Új hozzászólás Aktív témák

  • hibavissza

    veterán

    válasz Mercutio_ #76913 üzenetére

    Mihez képest és milyen értelemben?(fizikailag, a látható kép, mittomén)

    Kulcslyuk érzés. Egész rá kell tolnom a kis műanyag ablakra a szemgolyóm és egy csőbe nézek aminek a végén ott a kijelző. Szerencsére ez az egy gépem van. Így pár hét-hónap múlva megszokom.

    iISO/autoISO erre nem jó? Előbbi már a gm1-ben is elég jó (de a legtöbbször az ősöreg G3-ban is jól dogozott) így mehet másik paraméternek a +/- kompenzáció.

    És milyen jó lenne, ha nem kéne pöcögtetni. Vagy be tudnék állítani egy minimális rekeszt. Mert tudom pl., hogy honnan tud biztonságosan fókuszálni és épp nem kell extra fényerő. Beállításokat elraknám C módokba és csak nyomnám az exponáló gombot mint süket a csengőt.
    Olyan érzésem van, hogy Konosuke Matsushita 1966-ban elment egy vidéki fotós szakkörre és az ott hallottakból írt haikuját kifüggesztették a fotó tervezőrészleg falára 67-ben és még most is mindenki ez alapján dolgozik.

    Ha már E-M 10 II: Ahhoz képest jpg és raw képminőség milyen?

    Mivel sajnos nincs itthon EM10 II, így ezt bajosan tudom megmondani. Szubjektív véleményt majd írok a kép és videó minőségről, de még fotót nem is csináltam vele :B A 4K 24p viszont letaglózó. A nyakpánton földig lógatva sétáltam egy nagy fekete bogár után. Smooth :)

    Mi ez a megoldás? Vagy melyik módot szánja a pana a fix 1/60s záridős videóra?

    A fix záridő nyilván megoldott. Én arra gondolok, hogy megadom a minimális és maximális értéket. Az autoISO manuál videó módban leginkább firmware frissítéssel oldható meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák