-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #60604 üzenetére
Próbáltam anno, nagyon rossz volt. Telement porral a kávé.
Az Omnia silk ha jól tudom igencsak magas robuszta tartalmú, és emlékeim szerint inkább rohadt keserű volt mint savanyú.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
-
adp
őstag
válasz vendingo #64684 üzenetére
hát de 2 főző vs 0 őrlő akkor sem egy nyerő páros akármilyen állapotban vannak. Ha eladod a gaggiát 50 körül új bojlerrel, és hozzáteszed a graefre szánt 30-at van egy sj-d és így kb. nem is költöttél, csak a graefre szánt pénzt... később meg mehet bele egy evo kés
[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz vendingo #82331 üzenetére
Ezt etetheted bármivel
ugyanitt a 2-es Brikka a legjobb áron, úgy érdemes, hogy webshopba megveszed, de az egyik üzletükben átveszed, így nincs szállítási díj és a webshopos áron olcsóbb egy ezressel.Ja és a fekete aljú Brikka pont azt csinálja, hogy lefő benne a kofi, hasonló módon mint a nem fekete színűben!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #82366 üzenetére
mégegyszer: legalább háromféle van, te az elsőt és az utolsót hasonlítod épp, de évekig csak a középső volt, amivel alapvetően nem volt semmi baj.
mellesleg egy ilyen alu-vacak masszív vegyszerezés után részemről akkor is kuka lenne, ha szemre jó. de szemre sem lesz jó...
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Csápájev
őstag
válasz vendingo #82407 üzenetére
Van azért ebben egy nem kis adag sznobizmus is.
Tegnap este beültünk vacsorázni egy belvárosi helyre, mivel egy ideje visszafogtam a mértéktelen zabálást , én kértem egy light colát.
Jött is a válasz,hogy csak Fritz light kóla van, amit utálok, ihatatlan kólaszörp íze van.
Mondja a pincér,hogy tökéletesen megérti, ő is utálja
Szar,de most ez a trendi, akkor ez van. -
konzumpro
senior tag
válasz vendingo #121034 üzenetére
Akkor valamelyikre rámegy. A mordori tartály nem olyan szép.
Marcutti bácsi itt épp összekombinál egy Moka Inductiont egy Brikkával. -
sutszi
veterán
válasz vendingo #121031 üzenetére
Nekünk ilyen van... úgy 2 éve talán... Egy IKEA-s indukciós lappal használjuk. Már az elejétől kezdve elkezdett deformálódni. Közel sem a max fokozaton, de szép lassan elhajlott... Használható de a nem egyenletes érintkezés miatt romlott a hatékonysága. Ha ilyet vennék újra akkor valami masszívabbat keresnék.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #121317 üzenetére
Brikka indukció upgrade:
Első főzésnél a szokásos bolti téglát használtam ugyanazzal a kávé és víz mennyiséggel, mint az alu bojler esetében. Nem tudom mi történt, de ilyen égett keserű kávét még soha nem készítettem 10+ éves brikkás pályafutásom alatt. Se az íz, se a lefőtt mennyiség nem volt okés. Mi lehet a gond? Indukcióson még nem készítettem brikkával, lehet itt kéne megtalálni a jó hőfokot neki? Kerámialapon maxra tekerve szoktam kávét készíteni, gázon se szoktam spórolni a kempingben, indukcióson is magas, de nem max fokozaton csináltam. Időben a lefőzés annyi volt mint korábban, mégis kevés és égett sötétbarna lötty főtt le.
Lehet, hogy az alu vs. acél bojler hővezetése kavar be?
Amúgy a felsőszűrő mérete megegyezik a gyári mérettel, tegnap írtam, hogy kicsit lötyögős.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
qvik27
tag
válasz vendingo #121327 üzenetére
Korábban írtam itt egy kicsit az indukciós megoldásokkal kapcsolatban, szerintemérdemes megnézni.
Itt egyébként a rosszabb hővezetés kifejezetten előny volna, ha csak alulról kapná a hőt. De ez talán nem is annyira jelentős különbség az alués az acél között. Az viszont könnyen előfordulhat,hogy ezt az acéledényt az adott lap indukciója olyan helyeken melegíti, ami nem szerencsés.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz vendingo #121327 üzenetére
Biztosan bekavar. Más a hővezetése és valószínűleg a súlya is, és erre még rájön az is, hogy az indukcióstól más intenzitással kap(hat) energiát is.
Én is Brikkáztam, és nálam azt is be kellett lőni, amikor mini kempinges gázfőzőről áttértem sima elektromos főzőlapra.
A legbiztosabb az, ha megvan a bevált Brikka recepted víz-kávé mennyiség, szemcseméret oldalról, akkor ezeket változatlanul hagyva próbálod az indukciós különböző beállításait. Aztán megpróbálsz finomítani rajta. Sok hasznos infót nem írtam -
Serpenthelm
csendes tag
válasz vendingo #121331 üzenetére
Elvileg a szűrőkosár alsó csövén nyomja fel a vizet a kialakuló gőznyomás-majdnem mindegy, hogy a víz hőmérséklet-eloszlása milyen az alsó részben, sőt, amikor az áramlás megindul, akkor keveredik is, tehát egyre inkább kiegyenlítődik, persze sosem lesz olyan "homogén" mint egy jó sokáig, adott hőmérsékleten tartott kazánnak.
Inkább ott keresném a kérdést, hogy miért kráteres a pogácsa: valószínűleg az áramlási viszonyok (iszonyok ) nem kiegyenlítettek, ez lehet az egyenetlen kávétöltésből (wdt esetén nem hiszem), vagy abból, hogy a kávépogácsa előtt vagy után valamilyen áramlási viszony más. A felsőszűrő (ami lötyög) alatt azt érted, ami a Brikka tetejében van, és gyárilag egy tömítőgyűrű szorítja a helyére?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux - haladóknak
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest