Új hozzászólás Aktív témák

  • panoly

    tag

    Sziasztok!

    Újabb két kérdéssel érkeznék. Az egyik talán egyszerűbb:
    1. Van most egy Panasonic 45-150-esem, amit nagyon szeretek, árához képest szuper a képminősége, viszont időnként jó lenne valami nagyobb gyújtótávolságot megélni. Mi lehet a leginkább cost efficient megoldás? Itt gondolok akár vintage, sötét, de tűrhető képminőségű obira, vagy akár ennek a cseréjére.

    2. Szeretnék egyszer Magas-Tátrát fotózni itthonról (ahhoz elég a 45-150 is), viszont nagyon megtetszett a high resolution módja a Panának. Felmerült bennem egy hülye gondolat, hogy hogy lehetne összehozni, hogy a 80MP-es high resolution képekből (vagy 20 darabból) összehozni egy ~320MP-es super high resolution képet, ezzel a módszerrel?

    [link]

    Olyval még sima liba (illetve idő kérdése) lehetne, mivel ott kézből is össze lehet hozni a high-res képet, de álványról hogy lehetne két high res kép között legélethűbben összehozni a kézremegésből adódó shiftet? Ne kövezzetek meg ezért a kérdésért, inkább csak elmélkedek, mert nagyon tetszik a high-res-ben lévő plusz részletgazdagsági potenciál, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lehet ezt fokozni még.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák