Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz Zen42 #139204 üzenetére

    Fagyóban tartom mindet, az öregedés nem szempont.

    Filter pörikből, Robottal vagy bármelyik hasonló elven működő gépet mondhatnám, nincs ilyen beállítás para. Ezt a másnap szinte mindig állítani kell dolgot hogy kell elképzelni? Komolyan érdekel. Nem SD gépeknél létező jelenség, hogy babtartályban lévő mennyiségtől függően mászkál össze vissza az őrlemény. Nem erre gondolsz esetleg? Nálunk, a Sette 270Wi a cégnél is máshogy viselkedik, ha egy adagot őrölsz vagy esetleg beleraksz 3-4 duplára valót, mert többen kávéztok.

    Szóval továbbra is tartom, hogy 50g a minimum, ami nekem egy kávéból szükséges:
    8,25g cuppinghoz, ha nagyon komoly a bab, akkor egy kis purge sem árt előtte 2-3 szemmel
    17,5 g presszó
    15g V60
    9g AP nobypass recept
    Nálam így néz ki egy 50grammos mennyiség. 60-nál már lehet választani 2 presszót. Darálással nem szoktam mellé menni, amiket figyelni kell: termőterület, feldolgozás módja, pörkölési szint. Ezek alapján némi rutinnal és jól ismert gépparkkal szerintem mindent le lehet hozni elsőre. Ehhez persze tényleg elengedhetetlenül fontos a nyomáskontroll, mert kézből ki lehet mozogni sok mindent.

Új hozzászólás Aktív témák