-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TDX
tag
válasz
Toobee
#141667
üzenetére
Köszi!
Hát nem gondoltam hogy nyerő lesz a tippem, nem voltam benne nagyon magabiztos de pont beletrafáltam. Így a decemberi mysteryt ingyen kapom 
@Alabástrom: a forte a dobozában pihen mióta költöztünk (aug. közepe), várhatóan már nem is bontom ki ha sikerül eladni. Nagyon jó őrlő, de én alapvetően preferálom a ZP6-ot ízre (korábban ezt már írtam is szerintem itt a fórumon), és nem probléma nagyon a kézi őrlés nekem úgyhogy megleszek azzal. Illetve az, hogy költözéskor láttam mennyi dolgunk van, örülök ha tudok lejjebb adni belőle például a fortéval. Ha mégse jönne össze az üzlet, akkor lehet próbálkozok majd vele mielőtt meghirdetném, de jelenleg nincs időm nagyon foglalkozni vele. Szóval a jelenlegi mystery tipp ZP6-nak köszönhető

-
xrvman
őstag
Sziasztok, ha nem idevaló nyugodtan töröljétek.
Vettem egy Sage Barista Express Impress gépet, sikerült szépen beállítani. Friss pörkölésű dátumú kávébabbal mézszerűen folyik le a kávé.
Kérdésem az, hogy ugye időnként tisztítani kell tisztítótablettával amit írnak hozzá az a BEC250, helyett használhatom a AQUA CRYSTALIS AC-CLNTB10 tablettákat?
Továbbá van a BES008 vízszűrő amit háromhavonta cserélni kell szintén e helyett használhatom a Aqua Crystalis AC-B008 szűrőt?
Vízkőmentesítéshez mit javasoltok az eredeti BES007 vízkőoldó helyett?
Természetesen, ha azt mondjátok maradjak az eredetiknél, nem gond, de olvasom, lehet helyettesíteni más, jobb árfekvésű változatokkal.
Ha van más, jobb tippetek tablettára, vízszűrőre, vízkőoldóra ne tarsátok magatokban.
Köszönöm előre is. -
PeterAgos
csendes tag
Elnézést, az előbb lemaradt: a LMLM kávégépem is eladó lett. [link]
-
PeterAgos
csendes tag
Üdv, érdekmúlás miatt eladó lett Nanofoamer Pro (első verzió) tejhabkészítőm, ha valakit érdekel. [link]
-
válasz
Bazsee71
#141649
üzenetére
Húú, ez elég ígéretesnek tűnik!
Megnéztem, mi az a FOC, hát, elég komoly vezérlőtechnológia - szerintem nem annyira várható lefulladás, ha a többi jellemző is elég jó (persze). A weblap infói és képei szerint ennek nagyon rendben illik lennie!
A késprofilból is van, ami tetszik.Köszi a fülest!

-
Toobee
veterán
TDX gratulálok a Mystery októberi kör eredményhez!
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
#141605
üzenetére
Dreo Air és Nanofoamer Pro közül fogok választani. Igazából ez a rövid videó meggyőző az Air kapcsán, nekem nem gond, hogy külön kiöntő is kell hozzá. Árban jóval kedvezőbb, mint a Nanofoamer. Ha viszont a kávés pultomon tartanám, akkor csak a Nanofoamer jöhet szóba, minden fekete
Szóval nem egyszerű a döntés. -
dcsosz
újonc
Ha valakinek kenyere, van egy fölös SSP LS V2 64 mm késem...
-
amúgy: fater visszaadta a k30-asított mazzert, neki jobban bejön az f64 evo késes jolly. úgyhogy nyúzom itthon. elszoktam már ettől a sepregetős, ráindítós, méricskélős izéléstől (nem fikázni akarom, simán lehet élni vele, engem rontott el a forté kényelme). de nagyon klassz a k30 őrleménye. a fortéé meg, hiába szar az egész daráló körülötte (tényleg utálom
), jobb.akárhányszor elindítom a fortét, agyoncsapnám. és közben számomra nincs jobb, mert nem csak az őrleménye zseni, hanem ugye beépített mérleg, ergo a használata sem bír ennél kényelmesebb lenni.
