenetére
Igen, bár én hamar feladtam a küzdelmet a négyessel, nem kísérletezgettem. Valahogy az az érzésem, az olaszok ezt már lejátszották a tervezéskor. Az viszont önmagában eldöntheti a dolgot, ha az egyikkel automatikusan, pár apróságra figyelve is jó a kávé, míg a másikhoz külön tanfolyamot kellene végezni.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
kk831228
addikt
válasz Karthmann #41914 üzenetére
Ugyan ezt a véleményem a zuzmóról... Maga a hely olyan semmi, lehangoló inkább... Abba a cortado-ba még nem voltam, az most nyílt??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bundli
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom, hogy bármilyen instant kávé (Értsd: Vízforraló+Nescafe instant kávépor) veri a kapszulás gépeket ár/érték arányban és ízben? Az a helyzet, hogy hozzámkerült egy új kapszulás gép (20 ezres kategória), amit csak akkor bontanék meg, ha biztosan azt választom, viszont instant kávém sincs jelenleg, hogy azt próbáljam ki.
Azt jól gondolom, hogy kapszulás az drágábban jönne ki, ha heti átlag 2-3 kávét innék, igaz?
Ja és kotyogóssal nem szeretnék operálni, főleg a gyors elkészítés lenne a lényeg, erre pedig az előző két opció ami nyerő.
Előre is köszönöm az ötleteket/segítséget!
-
Surda-
őstag
válasz bundli #41919 üzenetére
Nem írtad hogy milyen kapszulas, de egy nesoresso kenterbe veri az instantot. Én két dolog miatt nem szeretem. Egyrészt valahogy minden kapszulanak van egy jellegzetes egyen íze, másrészt eleg drága. Napi két kv mellett, havi 7-8ezer ft. De, az instantnal sokkal jobb.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
bundli
tag
-
gubabela
senior tag
válasz bundli #41922 üzenetére
Nekem van tchibo pure, elmegy kategória, ebben van a legtöbb kávè mennyisègre a kapszulában. Az instantnál sokkal jobb, de közelèben sincs a normális presszónak. Az a jó benne, hogy gyorsan tudsz vele kèszíteni iható kávèt, nagy a választèk (viszonylag). A tchibo webshopból szokott lenni a legolcsóbb, telefonos alkalmazásból rendelve ingyen szállítanak.
-
soldier2
őstag
válasz bundli #41922 üzenetére
Tchibot ismerem, annyira nem rossz mint a nescaffe. Heti két három kávéval nem is olyan drága. Venni a Tchibotól tudsz 90-110ft/kapszula áron.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #41925 üzenetére
Megkóstoltam a Has Bean Jabberwockyt is.
Szerintem nagyon finom. Ízében leginkább olyan nekem, mintha epres, vagy méginkább eredi gyümölcsös teát kortyolnék, a végén egy minimális sav-felhanggal.Nagyon komplex ízvilággal. ( A sogornőm úgy jellemezte,hgy nem kávé ízű kávé. ) A crema az nem túl bőséges és az is hamar leül.
Kerserűséget még nyomokban sem tartalmaz.
Itt egy kép, bár nem a legszebb, mert mikor eszembe jutott, hogy lefotózom, pont ezt a köpködőset' tudtam. Nagyon friss volt a kévé, kicsit habzott' is! -
jolti
senior tag
Jaj bocs, ez nem neked ment volna, hanem mindenkinek.
Már akit érdekel persze.
Most kicsit úgy érzem, mintha ez Ecm kezdené megértetni velem a gyümölcsös kávékat!
Valahogy teljesen más ízeket hoz ki a kávékból, mint a baby. Mindezt a túlzott savasság nélkül.[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
válasz bundli #41922 üzenetére
Ha az instant ízvilágát kedveled, akkor árban verhetetlen koffeinbeviteli megoldást találtál.
Piccolot és Tchibo gépet is próbálgattam, szerény véleményem szerint a Tchibo választéka most kicsit izgalmasabb. Valaki írta, hogy instant van a kapszulában, nos én eddig ilyesmivel nem találkoztam.rovidkv.reblog.hu
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #41858 üzenetére
kinyitottam a csomagot. olaszokhoz képest egész világos pörkölés, szinre csokibarna, olajkiválás nincs. arról, hogy mennyi robuszta van benne nem sikerült infót találnom se a csomagoláson, se a neten. Ez amúgy az "autogrill" verzió, ők elég jókat szoktak húzni helyben, ezért is vettem meg. Egy húzáson vagyok túl itthon, szimpla szürővel, 2-4 fokkal az arabica tartomány alá lőttem be a hőfokot, őrlő joker állás környékén. A lefolyás nagyon szép, szög egyenes egérfarok. Teljesen iható lett, kicsit féltem, hogy kikönyököl majd a robuszta, de nem, semmi mocsaras robis iz. Még nem tökéletes, de ahhoz több idő kell, hogy kikisérletezzem. Majd beszámolok még több húzás után.
-
bundli
tag
válasz kaligula #41930 üzenetére
Megmondom őszintén nem szeretem annyira a kávé ízét. Legyen szó jó/minőségi vagy rossz automatás/instant kávéról. Nekem inkább a koffein miatt kell, ami felébreszt és az emésztésemet beindítja, ha arról van szó.
Ez esetben az instant kávék is tartalmazzák azokat a hatóanyagokat amit egy ilyen kapszulás, csak nem olyan jó az íze?
Valaki leírná, hogy az intant kávé mitól olyan rossz? Nincs nagynyomású forró vízzel áteresztve, így nem hozza ki a kávé azon tulajdonságait, amitől jó ízű lesz és koffein tartalma se az igazi?
-
Surda-
őstag
Nem. Az egyik Nescafe , a másik Nespresso.
Clooney nem iszik nescafet
Engem egyszer kínáltak Dolce gustoval, az neszkávé volt, tök üres volt a kapszula, mikor kibontottam. De korábban valaki említette, mintha lenne belőle más változat is. Nem tudom, nem is akarom tudni[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
jolti
senior tag
-
Surda-
őstag
Árulja már el nekem valaki,hogy mi értelme van annak,hogy minden kávézót teleraknak ezekkel a különböző trendi gyümölcslevekkel és trendi üdítőkkel, amikből 2dl 700-800 forint?
Ráadásul más nincs is, vagy ezt iszod,vagy semmit.
Ma úgy érkeztem a Madalba (de máshol is ez van), hogy nem kávézok,ittam már kettőt, üdítőt iszom.
Lehet választani mindenféle Juice, trendibbeknek Superjuice és vagy hat féle kurvatrendi kóla-fanta-limonádé közül.
Mind 700-800 forint.
Ráadásul elolvasom az összetételüket, ezek is tele vannak cukorral, adalékanyagokkal, mindenféle szirszarral.
Gondolom van bennül 1% organikus biogazdákodásból származó valami,amitől húdebaromi trendi lesz
És mindenhol ezzel vannak tele a kávézók.
MIndenki monnyon le!"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Tonyo
őstag
Tudtok mondani Szentendrén egy (tényleg) jó kávézót?
Köszi
-
kk831228
addikt
válasz Surda- #41935 üzenetére
Nrm tudom, de hogy mindenűtt ezt nyomják... Szerintem még gyümölcs levek közelebb állnak a 100%-hoz... Nagyon finomak amúgy, viszont az áruk... szerintem úgy vannak vele hogy ilyen helyeken ellehet adni ezeket is... Valljuk be ilyen helyekre nem a csórók járnak, nem hiába vannak a belvárosba mind... Úgy vannak vele aki 4-500 ft-od kiad kávéra az megveszi azokat is...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Gigi01
őstag
válasz bundli #41932 üzenetére
Én sem kifejezetten a minőségi kávéért vagyok oda.Bár,mint ha mégis elindultam volna abba az irányba.Amit itt emlegetnek,nem is tudom hova tenni.
Nálam is inkább a koffein játszik,meg én szeretem az ízét is.Sokszor többet is innék,ami már lehet nem esne jól,azért akarok arabica vonalra áttérni.A kapszulás,meg egyéb termékeket én azért zárom ki,(ha már kávét akarok inni)nem tudom mi van benne.Én ezért váltottam szemesre.Az imént is főztem,és a puffanásnál már kaptam le,és öntöttem a csészébe.Megmaradt a hab is,bár még nem az igazi,de jó lesz,érzem.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #41935 üzenetére
nemtom, gondolom van x ember, aki nem iszik ilyet ennyiért, y meg, aki igen, összehasonlították a két számot és pár alternatívát, osztottak-szoroztak és ott van. a lázadó antytrendy réteg minden bizonnyal kisebb tehát a hipszternél, ráadásul azok 4 ft kifizetése után is kötekednek, míg a hipszterek boldogak, hogy hipszter módjára eltapsolhatnak 3 ezer forintokat.
jaja, én is inkább a hipszterekre céloznék....
dicranum scoparium + genista pilosa = :)