-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Parci
#141098
üzenetére
Fúj, villányi! Aki furmányos savakra vágyik, szerintem a balatoni dombokon nagyon jönnek felfele a vörösök. Ott nem kell a testtől, meg tanninoktól tartani.
Egyébként sosem értettem ezt a magyar bor gyűlöletet hc berkekben. Abszolút minőségben bizonyára van komolyabb, nade..
Idén a Jammertal meg pl. rommá vert mindenkit, inkluzíve francia\újzélandi huszárok. Akkor most mi is van-e?
-
bluesfan
tag
Ha még érdekel valakit, TP a CM-nál.
-
icm
tag
válasz
Tomace91
#141021
üzenetére
Ha még nem késő:
Manométer kapilláris csövét érdemes levenni, ahogy a gőzcsapot is és a kapcsoló modult is - nem kell lehúzni róla semelyik csatlakozót csak az előlap felé kifelé billented. Picit forgatsz a komplett bojleren majd hátrafelé döntöd és akkor ki tudod billenteni / emelni anélkül, hogy a manométerre forrasztott csővéget szétvernéd. -
gubabela
senior tag
Ha már kávék...
Felbontottam a Friedhats kenyait és azt kell mondjam, hogy nagyon ízlik. Szerintem benne van az általam kóstoltak közül a top 3ban simán. Filternek van pörkölve, de preaszóként is finom, hozza a ráírt ízjegyeket. Fincsi intenzív gyümölcsös. Én bátran ajánlom annak aki ki szeretné próbálni, biztos nem lesz csalódás. -
-
válasz
hoffman_
#141088
üzenetére
megnéztem gyorsan, még 44000 ft-os rendelésnél is 5600 ft shipping, szóval az flat ennyi (gls).
ami az ízeket illeti: borból egy ideje alig iszunk, de amikor néha, akkor mostanában eszméletlenül jól esik egy jó villányi. ott is a hardcore vonalon szitokszó lett villány anno, mert hogy sok tannin, kevés sav, amúgy sem kézműves módon készül stb. ment is el a szcéna egyre extrémebben savas borok irányába. mondjuk igénylem a savakat, és nagyon jó egy ízgazdag, jó savakra épülő, vibráló bor, de... ott is végül ahhoz képest én picit "visszább" álltam be az egyensúlyra. (fun fact: kifutott a casmo tp, már egy 3+ hetes saját van, világosabb picit, és jobb is
) -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
#141087
üzenetére
én nem rég ráálltam a sok év paljoc és casmo/roastopus után, hogy a 100EUR kofio free shippinget kimaxolom. ez kb 6 csomag, 1500-1700g, abból 2-2.5 hónapig megvagyok kávéval és lehet válogatni. lassan egy év "csakspecialty" után viszont ott tartok, hogy szeretnék már húzni egy jó masszív közepes getupot, amiben megáll a kanál, már nagyon hiányzik.
-
válasz
Alabástrom
#141084
üzenetére
Saját oldalán. Mondjuk a filtereket nem néztem, azok nem érdekelnek.
-
válasz
Alabástrom
#141082
üzenetére
Ennyiért kapsz DAK-tól is kávét. Amik azért igen jók.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#141080
üzenetére
Igen, a Kerincin akadt meg nekem is a szemem, arra szivesen rápróbálnék. Csak hát elég noname pörköldének tűnik...
-
válasz
RetepNyaraB
#141080
üzenetére
pl kávés körökben? (tudtommal ez még mindig a HC kávés topik, nem gondolnám, hogy ilyenen fenn kéne akadni...)
-
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Alabástrom
#141075
üzenetére
22e ft/kg az barátinak számít?
-
Alabástrom
senior tag
A Merrybeans pörköldével vannak már tapasztalatok? Elég barátiak az áraik.
-
gonnok
csendes tag
Kollégának volt J-Max. A kés ugyanaz mint az Ultrában, csak 8.8 helyett 8 mikronos egy klikk - mindkettő overkill a legtöbb géphez. Viccesen gyors, de elég nehéz cserébe tekerni, főleg a tömörebb, világosabb babokkal. Végül a K-maxot tartotta meg presszóra.
-
BBpeter
tag
Szeretnék venni a Zp6 mellé egy hagyományosabb presszó kompetens kézit. J-Max-ot néztem ki, viszont J-Ultra-ra kaptam egy jó ajánlatot. Van esetleg valakinek velük tapasztalata, melyik lenne jobb erre a célra?
Vagy akár más ötlet is jöhet. -
BBpeter
tag
Eladok pár notneutral latte-s csészét, ha valakinek izgalmas lehet. Profilomon megtaláljátok.
-
-
-
BBpeter
tag
Pest belvárosában van valakinek ötlete, hol lehet venni valami jó világos pörit mostanában? Leginkább valami Kenyára fáj most a fogam.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Toobee
#141061
üzenetére
Persze, tipikusan az RnD együtt dolgozik a tanusító hivatal mérnökeivel. Aztán sokszor van olyan is, hogy elkezdik gyártani a tanusítás lezárása előtt, mert biztosak benne, hogy jó lesz, aztán mégsem lesz (ebben dolgozok, nem kevés ilyet láttam).
Azért írtam, mert felesleges azzal foglalkozni, hogy tipikusan meddig tart egy tanusítás. Egyrészt pár hónaptól pár évig bármi lehet a cucc komplexitásától és a tervezők hozzáértésétől függően, másrészt, mivel a Meti tanusítása valószínűleg már évek óta zajlik, ezért elvileg éppen ma is kész lehet, de az is lehet, hogy sosem kapja meg ez a konstrukció komoly módosítások nélkül. (Ez nyilván a két szélsőség)
-
-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
#141060
üzenetére
Azt értem, de cert nélkül nagyon gyártani sincs mit. Hisz honnan tudják, hogy azok a cuccok megkapják-e.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
#141056
üzenetére
Elég hosszadalmas az EU cert. Tippre egy évet elvisz majd nekik. Még a Röest is izzad a P3000-rel, pedig a mintapörkölőikkel megvan a rutin.
Alabástrom:
Nekem sincs gondom az Aiden-nel, így hogy az appot nem kell napi szinten használni. Nekem a legjobb akkor lenne, ha kapna pár gombot, és soha nem kellene az appot használni.
Az Espresso-nál esélyes, hogy néha kapni fog az a tekerő, de legalább a gombok felülre kerültek. Otthonra szerintem telitalálat lesz, csak valami jó tapadós lábakat kapjon, hogy ne vigye magával a kar. -
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
#141053
üzenetére
Plusz EU cert. sincs még, szerintem ez is elég nagy gond. Bár nincs adatom arról, hogy mennyi idő ezt megcsinálni egy új termék + új gyártó kombó esetén.
US / EU Certification
We started the certification process a long time ago, parallel processing as much as possible. The first units from the 200 unit batch were sent to certify Meticulous. The good news is that we have successfully passed the safety tests and are down to approving individual components. We discovered one component (the power switch) is harder to source than we would like for mass production and decided to test / certify two secondary suppliers to reduce the risk that a delivery issue impacts our production schedule. They have been stress testing the component for the last few days and we expect to hear back soon.
EDIT: We just received word that our two backup Power Switches have passed testing.
The second core component of certifying is WiFi/Bluetooth. This was expected to be straightforward as our connectivity components are already certified, and the lab is testing that embedding them into our product doesn’t create issues. What should have taken a few days has taken close to three weeks as we discovered the WiFi/Bluetooth module maker had a bug in their testing script (!). As of 3 days ago, the company provided a manual fix and Xavi is going to the lab today to help them sort this issue out. If this is resolved we should have WiFi/Bluetooth certification results in about 10 days.
https://community.murata.com/s/question/0D5RC000010wZMm0AM/request-for-rf-test-mode-firmware-and-tools-for-murata-type-2dl-module
We are at a point where we do not expect any design or component changes, which is the source of real risk from the certification process - and which is why we had placed the order for components over a month ago. -
norkov84
tag
Roastopusnál van épp kupon, ha valaki mostanában rendelne

-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
#141052
üzenetére
A legaggasztóbb rész talán ez:
"We have also spent a significant amount of time understanding the constantly evolving tariff situation. If you are a global trade lawyer with experience in consumer technology and software, we would love to hear from you."
Alabástrom:
Hát igen, és az Aiden sem egy ergonómiai bajnok az egy gombjával és a pici kijelzővel, de élhető, ha egyszer beállítom az appban. Nem vagyok az appok híve, szerencsére az Aiden áthúzza a beállításokat, így nem kell egy filterhez még telefont is nyomkodni. -
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
#141050
üzenetére
Várjuk az első fecskéket. Ezt legalább majd biztosan meg lehet venni, nem úgy, mint a Meticulous-t. Illetve megvenni azt is meg lehetett, csak megkapni nem
Tegnap jött pont az augusztusi update-jük. Áldom az eszem, hogy nem fizettem be végül rá. -
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
#141048
üzenetére
Igen, azt várom, mint a messiást. A Decentnél műanyagabb úgysem lesz
-
Alabástrom
senior tag
-
Tomace91
senior tag
válasz
Toobee
#141046
üzenetére
"A beanconqueror egyébként automatikusan feltölti a visualizerre" - Igen tudom, csak itt még külön nyomni kell kb. 3x még a telefonon, hogy beimportálja a grafikonokat és adatokat wifi-n keresztül a Gaggiuino-ról, aztán amikor mented akkor rakja is fel automatikusan. Viszont a Gaggiuinoról kézzel kell betöltened mert még nincs meg a teljes integráció és az utolsó 5 shot-ot látod. Betöltöd akkor szépen átír minden adatot pl. időket, berakja a grafikonokat te meg mented a shot-ot és fel is kerül.
Nekem mindig minden shotról 2 feltöltés van visualizeren. 1 amit a gép magától tölt fel csak a saját adataival amikkel dolgozik egy shot közben, meg egy amit a beanconqueror. Itt már magáról a kávébabról készült dolgok is ki vannak töltve, stb.
Hát igen a Decent azért más főled a HW-es különbségek miatt, de a profilozás meg a SW már egyre jobban hasonlít a Gaggiuino-nak. Ha Gen 3 van az erősebb blackpill-el (U585), akkor végtelen mennyiségű phase-t lehet rakni egy profilba. Továbbá mások profilját tudod importálni json fájlokból, ha neked tetszik valamelyik és vannak még community profilok is amik meg ilyen hasznos dolgok azokat meg mindenki eléri egy webserver-ről és csak rákattint, hogy kell neki és rajta is van a gépeden. Eléggé szépen növi ki magát a dolog.
-
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141044
üzenetére
Szerintem beleszól a szűkítő a profilozásba főleg, ha olyasmi profilt szeretnél vele csináltatni ami hasonló ahhoz amiket Toobee szokott csinálni. Ott minél gyorsabban el kell érned az adott nyomást az elején ehez meg annyi flow kell amennyi csak van, ebbe bele szól a szűkítő. Sosem töltöttem még felülről ez a gépet.
Én itteni fórumtárstól vettem 2023 januárjában a teljesen kész minden alumíniumtól megszabadított ŰrGaggiát. Nagyjából 6 hónap használt után építettem bele a Gaggiuino Lego Gen 2 buildet és idén márciusban lett frissítve Gen 3-ra. A kettő között valamikor meg raktam bele a TofnLed-et és a csepptálcába épített HW mérleget, de a Gen 3 már wifis (ezen keresztül kapja a frissítéseket is),meg csatlakozni tud a BT mérlegekhez is. Ami nagy kedvence lenne Toobee-nak, hogy be lehet állítani, hogy automatán tölti fel pl. visualizer-re is shot-okat továbbá beanconqueror app is le tudja szedni teljesen az adatok róla wifin és így feltölteni visualizer-re.

Ha látszik itt egy példa ŰrGaggiuino+beanconqueror+visualizer kombó: [link]
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141043
üzenetére
A szűkítőn gondolkodtam én is, aztán belekerült. Nem tudom, hogy jól tettem-e. Én is a profilozás miatt gondolom, hogy lehet túl sokat fog alacsonyabb nyomáson. Nem tudom, van erről esetleg tapasztalt, akár külföldi fórumokon olvastál erről?
Űrgaggiám nekem is volt, fragolától vettem a kazánt. Aztán eladtam, majd visszavettem, majd megint eledtam, aztán megint megbántam
Én csak a kazánt vettem fragolától, a többit magam raktam össze anno. Gaggiuino akkor még nem volt, omron pid volt nekem is, csak a gépbe építve. Elvesztve ezzel a felső vízbetöltést, de annyira azt nem bántam.
[kép] [kép] -
Tomace91
senior tag
válasz
lszlfrng
#141042
üzenetére
Egy "ŰrGaggiára". Ami lényegében egy full tuning GC csak fragola által csinált rézbojler van ebben. Omron E5CC PID (nincs használva, csak az SSR), rézbojler, duplán körbeteker rézcső, 6 ipari fűtőszál, réz állítható OPV, réz gőzkar, szűkítő 3 járatú és kazán között (ezt kivettem, hogy ne szóljon bele a profilozásba), tágulási (nem szoktam üríteni, hogy ne szoljon vele a profilozásba), nyomásmérő manométer (nem vettem ki, benne van a Gaggiuino sajátja is a körben), réz terítő, pumpaszabályozó (kivettem, mert a Gaggiuino saját maga csinálja ezt). Annyi a változást kellett a szoftverben eszközölnöm, hogy a dupla rézcső és a rézbojler miatt nekem a hőfokot nem kell offset-elni, alapból a Gaggiuino 7°C-os offsetet használ.
Még régen csináltam meg a Gen 2 nél a Lego build-et, akkor még a PCB verzió csak készülőben volt. azotn kicseréltem a Blackpill-t meg a kijelzőt és így teljes értékű Gen3 van. HW scale-t meg a TofnLed-et is megcsináltam. Kívülről a hátuljára van rögzítve a műanyag háza a Lego build vezérlésnek, mivel a gépen belül nem túl sok hely van.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
zolnagy
#141020
üzenetére
Nekem is a kicsi kijelzős van, mert legalább 2 éve vettem meg a szettet. Úton van az újabbik verzió. A tied nagyon menő
, még rézcső is tekeredik. Azzal biztosan stabilabb a hőmérséklet. Lehet, hogy én is teszek rá. A rézbojlert is érdemes lenne. Lassan, de apad a kassza :-). A GC lehet, hogy jobb alap, kvázi egy nagy thermoblokk és gőzölést is szépen megoldották a szoftver is erre van optimalizálva (pláne, hogy bezárták a forráskódot). A mérleg sok fejtörést okozott, végül vettem egy bluetooth-os mérleget. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Speti69
#141034
üzenetére
ennél azért komplexebb, nálunk most hajtós hónapok vannak, hétvégén sincs időm kísérletezni. Robotra se próbálok rá mindig, Gaggiába megy a koffi, őrleményen, grammon néha változtatok reggeli rohanásban, ez kevés eltalálni sok esetben. jó értékelésű kávénál pláne felmerül a user error. ettől persze még vannak gyenge koffik 20EUR/200g-ért.
-
válasz
RetepNyaraB
#141038
üzenetére
Talán a cady.hu
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, van ajánlott Lelit szervíz Pesten?
Vagy bármilyen is

-
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141036
üzenetére
Persze, pont ezért szeretném megtanulni kivenni, hogy később ne legyen akadály, csak hát ugye alapból ŰrGaggia és ehhez lett hozzárakva a Gaggiuino és Lego build-del nem PCB-vel és még annyi hely sincs.

Valahogy okosan kell csinálnom a hollandi bontását mert feszíti a rézcsövezést és azt meg megsérteni ugye semmiféleképpen nem szeretném.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141035
üzenetére
Ja, így értem már. Akkor oda nem kell loxeal, mert a manométer tömítőfelület és a “fluxuskondenzátor” felület feszül össze, így tömít, tehát jól meg kell húzni, ennyi.
Értem, nincs sok hely, kiszedés nélkül. Ismerős
Nekem az a tapasztalatom, hogy, ha sehogy nem férek hozzá, vagy nehezen, inkább kiszedem és úgy csinálom. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
-
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141032
üzenetére
A nyomásmérő hollandiját szeretném megbontani adott esetben csak.
Idézem fragolát még 2018-ból: "A fluxuskondenzátor egy sima hosszabbító,.hogy a nyomásmérő hollandiját könnyen lehessen rá/letekerni." - Amiatt szeretném bontatni, mert a nyomásmérő kapillárisa miatt nem tudom kivenni egyben az egész kazán mindenestűl, hogy meg tudjam nézni mi a helyzet benne. Bár, abból kiindulva, hogy leszedtem a 3 járatút és 1 csepp vízkövet vagy szűkülést nem találtam benne így nem hiszem, hogy lenne gond.
Továbbá nem férek hozzá a manométerhez sem, hogy abból az irányból próbáljam meg a bontást, mivel nincs hely a gép borítása miatt."négyszögletűhöz lehet egy állítható csavarkulcs is elfér" - nem kell, pontosan 15-ös villáskulcs fogja holtjáték nélkül kb, a hollandi meg 16-os villáskulcs.
"Azért én a hatlapfejű alját ellentartanám megfelelő kulccsal" - Ezt a műveletet például a pont említet teljes kazán kiszedés nélkül sehogy sem tudom kivitelezni jelenleg, mert útban van a gépnek a fém borítása és a nyomásmérő kapillárisa is.
Az egész inkább arról szól, hogy szeretném magam kiképezni, hogy ha bontatni kellene egyszer az egész rendszert akkor tudjam, hogyan kell.

-
Speti69
csendes újonc
válasz
hoffman_
#141029
üzenetére
Nekem ezek a user error dolgok kicsit kétélű dolgok.
Biztos, hogy bennünk van a hiba, mikor többszöri kísérletezés után sem áll össze a kávé?
Pont ma egy friss bontáson vagyok túl.
Nem egy izgalmasnak tűnő bab.
Kolumbiai, konyakmeggy nugát, étcsoki jegyekkel, presszó pörkölés.
Az alapreceptem Robottal 10-12mp előáztatás, 8baros maximummal egy kb össz 25-30mp alatt lejövő ital.
Kicsit gyors lefolyás, de egy szárító kesernye vezette a korty közepétől.
Úgy hagytam az őrlőt, 8mp előáztatás max 6bar, olyan 25mp alatt eljött. Gyümölcsök előrébb, de a kesernye ugyanott.
3.ra kicsit zártam az őrlőn, 5mp előáztatás majd 8baron 20mp alatt. Még több gyümölcs, de a kesernye ugyanolyan szárító.
Nem vagyok még öreg motoros a témában, de ezek után már el szoktam könyvelni, hogy a babbal lesz a gond. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
#141032
üzenetére
Még annyi, igen a tágulásit simán letekered. Az alján van egy o gyűrű, azzal tömít az alsó hatlapfejhez. Azért én a hatlapfejű alját ellentartanám megfelelő kulccsal, mert az meg vszínű szintén loxeallal tömít, és ha a csavarástól meglazul, akkor már nem olyan jól tömít.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
#141021
üzenetére
Ilyet még nem, de a pirossal karikázott nem a nyomásmérő, hanem a nyomásmérő (manométer) csatlakozik erre rá. Miért akarod leszedni? Amúgy igen, a visszarakáshoz vmi menettömítő/rögzítő kell (ajánlott), pl loxeal 55-03 vagy 15-36. A méreteket nem tudom, a négyszögletűhöz lehet egy állítható csavarkulcs is elfér. A lilával jelölt a tágulási tartály, azt leszedheted, ha ki akarod üríteni. Erre akkor van szükség, ha nagyon tele van vízzel, egyébként üresen járatva kis ideig a pumpát is kihozza a vizet.
-
kenyerta
csendes tag
Kis helyszín ajánló így szabadságolásból visszatérve.
Trieszt: Guatemala
Város széle fele egy lakóépület aljában található, két pici üzlethelység összenyitva. A bal oldal az inkább az üzlet és kassza rész, a jobb oldalon a pörkölőgép, raktár és egy kisebb kávés setup (kétfejes Faema gép, egy Mazzer meg két Eureka Specialita). Leülős rész nincs, az eszközök inkább kóstoltatásra vannak ott. A hölggyel inkább németül, az úrral inkább angolul beszélgettünk, végül elég hosszan, a nyelvi akadályoktól nem zavartatva. 1980 óta foglalkoznak ezzel, nyitottak az új trendekre, ezért is van speciality, single origin vonaluk, nagyon képben vannak. Meséltek az életükről, előkerült valami könyv is, amiben szerepelnek fotóval, felmerültek kávés trendek, stb. Beszélgetés mellett még meg is kávéztattak, az is nagyon rendben volt, vittem is belőle, még pihen. Az egész élmény nagyon közvetlen, kedves és nem utolsó sorban finom is volt. Aki arra jár, ne halogassa a meglátogatásukat, mert azon gondolkoznak, hogy eladják a céget és nyugdíjazzák magukat
Bolzano: Laboratorio Espresso
Egy szó: elképesztő. Igényes hely és enteriőr, pro eszközpark (pl. Astora Storm) komplett kávélap, egészen a mezei, sötétebb pörkölésű kávéktól kezdve a fagyasztóból előszedett különleges tételekig. Az ismertebbek közül volt pl. DAK, AMOC és Nomad. Én egy hibátlan AMOC gésát ittam presszón 5 EUR-ért és ez volt a középkategória. A fagyasztós, extra tételek 8 EUR körül voltak. A srác figyel arra is, hogy az ilyesmi vendégpörkölők mellett a helyiek is képviseljék magukat, pl. voltak Firenzei meg egy kisebb Bologna melletti pörkölőtől is babok. Épp csúcsidő volt, de amint volt kis ideje, foglalkozott velem, válaszolt a kérdéseimre. Az biztos, hogy nagyon össze van rakva a koncepció. Le a kalappal, hogy mindezt egy ennyire konzervatív kávés színtéren mint Olaszország bevállalja. Mondta, hogy nagy küzdelem, de bízik benne, hogy győzni fog
Már megfordultam sok speciality helyen itt a közép-európai régióban, de ez benne van a top 3-ban. -
-
-
-
Cathfaern
nagyúr
Nem rendeltem tőlük, de most jött szembe, hogy DAK is árul teszt, illetve régebbi pörköléseket nyomott áron (8.000 - 10.000 Ft / kg, plusz gondolom posta), külön weboldaluk van ezekre: [link]
-
Tomace91
senior tag
Lenne egy szakmai kérdésem.
A fragola által használ nyomásmérőt szedett már szét valaki? A pirossal karikázottra gondolok. Mennyire bonyolult a bontása és összerakása? Loxeal kell az összerakásához?
Egy 15-ös meg 16-os villáskulcs kell hozzá. Azért kérdem, mert ennek bontása nélkül ahogy nézem tudom kivenni magát az egész belsejét a kazánnal együtt, ha azt is meg akarnám később nézni milyen állapotban van.
A tágulásit (kékkel karikázott) meg csak simán megfogom kézzel/fogóval és letekerem, ha meg akarom nézni milyen állapotban van/üríteni szeretném, aztán ennyi?

Köszi!

-
zolnagy
őstag
válasz
lszlfrng
#141018
üzenetére
Nekem már legalább egy éve itt van asztalon egy GC evo. Vettem hozzá egy éve gaggiuinot, meg nemrég rézbojlert, de mindig halasztottam, mert a robot kiszolgál. Gaggiuinobol nekem még egy régebbi van, amit egyik kávés FB csoportból vettem. Ez még a 2,4” kijelzővel van. A hétvégén erőt vettem magamon és idáig eljutottam. Az elektronika még hátravan. Én teljes újrakábelezéssel csinálom, mert az tiszta, meg így a gyári időzítőelektronikás dobozba elfér a gaggiuino nyákja.
Még aliról várom az M4-es K hőelemet, mert a megvett kit en M3 volt (silviához jó). Addig már megcsináltam a pumpára a quickmill pulsort és a kivezetéseket, meg a réz opvt.
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci
#141016
üzenetére
Ő nem ugyanarról a kávéról beszél. Viccesnek a 08.04-i pörkölése van, mint nekem. Ebből kapott Péter is. Eddig nekem is a rövid áztatás, majd gyors lefolyás jött be ezzel a kávéval leginkább. Eddig egyszer próbáltam a Toobee féle módszert, de azt még finomítanom kell, mert rosszabb lett számomra, mint at előzővel.
-
válasz
RetepNyaraB
#141015
üzenetére
a "csípősség" inkább a szénsavasság szokott lenni pedig, nagyon friss pöriknél. amúgy meg mindenki csinálja, ahol jól esik, részemről szívesen iszom ezt a kávét a bontás óta.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Parci
#141014
üzenetére
Én Vicces kartárstól kaptam egy zacsira valót. A blooming, pláne klasszik elkészítés nálam elég rosszul àll neki. Nem is kesernyés, de valami kellemetlen csípősség van benne. Ma próbáltam klasszik turbót (16mp 1:2.5-3 arány 6Bar) és pici kesernye is bejött a képbe.
Nálam a 3-5mp áztatás és nagy lendülettel kezdett, majd minél lejjebb ejtett nyomású gyors lefolyás 25-28mp 1:2.5 körül jön be leginkább. Itt minimális a szúrósság.
-
bbuffy
senior tag
Natessékkéremalássan:
[link] -
referálok én is a cmtp 08.12-ről, ha már ilyen népszerű lett ez a kör.
nagyon régóta minden kávét kb. ugyanúgy készítek (és ha valamiért nem adja ki, akkor változtatok csak): 1,5 baron előáztatok hosszan, mondjuk 10-20 mp, aztán kávéfüggő, hogy mennyire erőltetem a nyomást, de relatíve gyorsan lehúzom (etiópok "6 barosak", a kedvenc guatemalám "8-9 baros", de ez úgy is csak az első 1-2 mp, mert gyorsan ejtem és hamar jön a kofi).szóval "blooming" shot.
ez a cmtp egyébként valóban inkább a keményebb dió, az első pár napban azt mondtam, hogy pont jó a pörkölési szint, de a friss pöri mindig megtévesztő. sötétebb az én preferenciámnál is, és azért valóban igényel némi bűvészkedést, hogy a kesernyés ízeket háttérbe szorítsam, nem is mindig sikerül.
de, azért nagy duzzogva, széles mosollyal, "iható"
-
Alabástrom
senior tag
Van két mosott etióp a CM kínálatában: Chelbesa és Banko Michicha. Aki kóstolta mindkettőt, van minőségbeli előnye valamelyiknek? Ajánlottabb valamelyik?
Köszi! -
Nutra
tag
Hosszú pihenő után ma sikerült felélesztenem a Baratza Sette 207-t. A meghatásban műanyag fogaskerekes, gyakori hiba, hogy elnyalódik. A világ ottani felén a support szokott küldeni ingyen gearbox-ot, két sikertelen customer service kör után hagytam a fenébe.
Német szervízből pár nap alatt megjött az alkatrész és video + szervíz leírás alapján relatív könnyen ki is cseréltem. K6, JX Pro duo megpihenhet, nem kell a reggeli kávézáshoz felkelniük
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#141003
üzenetére
Nem, kijárattam mostanában a rendszert többször nullára.
Azért kitekertem, de teljesen üres a tágulási. -
zolnagy
őstag
válasz
Mano66
#141000
üzenetére
Én akkor használtam a duplakifolyót, amikor az erdőben egy 20 fős társaságnak készült vele a kofi. Igaz, akkor elő se melegítettem, de nem lett rossz vele. Legalábbis a természetben elfogyasztott kávé varázsa pótolt

Viszont a linkedet elmentem. A következő rendelésnél bedobom ezt is a kosárba
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest





, még rézcső is tekeredik. Azzal biztosan stabilabb a hőmérséklet. Lehet, hogy én is teszek rá. A rézbojlert is érdemes lenne. Lassan, de apad a kassza :-). A GC lehet, hogy jobb alap, kvázi egy nagy thermoblokk és gőzölést is szépen megoldották a szoftver is erre van optimalizálva (pláne, hogy bezárták a forráskódot). A mérleg sok fejtörést okozott, végül vettem egy bluetooth-os mérleget.