-
válasz
Cathfaern
#141661
üzenetére
én tényleg csak annyit akartam mondani, hogy "ha komolyan gondolod a kávézást, akkor 64 mm alá ne menj" vagy hasonló, amúgy tök logikus elgondolások egy picit érzésből jönnek. a 64 mm egyébként egy tök jó, standard méret, inkább a választék miatt érdemes rámenni, mert jó eséllyel lesz olyan kés, amit imád az ember.
de igazából 54 mm-ből is kihozható, amit ki kell, és igen, lehet hifizni 80/83 mm-rel is. a "feljebb lépni" kifejezést direkt kerülném. igen, nagyobb az őrlésben résztvevő felület, de végső soron ezt a meccset is a csészébe kerülő kávéra jáccák.
(az őskorban, még az ssp mainstreamesedése előtt én odáig csupaszítottam magamnak az alaptételt, hogy a kés legyen ditting és kész
) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
#141657
üzenetére
Ahogy én látom a Forte az egyik legjobbra értékelt kés, beleértve a sokkal nagyobb kategóriákat is. Pont napokban jött szembe:
"for my taste preferences, it's probably been something like..
58pietro > Forte w/ steelies > 98 LU > 98 Brew > 64pb > 64mp > 64brew > A4Z > ZP6"
(Pietro vs. 64mm Probrew összehasonlítás volt a fő téma, itt a teljes ha valakit érdekel: [kép] )Nyilván ez egy ember egyéni szubjektív véleménye, szóval nem egy objektív lista, de nem egyszer találkoztam már vele, hogy nagyon előre sorolják (mint a Pietrot is, ami ugyancsak elég kicsi kés).
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
#141646
üzenetére
Nagyobb=jobb itt leginkább abban testesül meg, hogy nagyobb felület áll rendelkezésre a "valódi" késprofilnak. Most már nagyobb figyelmet fordítanak erre a gyártók is (persze csak hiend vonalon) szerintem és már az auger tartalmazza sokszor a prebreakert, nem pedig a késfelületből veszik el az értékes cm2-eket. Egy 54-es, 64-es késnál ott a 3 csavarhely, meg a prebreaker. Alig maradt már valami a késből, hogy a valódi dolgát tehesse. Ezzel szemben nézd meg például a Kafatek M98V-t, ahol a késen már tényleg csak az a késprofil van rajta, aminek jó esetben rajta kell lennie. Se csavarhely, se prebreaker.

98 mm vagy nagyobb méret esetén még a furatok + prebreaker után is marad elég kontaktpont, hogy kijöhessen egy jó késgeometria. Szerintem ez az egyik összetevője annak, hogy jobban muzsikálnak vagy legalábbis úgy érezzük, hogy jobbak a nagyobb kések. Gondolom szerepet játszik még az erősebb motor is: nem ingadozik a fordulatszám, nincs megakadás, stb. Ezek mind hatással vannak a végeredményre. Azt hiszem valamelyik videóban beszéltek róla, hogy a Kafateknél milyen durván erős motorra van szükség, az auger miatt (nagy indítónyomaték). Ezek pedig drága dolgok, értelemszerűen a hb, avx, dzsunkabunka műanyag cuccok, amiket a vásárlók jelentős többsége megengedhet magának, nem fogja tudni megugrani.Kisebb méretben is meg lehet ezeket csinálni, lásd Zerno Z1.

Én ebben látom a fejlődési potenciált a gyártók részéről, illetve a P64-et ha egyszer cserélem, akkor ilyen megoldás az, ami szóba jöhet. -
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
#141652
üzenetére
Én a magam részéről meghúztam a határt 83mm-en. Kíváncsi vagyok a 80asokra, de töredékéből össze lehet hozni a 83mm-t, van jó presszó kés is (LS), és egy remek 80as filter késnek (Ditting Machined) is van 83as másolata (3 hétig úton voltam és ZP6-oztam, húúúú, mennyire hiányzott már a 83 brew íze!!!).
-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Alabástrom
#141647
üzenetére
Tökéletesen egyetértek, én is várok
Abszolút elvagyok a DF64V-vel. A P80-at én is nagyon figyelem, várom első véleményeket. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#141646
üzenetére
Más késméreteken más késprofilokból lehet válogatni. Azt tartják, hogy a legkomolyabb választék 80mm-en és 98mm-en van. Persze ez inkább filternél számít sokat.
LH arra az 54mm-es Ditting késre azt mondta, hogy szerinte hasonló karaktert hoz, mint a 64mm SSP MP (ami neki a kedvence 64mm-en). Ha a kérdezőnek is bejön az a profil, akkor nyert ügye van.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
#141647
üzenetére
Kijött pl. a Bookoo Motto80 is, bár én biztos kivárnám az első tapasztalatokat, mivel a gyártó első őrlője.
-
irhejja
tag
válasz
lojzi1
#141644
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy melyik bolt volt?
EU-ban láttam, hogy a Espresso Coffee Shop kb. mindent is forgalmaz jó áron, és elég jók is a reviewk is, de ami negatív az mind garancia/támogatás körüli ügyekből ered

@koxx a Lagom Miniről és a P64-ről tudtam, de a Casa kimaradt nekem
amit gyorsan olvastam/néztem most róla elég meggyőző. Köszönöm az ajánlást
lehet ez lesz rögtön a következő lépés (gépet most már muszáj lesz lecserélnem, mert oda ígértem egy barátomnak és már nagyon várja
). -
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
#141644
üzenetére
Őrlő tekintetébenn én most kivárnék. A konzumer piacra fejlesztő cégek épp most igyekeznek meglovagolni a 80mm-t (Z2, p80), úgyhogy egyrészt a mindig éppen aktuális hullám tetején lovagló emberek át fognak térni és jobb lehet a használt 64-esek piaca, másrészt a kínai tolvaj cégek valószínűleg tűkön ülve várják, hogy megkaparinthassák az új 80mm-eseket és nem sokkal utána ki is jönnek az övéikkel (nem lepődnék meg, ha már karácsony előtt bejelentenék a DF80-at).
Persze ha nem sürgős. Mert amúgy várni mindig érdemes, és akkor sosem lesz darálója.
-
őrlő téma: nagyon mélyen benne van az emberben a "nagyobb = jobb", és persze nagyobb=jobb
, de a forté őrleménye változatlanul nagyon rendben van. szóval egy jó késprofil kell, és sokkal kevesebbet számít a kés mérete, mint azt a legtöbben érzik. -
lojzi1
csendes tag
válasz
irhejja
#141636
üzenetére
Én Németországból rendeltem Profitec-et, nem volt vele semmi gond, lényegesen olcsóbb volt mint amennyiért itthon megkaptam volna. A garanciával se volt gond, rozsdásodott a tálca, küldtek egy új szettet (mondjuk végül nem cseréltem le, mert lesikáltam és eltettem az új szettet, nem volt szép tőlem, elismerem), meg pumpát is kellett cserélni, ki kellett küldenem (12k Ft volt) és végül gariban megcsinálták pedig már necces volt az idő miatt. Szoftvert is frissítettek volna ha kérem, de arról végül lebeszélt, mert ahhoz nekik is vissza kellett volna a gyárba küdeni, +50EUR és nem adna pluszt.
Őrlő terintetében szerintem DF64V, a kést cseréltem Sweetlab 3-ra. Nagyon gondolkodtam valami jobb prémiumabb márkán, de akkor már 64-es késnél nagyobbat vennék csak, abból meg még nem látok számomra életképes alternatívát (nem ronda és nagy + nem kérik el érte a világ pénzét).
-
zolnagy
őstag
válasz
looser
#141641
üzenetére
Ha Fragola, akkor szinte biztosan K típus. A video szerint nézd meg, nem állítódott-e el. Bár nem hiszem, mert K az alapértelmezett. Vagy kimozdult. Anélkül, hogy kiszednéd a PID-et a dobozból, nem leszel előbbre. A végén kéne megnézni a csatlakozásokat. Ha az OK, nem lazult meg, akkor másik szenzorral kipróbálni.
Ja most olvasom, hogy víz került a pidbe. Akkor van arra is esély sajnos, hogy az tönkrement.
-
looser
addikt
válasz
zolnagy
#141639
üzenetére
Sajnos nem tudom, de ha felnyitom, ki tudom deríteni? Fragola csinálta kb. 10 éve, rézkígyós Gaggia Baby-ben dolgozik. Víz került bele, hagytam kiszáradni, de első bekapcsoláskor volt pár pattogás, ezután állt be ez az állapot. Hagytam még egy hétig száradni, ezután bekapcsolt, de ez fogadott. Elvinném hozzá, de egyszerűen nincs rá időm sajnos, ezért gondoltam, hátha meg tudom én is oldali távsegítséggel. Merre kéne nézelődnöm, mit kéne lefotózni?
-
zolnagy
őstag
válasz
irhejja
#141636
üzenetére
54 mm-ben nincs sok lehetőség, de ezt LH jónak találta és a Forte kése, amit Parci is használ és ő meg mások is kivételesen jónak ítélik ebben a méretosztályban. Ha ez nem opció, mert nem akarsz szerelni, vagy a Forte kés is nehezen/drágán beszerezhető, akkor a 64 mm-es méretben rengeteg kés elérhető, ha fejleszteni akarsz.
-
looser
addikt
Sziasztok! REX-C100 pid beállításában tudna segíteni valaki? Jelenleg a felső sorban villog ez a négy nulla, a SET nyomvatartására lehet váltogatni 5-6 különféle beállítás között, de nem értek hozzá, ezért fordulok hozzátok. Cikis sztori, de nagyon remélem, nem qrtam el. Nagyon köszönöm előre is
-
-
irhejja
tag
válasz
zolnagy
#141635
üzenetére
Késcserének még nem igazán néztem utána, pl. DF64-nél olvastam, hogy sok az opció (gondolom akkor DF64V-vel is ugyanúgy kompatibilisek), na majd beleásom magam kicsit a témába.
Külföldi vásárlás szimplán az én parám, hogy kifogok valami gyári hibásat vagy ilyesmi és macera lesz gariztatni
Van egyébként olyan bolt ami ajánlott és szállít Magyarországra? Kicsit körbenéztem én is annó a Puristika miatt, találtam is párat, de nem tudom van-e itt bárkinek tapasztalata ilyen téren.
Büdzsé limit nélkül, de ésszerű keretek között, tehát nem 3-4000$-os EG1 meg Monolith és társai
, mi tekinthető egy amolyan "most már rendben vagyunk" eszpresszó őrlőnek szerintetek, mik az itteni közösségnek a favoritjai?
-
zolnagy
őstag
válasz
irhejja
#141633
üzenetére
Ha DF54-ed van, az itt linkelt Baratza Forte késcserén nem gondolkoztál? A forgásirányt is változtatni kell, de két vezeték átkötéssel megvan, ha jól emlékszem a videora. LH videoja.
Az ECM Puristika nekem is szívem csücske volt egy időben, aztán letettem róla. Robot mellett számomra nem sok értelme van. Élőben volt szerencsém látni, próbálni egyet, tényleg egy kis ékszer.
Németo. vásárlás miért nem opció? Jóval olcsóbb ott egy két helyen, még szállítással is. -
válasz
irhejja
#141633
üzenetére
Ha figyelembe veszem ezeket akkor az Eliza pénzkidobás.
Lehet tényleg ez a Hero Pro lehet a legjobb választás mert akkor marad pénzed sokkal jobb őrlőt venni ami presszó szempontjából sokkal fontosabb mint a kv gép. [link]
Mara amúgy tényleg nem annyira jó választás, nagyon kompromisszumos. -
irhejja
tag
Köszönöm a javaslatokat, a DF64V-nek kicsit jobban utánanézek!

@koxx a presszó a fő vonal, én csak azt iszom
Tejes italokat vendégek kérnek néha, de nem jönnek olyan gyakran, hogy tényező legyen, majd kapnak amit kapnak 
E61-es gépek kinézetre nagyon tetszenek, de lehet egy kicsit túl pepecselősek lennének már nekem. MaraX-ről olvastam negatív véleményeket a hőmérséklet stabilitás körül, de sosem volt szerencsém kipróbálni egyet. ECM Puristika sokáig favorit volt, de ahogy elnézem csak 1 forgalmazó van itthon aki ráadásul elég drágán adja, így elengedtem

-
válasz
irhejja
#141629
üzenetére
Csak presszó vagy tejes ital a fő irányvonal? Mert az Eliza jó választás lehet, de egy MaraX erősebb ha gőzölni is kell. Cserébe butább gép.
Az őrlő nehéz kérdés ebben az ársávban, nem lesz számottevő a változás. De mondjuk ez a DF64v biztos jobb lehet valamennyivel. A másik megoldás, hogy szerzel egy Majort, kap egy új késpárt és meg is vagy.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
irhejja
#141629
üzenetére
Szia!
Nekem is Sage bessel kezdődött.
Mivel sűrűn váltogattam a babokat, én rendes kávét, anyum és néha a kislányom kofimentes cappiccinot iszik, így elöször az őrlő fronton vettem egy DF64v-t.
Nagyon jó, hogy lehet változtatni a fordulazszámot is, számomra esztétikus is. Már a fejlesztett változat van a boltokban, abban van ionizáló, így nem kell spriccelni a babokat, hogy ne menjen szerteszéjjel
az örlemény.
Ezután jött a Cafelat Robot, azóta is úgy érzem, megérkeztem
.
Szóval nekem megmaradt a Sage. Azzal megy a napi kofimentes cappuccino, ha vendégek jönnek akkor nekik az olasz. A Robottal bűvészkedek magamnak, gyermekeimnek, vagy ha néha tartok a barátaimnak kávénapot
)
Szóval őrlőben a sima df64 sztem nem nagy előrelépés, de a "V" változat már igen") -
irhejja
tag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget, illetve véleményeket tőletek
Kicsit több, mint 2 éve döntöttem úgy, hogy komolyabban elmerülök az eszpresszó világában és akkor belépésnek egy Sage Barista Express Impress mellett döntöttem, mondván, hogy az automatizmusok segítenek majd az út elején. Nem bántam meg, mert amit ígért, azt szerintem hozta, de úgy érzem, hogy kinőttem. Már egy ideje nem is használom az automatizmusokat, vettem egy DF54-et, igazából 90%-ban azzal dolgozom és imádom a pepecselést
Szeretnék venni egy komolyabb hagyományos, karos gépet, aminek használata legyen egyszerű, de legyen benne potenciál a további fejlődésre.
Két kikötésem lenne:
1. büdzsé max 500-550k Ft.
2. itthoni forgalmazótól legyen, garanciával, szervizelési lehetőséggel.A saját kutatásaim alapján a Lelit Elizabeth (PL92T) a befutó egyelőre, de kíváncsi lennék mások véleményére, illetve tapasztalatára az Elizabeth-tel kapcsolatban. Pl. érdeklődtem az egyik forgalmazónál, az AVX-nél, akik azt mondták, hogy minimális rá a kereslet és, hogy a hamarosan érkező AVX Hero PRO-X sokkal többet tud és az ára is kedvezőbb lesz. Mit gondoltok erről, mik a legjobb vételek ebben az ársávban 2025 végén?
A másik az őrlő kérdése, mi lenne egy ésszerű fejlesztés egy DF54-hez képest, kb. 200k környékéig. Gondolkodtam a DF64-en amit sokan dicsérnek, de nem tudom, hogy számottevő lenne-e az előrelépés, vagy inkább gyűjtögessek még?
Kis extra infó: egyelőre "csak" a jó eszpresszó a cél, de mivel sok ismerősöm, barátom aki néha látogatóba jön a tejes kávékat szereti, előbb-utóbb azzal is foglalkozni szeretnék. A klasszikus csokis-diós-mogyorós vonalról elmozdultam a kicsit savasabb, gyümölcsösebb, közepes pörkölésű kávék irányába, de még nem jutottam el a nagyon világos pörkölésű kávékig (lehet soha nem is fogok), tehát az most nem szempont az őrlőnél.
Köszi előre is!
-
emiki6
veterán
Olyat amúgy nem próbáltatok, hogy a zacskó/befőttesüveg légterét pl CO2-re cserélni? Sodastreames CO2-vel csak lehetne nem túl bonyolultan (bár igényelne sufnituningot meg tervezést) kiöblíteni a légteret CO2-vel és az nem csak az oxigént vinné ki, de a párát is.
Elméleti kérdés csak, én ilyet nem tervezek, de hátha valakinek megtetszik az ötlet.
-
-
-
sz.zs.
senior tag
válasz
killboy007
#141619
üzenetére
Itt a fórumon volt aki tesztelte, már nem aktív és nem tudom a nevét. Keress rá valahogy ha érdekel.
Nem mellesleg pedig szerintem még ha jó eredményt is hozna, akkor is felesleges. A befőttes / mézes üveg tényleg jó, volt, hogy 1,5 éves babot találtam a fagyasztóban és nem volt semmi minőségromlás.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Toobee
#141610
üzenetére
Az Air abban más, mint a sima, hogy nincs külön a géptest meg a kancsó, hanem egyben mozgatod az egészet. Nekem lapát kezem van, át tudom fogni, de akinek kisebb a keze, annak lehet két kézzel kell fognia, mert nincs füle és csúszásgátló bevonat sincs rajta.
Illetve a sima több programot tud, az Air "csak" 8 az 1-ben.
Úgy látom, a keverők mindkettőnél ugyanazok. -
:AMF:
senior tag
válasz
Parci
#141609
üzenetére
Nálunk nem volt magasan a léc, mert az ikeás habosítónál komolyabb holmival még nem próbálkoztunk. Innen azért a Dreo elég nagy minőségi ugrás kényelemre és végeredményre is. A leírása alapján a Nanofoamer Pro a Dreonál ügyesebbnek tűnik: magasságállítás, jobb hődiffúzió, gyorsabban dolgozik, stb.
Ha itthon többen, vagy napi többször innánk habos kávét, gondolkodás nélkül a Nanofoamert választanám. De a reggeli egy adag habos kávéhoz (magasabb szintű latte artos érdeklődés hiányában) a mi igényeinket bőven kiszolgálja a Dreo is: megjegyzi az utoljára használt programot, ezért egyetlen gombnyomással elindítható, ha kész, melegvizes öblítés után szárazra törölve mehet vissza a helyére -> feleség boldog.
-
killboy007
csendes tag
Az elméletet értem, hogy miért mondjátok, hogy nem jó a vákuumos tárolás, de semmilyen általam talált értelmes forrás, aki tesztelte is, nem erősítette ezt meg, sőt inkább az ellenkezőjét, pl.:
Robert McKeon Aloe
Hoffmann
Hol van erre bizonyíték, hogy a vákuumos tárolás rossz? -
Ok, ez egy új infó, mert úgy lett vákuumozva, ahogy a gép alapból teszi. Teljesen keményre kiszívja. Legközelebb "puha" programot használom.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
#141606
üzenetére
Hello Gábor,
Nagyszerű ötlet, igyekszem ott lenni, remélem jön velem más is Fehérvárról.
Szerintem bekávézunk durván
hozz bőven babot! -
válasz
ribarszki
#141612
üzenetére
Van egy Illy-s dobozom, abba öntöm bele a fagyasztóból kivett egész vákumozott zacsi kávét. (250 gr) Tudom van még egy next level megoldás, az akksis önvákumozó doboz. Itt többetektől vettem az ötletet a fagyasztásra, meg mintha már írta volna más a vákuumozást is.
Szerk:
Most próbáltuk a nespresso kapszulás blendet, a nagyon "részletes" vélemény, hogy cukor nélkül finom édeskés, illatra nekem cukorkás, tejjel szintén lágy édes íze van.
-
Beszereztem a lidl-be egy vákuumos fóliahegesztőt, most már nem áll az 1kg-os kiszerelés a polcon, hanem elporcióztam 250gr-onként, így olyan 2-3 hét alatt elfogy egy adag, többi pedig a fagyasztóban van, kisebb porcióra nincs szükségem.
Sok hasonlítási alapom nincs, viszonylag sokat kellett kísérletezni az örlemény finomságon mire nekem finom kávé jött le, de most már egy új kávét sikerül 3-4 főzés alatt egész jól belőni. A nekem tetsző végeredmény olyan 1:3 - 1:3,5 körül van 18gr kávéból. 28 mp körül folyik le a 36 gr, a többi a ráadás 95 fokon. 17-es álláson tűnik el nekem a savanyúság és lesz belőle egy finom kávé, franc se gondolta soha, hogy cukor és tej nélkül iszok kávét, ami még izleni is fog. Habos tejjel meg... fenomenális.Közben kaptam bátyámtól Black Sheep kávékat. Debrecenben volt, nagyon ízlett neki az ott főzött kávé és megutaztatta Nagykanizsára. Kellemes ez is, csak annyit kértem, hogy inkább tejcsokis édeskés íze legyen, ezt kapta. Sötétebb pörkölés, a fenti végeredmény olyan 22-es álláson teljesült DF64 Gen 2025
-
:AMF:
senior tag
válasz
Toobee
#141605
üzenetére
Múlt héten érkezett egy Dreo KMF Air.
Könnyű tisztítani a teflon(szerű) bevonat miatt. A kétféle keverő mágnessel cuppan a motor tengelyére, kiöntésnél nem tud leesni. Nem tejalapú cuccokkal is működik, de ezt még nem próbáltam.
Szerintem a hideg és meleg habja is remek, viszont a latte art módban készült produktum lágyabb, ami nekem jobban bejött, mint a hideg/meleg habtenger.
A nagyobbik Dreo kapcsán írta valaki nemrég, hogy túlmelegíti a tejet. Ennél, a kisebbiknél azt vettem észre, hogy a második adag meleg hab után barnás kozma marad a gép aljának egy részén. Könnyű leszedni, nem vészes, de ott van. Gondolom itt lehet benne a fűtőszál. Egy adag esetén nincs ilyen probléma. Nálunk a feleségem iszik rendszeresen meleg habos kávét, ő nem panaszkodott arra, hogy túl meleg lenne a végeredmény.Hideg habra jobban bejött Nanofoamer Lithium, gyorsabb és jobb minőségű a végeredmény.
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Minden eléggé kettyós, kávébolond bringást örömmel látunk jövő hét szombaton Dobogókőn egy szezonzáró kerekes kávézásra. Alapanyagról, eszpresszógépről, filterautomatáról, és melegruha-felszállításról gondoskodunk. Mindenki hozzon magával legalább egy csészét. A legbolondabb/legnehezebb kávés setup-pal feltekerő bringás különdíjat kap :-). Részletek az eseménynél.
Üdv!
G.
-
Toobee
veterán
Tejhabosító téma.
Feleségemet meglepném valamivel, bár tipikusan olyan dolog ez, amit valószínűleg inkább én szeretnék. Már a második IKEA PRODUKT-ot használja megelégedéssel, ettől pénztárcabarátabb megoldás aligha létezik. Én viszont szívesen öntögetnék neki hétvégente, mikor nincs reggeli rohanás. Mi most az elfogadható szint, ami képes latte art minőségre? Cél, hogy gombnyomásra, felhasználói beavatkozás nélkül képes legyen rá. Dreo Barista Maker KMF és Dreo Barista Maker KMF Air (előbbiből már látok amazonon upgraded verziót). Mi a különbség az Air meg a sima között az áron kívül?
Nanofoamer pro
Lauben
GOGENGEN 4-in-1B tervnek jöhetnek a kis kézi megoldások is, valószínűleg csak én fogom használni
Xiaomi Circle Joy
Nanofoamer Li vagy Nespresso Nano
MHW-3BOMBER -
PeterAgos
csendes tag
válasz
vicces1
#141597
üzenetére
Volt már néhány őrlőm, van összehasonlítási alapom, de elhiheted, a CF Wisdom mindenféle mókolás nélkül tud presszót, méghozzá jót. Egy nyűgje volt az elején, a kúpos kés lefogató csavarja magától lelazult - ezt Loxeal-lal orvosoltam. Masszív, igényes kivitel, kedvencem (2 db van).
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hát nem gondoltam hogy nyerő lesz a tippem, nem voltam benne nagyon magabiztos de pont beletrafáltam. Így a decemberi mysteryt ingyen kapom 


)
Szóval nem egyszerű a döntés.



amit gyorsan olvastam/néztem most róla elég meggyőző. Köszönöm az ajánlást

Van egyébként olyan bolt ami ajánlott és szállít Magyarországra? Kicsit körbenéztem én is annó a Puristika miatt, találtam is párat, de nem tudom van-e itt bárkinek tapasztalata ilyen téren.

