-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
soldier2
őstag
válasz troszti #83350 üzenetére
Nasivines üveg, gyógyszer kifogyása után ingyen folt :)
Baratza Forte As: azért ezek a szuper darálók, hogy úgy jönnek ki agyárból, hogy tizenegynéhány alufólia réteg kell, hogy párhuzamosak legyenek a kések. Fragola meg nem tudja eszközösen beállítani, így simán lehet, hogy közben egy óvatlan pillanatban hazavágod a késeket.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
válasz soldier2 #83355 üzenetére
Közben Scott Rao szerint az EK szar, mert gyárilag nincs beállítva, és szarakodni kell a beállítással hogy párhuzamosak legyenek...
(lehet, hogy az én igényeim nincsenek elég magasan, vagy csak mázlim van és jó az EK-m, de azért elég jó presszókat készítettem már vele, még ha SR szerint nem is lehet.)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
-
flash-
veterán
üdv
azért affelől érdeklődnkék hogy a Pall Yotz,és tsi. kávék és a kommersz(omnia,stb) között van valami? (tehát aminek kilója azért nem 8ezer hanem ócsóbb mondjuk 3-4-5e ft?
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
Bazsee71
őstag
A leírtak alapján tudnia kellene, aztán majd kiderül, ha rászánom magam. Egyszer vállalom, hogy kőbaltával bekalibrálom, annyi belefér.
WiZARD: Tudtommal az újak között már nem egy pontos darab volt, de erről fragola tudna érdemben nyilatkozni. Nem kizárt, hogy a tied is már egy jobb példány. Scott Raonak olyan megnyilvánulását láttam, miszerint a fő probléma az, hogy temérdek visszajelzés sem hatja meg a Mahlköniget, ugyanúgy ontja magából a pontatlan őrlőket.
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #83356 üzenetére
A Podcastban külön kitérnek rá a srácok, hogy Rao barátunk számára a gyár külön (Parci kapaszkodj) "bealájnolt" példányt küldött, és így az általa próbált EK-k mindegyikénél finomabbra őrölt, és a legtöbbjénél jobb eredményt hozott. Biztosan nem küldött neki Fragola ballószögi EK-t. Az igazság, hogy ha Fragola meg tudná csinálni vsz vennék is egyet (nem mindha a HG-1-el nem lennék elégedett, de két über őrlő jobb mint egy , meg a HG-1 nem daráló approved ).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
grizlisandor
addikt
válasz grizlisandor #83346 üzenetére
Végül ennyiért itthoni vásárlással ezt(link) is megrendeltem. Kínából biztos olcsóbb lenne, de most a szükségen van a hangsúly.
-
soldier2
őstag
Az "összes EK-val amit valaha használt". A tizenréteg alufólia az majd 1 mm. Nagyon durva. De van csilivili LCD.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vicces1
aktív tag
válasz SlayerSub #83372 üzenetére
Nekem ízlett, nem egy bonyolult ízvilág, inkább classic.
Mivel szerintem ez nagyon pöröghet náluk, állandó a minőség, nem is döglik hamar.
Így lehet nagyobb kiszerelés is jó, és olcsóbb is így.
Reggeli indításnak tökéletes presszónak, ristrettonak, tejes italnak is. (szerintem is)Amúgy a szegedi Malabar is jó volt, de azt csak ha nem több 1hónapnál a pörkölés.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
kellog123
csendes tag
Sziasztok!
Bele szeretnek kezdeni a espresso keszitesbe. Mi lenne a legolcsobb, de meg ajanlott kezdo orlo es fozo paros? A feltetel viszont mindenkeppen az lenne hogy uj legyen mindketto. Mire van meg szuksegem ezen a ket eszkozon kivul?
Koszi! -
soldier2
őstag
válasz kellog123 #83376 üzenetére
Ha ragaszkodsz az újhoz akkor nagyon leegyszerűsítve Lelit Anna Pides változat és Graef CM702 őrlő. Ha bővebben szeretnéd akkor az összefoglalót olvasd el a lap tetején.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mutyi
őstag
Ha valakit érdekel esetleg. Ez gyakorlatilag Breville BES820 csak más piacra.
Árban elég jó.
https://www.jofogas.hu/budapest/Solis_Typ_113_femhazas_gyonyoru_eszpresszo_kavefozo_elado_92184987.htmA fórumról vette meg valaki az eladó Bezzera BZ10-et?
-
grizlisandor
addikt
válasz grizlisandor #83169 üzenetére
Tegnap befutott a garancialevél postai úton.
Más:
Nem sikerül megtalálni az ideális őrleményt a GC-hez. Közben lemerült a mérlegem is, nem tudom mennyire volt pontosak az adagok.10-es őrlés, 19 gram kávé(100as teszteltem, sok lesz az IMS szűrőbe) nagyon kevés folyt le, meg se mértem.
12,5-ös őrlés, 17 gram kávé(100as teszteltem, így jónak tűnt) 25 sec alatt 85 gram kávé lett.
Na itt fel is mérgelt, elnapoltam a további kisérletet.Valahol 10-es őrlés és 17 gram kávé lesz a megoldás szerintem, de ma újrapróbálkozom. Jól érzem, hogy kelleni fog egy alátét, az őrlemény finomabbra való állításához?
Más2:
Használat után, eltörlök mindent, a kart a gépre visszarakva hagyom, vagy külön tároljam? Mert észrevettem, hogy tegnapelőtt eltöröltem szépen a kosarat és kart is, úgy raktam vissza a helyére. Tegnap délután bekapcsolom, hogy melegedjen és mielőtt ment volna a kosárban őrlemény láttam, hogy van valamennyi víz benne. Tegnap is eltöröltem mindent, megnéztem, hogy mit lehet nedves, hát az ipari felső szűrő nedves marad csapolás után. Ma reggel levettem a kart és nedves volt a kosár. -
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #83388 üzenetére
Nem igazán értem mi van a zárójelben Lényeg, hogy nálam a 18-as kosárba a babtól függően megy 16.5-től 18.5g-ig, de ennél több is lehet, ahogy olvastam másoknál. 85g bele sem férne a csészémbe, meg ha látnám, hogy jön lefelé nagyon, nem is engedném tovább, úgysem lesz iható. Ha az adott kávé beállításán fáradozol, akkor ne variálj két változóval is egyszerre ( grammot is meg az őrlőt is ), szerintem csak az őrlővel. Lődd be 17-18 grammal, és ereszd 30sec alatt le, az meg legyen 35-50g között, az még talán iható Én inkább a 30-35g-ot preferálom.
A kart én nem tartom a gépen, csak főzés előtt melegítem. De ha lazán teszed fel és úgy tárolod azzal nem ártasz neki. Szárazra kell törölni mindig mindent. De amúgy simán csak a melegedő gép miatt csapódott le pára a hidegebb kosáron.
[ Szerkesztve ]
-
SlayerSub
tag
A rancilio silva V4 szűrőtartójának a kifolyója lecsavarozható? Dupla van fent, cserélném egyesre, hogy ne keljen mindig jól céloznom a csészébe .
-
freaghill
őstag
Tegnap állítottam az örlőn, kevesebb kávé folyt le, mennyiségen és az ízén is lehetett érezni, hogy jó irányba haladok.
Milyen Single Origin kávét ajánlotok kezdésnek, ha nem csak blend-et szeretnék inni?
Vagy várjak még a dologgal? -
senior tag
válasz grizlisandor #83388 üzenetére
Ahogy előttem is írták egyszerre csak egy dolgon változtass, jelen esetben szerintem inkább az őrleményt vidd le 17 grammra és úgy ahhoz lődd be a darálót.
Ha 10-es környékén lesz jó akkor ne alátétezz, az 7 osztást számít.
A hőmérséklet változások miatt csapódik le benne / rajta víz.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
eeent
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett a szettem: Lelit Anna + Graef 800. Ki is próbáltam. Elsőre fail, 20 sec alatt két csepp kávé lett. Az örlőt átállítottam 12-re, másodjára jó is volt, de olyan érzésem volt, hogy túl meleg volt a víz a kávénak : 95°C
Megnéztem az AVX oldalán, ott 88-90°C-ot ajánlanak a Good Morning-hoz. Próbálkozok majd tovább.
Ti a tampert mennyire nyomjátok le? Lehet az volt a baj az elsőnél, hogy a finom örlés mellett túlzottan le is nyomtam, úgy rendesen, erőből...Másik kérdés Debrecenben van esetleg valakinek bevált helye, ahonnan kávét vesz, vagy inkább netes rendelés a jellemző?
Köszi!
eeent
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen