-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jana86
csendes tag
válasz GAgyiXyXy #82432 üzenetére
Ez a hasonlat meg kb. a másik véglet: aki újhullámos kávét iszik, az b..zi sugallattal. Nekem pl. ezek a kávék nagyon bejönnek, ellentétben a második képen látható divathullámmal. És abból, hogy a kávés 3. hullám valamiért terjed a vilgában, azt gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül.... a mellékelt kép nem reklám, csak illusztráció.
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Csak kíváncsiságból kérdezve, alap otthoni használatra mi lehet ajánlott gép, ha az új GC nem túl jó az elmondásotok szerint, illetve használtan nem is akarnék venni? Lelit? :-)
-
mester6
tag
Nekem tetszett. Használata egyszerű, jól kezelhető.
Az új ára az nagyon drága. Az új áráért már biztos sok más gépet is kínálnak.
Magyarországon nem sok ilyen készülék lehet, így ha esetleg megunnád nehéz lenne eladni, mert alig alig van információ róla, így egyáltalán nem tartozik az ismert és keresett kávéfőzők közé.
Ha használtan tudsz jó áron venni, az persze más tészta, de még így is kockázatos, hogy a Te ízlésednek megfelel-e? Használt vétel esetén mindenképpen ajánlatos kipróbálni!A La Spaziale mini Vivaldi gépben ugyanaz a bojler van mint a Rossiniben. A mini Vivaldi persze duál bojleres így drágább és többet is nyújt és általában a használók szeretik , elégedettek vele.
Talán ez is érdekelhet:[La Spaziale S1Rossini]
[ Szerkesztve ]
-
jana86
csendes tag
válasz boygabi_ #82459 üzenetére
Pedig újhulámos, világos pöri! Nekem rendszeresen sikerül. 92-93 fok. 10-12 másodperc (akár 15 is) előáztatás, ezzel együtt összesen kb. 50-55 másodperc csapolási idő. A nyomással is játszom - de lehet, hogy enélkül is menne. Előáztatásnál 2-3 bar-ig engedem, utána viszonylag gyrosan 9 bar-ra, majd ha lejött 28-30 g, akkor visszamegyek 6 bar-ra. 44-48 g-ot csapolok 20,5-21 g-ból. kenyai, costa-rica-i (Bányai), etióp kávék a kedvenceim, de ez szerintem épp egy columbiai geisha volt - ami sajos elfogyott, az egyik legjobb kávé volt, amit eddig ittam.
-
yazoo1
tag
válasz jana86 #82463 üzenetére
Nekem már általában elég hamar szőkul a kávé: 18,5/gr/36-39 ml - nél is kezd rendesen világosodni...
Nyomással nem tudok játszani: ez lehet a mágia benne?
Pl.egy rancillio silva gépen sem lehet játszani a nyomással( tudtommal),mégis tigrises mintájú lesz a csapolás..[ Szerkesztve ]
-
jana86
csendes tag
válasz yazoo1 #82465 üzenetére
Nem feltétlenül kell a nyomással játszani - nekem adott a lehetősége, ezért csinálom. Egyébként biztosan kell jó daráló, gondosan előkészített pogácsa, meg gondolom, a bottomless kar sem hátrány (én azt használok), mint ahogy a prémium szűrő sem. Na és persze a kávé is olyan kell legyen, amiből tudsz tigrismintát kihozni.
-
WiZARD
addikt
Ha az, hogy számomra ihatatlan a "klasszik vonal", ezáltal elkészíteni se tudom "jól" (mert nem tudom milyennek kéne lennie), az azt jelenti, hogy szakmaiatlan vagyok, akkor legyen.
Bár szerintem ízlésen kár vitatkozni.
Én pedig ha egyszer szakácstanfolyamra akarok menni, hogy jó húst tudjak sütni, akkor tuti nem egy vegán étterem által tartott tanfolyamot fogok kinézni magamnak, bármennyire is az lett a konklúzió, hogy ott is illene ezzel foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
konzumpro
senior tag
Én bízom benne, hogy ha valami jó, akkor azt nem kell magyarázni.
Brikkával egészen presszószerű főzeteket lehet készíteni, nekem akkor tetszik legjobban ha nyitáskor majdhogynem akadozva jön ki a kávé, ilyenkor hamar eloszlik a buborékos hab, de marad valami crema-szerű. Legutóbb Illyvel próbáltam és kb. hozta a kocsmai La Cimbali szintjét, olyan 80 százalékban. Van benne mindig egy kis mokkás, kotyogós íz, de lehet hogy el lehet tüntetni valami trükkel.
Karos gépekkel lehet szörfölni, itt a betöltött víz hőfokával, főzőfelület hőfokával, mennyiségekkel lehet játszani.
Vannak kávék amik meghálálják a PID-et, Brikkával nehéz lehet eltalálni azt a hőtartományt ami kéne és szinte biztos hogy csak egy ideig sikerül a teljes folyamat során, a végeredmény olyan 80 százalék. Ha nem vacakolsz vele akkor is. -
SlayerSub
tag
Szerintem, ez a leginkább pressora hajazó kávéital, amit komolyabb gép nélkül ellehet készíteni. Automával annyi összehasonlítási alapom van, hogy mielött otthonra vettem gépet volt egy delonghi belépő kat. automatám, szerintem annál lényegesen finomabb kávét készít. De ilyen turbozott jurával nincs tapasztalatom.
Irodai körülmények között számomra legjobb választásnak tűnik. A bent lévő filteres és 10-20 ezres "espresso" gépek nyilván szóba se jönnek (pedig minden konyhába van vagy 5 ). Nespressoval próbálkoztam, vettem ilyen olyan kapszulákat de szerintem közelébe sincs a brikkának.
IMHO -
senior tag
-
HÁZIGAZDA
-
SoundON
tag
válasz inf3rno #82469 üzenetére
Elsősorban az itthoni pörkölők aktuális kínálatát érdemes végigvenni, a teljesség igénye nélkül:
CasinoMocca, Beyond Within, Awaken, Impresso, Bagira, Roastopus, PallYotz, Kávékalmár, Pacificaffe, Black Sheep, Lucky Cap és ha nagyon kísérletező típus fekete öves presszós vagy akkor a Holistik is szóba jöhet presszóra majd valamikor... -
xemelon
tag
Ehhez itt milyen kulcs kellene? (Lelit PL042TEMD)
-
troszti
aktív tag
válasz xemelon #82481 üzenetére
torx (lassú voltam)
Erről jut eszembe. Akartam ma venni a csavarboltba M5x12-es rozsdamentes süllyesztett fejű csavart a felsőszűrőhöz, erre mondják hogy csak 20-as van... Hol vegyen az ember ha egy csavarboltba nincs na mindegy...
[ Szerkesztve ]
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
SoundON
tag
válasz inf3rno #82480 üzenetére
Az "elszállt ár" kifejezéssel csak annyi a bajom, hogy abban benne van valami negatív... indokolatlanul drága, sznob, stb stb felhang. Vannak kávék amikbe rengeteg munka pénz és energia van mire bezacskózzák.
Van aki megveszi, mert értékeli mindezt és hajlandó, ki tudja kifizetni, van aki nem. Ez ilyen egyszerű.
Ha úgy kérdezted volna hogy más szerint is drágák ezek a kávék, akkor arra én is azt mondtam volna hogy IGEN -
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #82491 üzenetére
Miértis? Nem feltétlen kell felönteni tejjel meg cukorral (elég lehet egy kis tejszín és méz :)) )
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz inf3rno #82490 üzenetére
pont ez a lényeg, és SoundON is ezt írta, hogy indokoltan drága, nem indokolatlanul. az indok pedig az, hogy ezek szelektált kávék, amiket jóval nagyobb odafigyeléssel termel már a termelője is, kisebb mennyiségben, kézi munkával stb. nem tudom, hogy kávénál van-e hozamkorlátozás, vegyszermentes termesztés, mint mondjuk a szőlőnél, de ha igen, akkor simán lehet akár öt-tízszeres árkülönbség is az alapanyagban, de ha nincs is ilyen, akkor is az van, hogy nagy a kereslet a jó alapanyagra és az úgy már nem olcsó.
aztán meg a pörkölő vacakol sokat, mire belövi azt a profilt, amivel tökéletes lesz (nem egyszerűen szénre húzza az egészet, hanem súlyos kilók mennek a kukába, mire megvan a tökéletes profil).
és persze olyan is van, hogy az alapanyag mégsem horror árú, a profil is megvan hamar, és ilyenkor nagyobb a pörkölő profitja. mivel ezek - jó esetben - folyamatosan nagyon magas minőséget adó pörkölők, szerintem reális az ár. egy sz.ar davidoff és társai is tízezer+, ahhoz mérten mondjuk 15 ezer "olcsó".
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
A motta tampernyelekre bármilyen talpat rá lehet tekerni? Ugyanakkora a csavar mérete?
Mert az 58-as tamper ugye lötyög az 58-as IMS kosárban... -
Paulie86
tag
Ezzel a tigris csíkozódással kapcsolatban kérdezném csak, hogy ha ilyen a produktum, az miért ad okot arra, hogy etalon az ital?? Ez honnan eredt, azon kívül, hogy jól nézett ki mindig? Az a csíkozódás nem a túl finom szemcse ami átjut a szűrőn, ami egyben valószínűleg túlkivonatolt részt is ad az italba? ... akkor ez jó?
-
SoundON
tag
-
SoundON
tag
válasz bajnokpityu #82491 üzenetére
OK. GONDOLD. Téged sem akarlak győzködni...
Én meg TUDOM hogy az egyik legjobb tavalyi presszós élményem egy otthon, 6hetesen, LidoETvel őrölt kb 1perc alatt lehúzott Holistik kenya presszó volt.
A Kontaktban is kizárólag filterkávékból (Koppi, LaCabra, FiveElephant, stb) lövik az eszpresszókat.
Tény hogy Zoli feltünteti a kávéira hogy "filter only".
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PayPal
- Opel topik
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Crypto Trade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest