Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz FollowTheORI #22897 üzenetére

    Amiről ő és a legutóbbi hivatalos firmware változáslista beszélt, az elvileg csak a HDR módot érintette, és csak az O18 platformon (avagy 2018-as Alpha9, mint a C8 is). Én ezt az M16PP-n (avagy 2018-as Alpha7, mint PlusPlus 2016 óta, ami lényegében csak B8).

    Én ezt SDR módban láttam a B8-on és most a C8-on is, de mindkettőn az aktuálisan legfrissebb firmware volt (konkrétan a B8-on belső verziószámra picit újabb volt elérhető decemberben, mint ma a C8-ra, de alapvetően ugyan az azokat a "látható", dokumentált változásokat hordozzák).

    (#22908) daneel_hu - Nyilván szebb az E, de csóró vagy zsugori (mikor melyik érvényesül :D) vagyok ahhoz, hogy az esztétikára is áldozni tudjak. Idén is spórolni próbáltam a C8 és B8 közt is, pedig itt játszik némi funkcionalitás is.

    (#22907) sakal83

    A C7 -> B8 váltásról határozottan úgy éreztem, hogy megérte, de az is csak azért, mert plazmáról jöttem a C7-re, és sohasem tudtam megszokni, hogy PC játékokban maszatol a mozgás, a B8-on pedig van BFI, amivel elég éles marad (pl olvasható marad a mozgó felirat). De pl. játékkonzolon sokszor akkor se tudod kikapcsolni a játékba épített motion blur effect-et, ha akarod (bár ahogy néztem decemberben egy XBox-ot, ott amit kipróbáltam pár játék, az épp engedte ezt állítgatni, de van hogy semmit nem engednek).
    Viszont szokni kell, és legtöbben nem hajlandóak megszokni a BFI "villogását" (pedig ha megszoktad, utána nem is látod --- mondjuk biztos van aki sohasem tudja megszokni, pl. epilepsziás hajlamúak, de a többség szerintem csak nem akarja). Ha nem használod a BFI-t, akkor nincs sok előnye (még a CalMAN kalibrálhatóság az előny 2017-ről 2018-ra, de az még extra felár, és nem biztos, hogy megéri, mert a Technicolor frissítés óta egész jók a gyári színek is már a 2017-es modelleken is).

    A B8 -> C8 kizárólag HDR színekben jobb (a nem túl világos, SDR filmekben is látható színek esetén). Viszont ehhez is erősen kritikusan kell nézegetni a különbségeket. Színhelyesre kell állítani (pl. Színház mód kikapcsolt képjavítókkal) és tudni hogy mire kell figyelni. Szóval ez akkor éri meg, ha sok HDR-t nézel és nagyon érzékeny vagy a színek pontatlanságára (illetve ha színhelyes módra törekszel, mert ha eleve "saját ízlés szerint" akarod beállítani, akkor kb. tök mindegy, mert ez a gyári eltérés kisebb lesz, mint amit random belepiszkálsz majd fel-alá).

    Az E meg lást fentebb -> szebb, de ez már abszolút szubjektív (az is hogy tetszik-e, mert pl. nekem a G és W széria egyáltalán nem jön be ránézésre se, hát még az hogy megéri-e a pénzét).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák