Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Ijk #5247 üzenetére

    "Mire felfut a HDR addigra 65"-os OLED-re cseréli majd a mostanit, vagy akármilyen másikra. 3-4 éven belül talán összegyűlik annyi HDR anyag amiért érdemes HDR képes tv-t venni, meg addigra talán a 3D-t is visszateszik. [..]Az "újrakevert" felskálázott 4k-s anyag az hasonló dolog mint az interpoláció. Kiszámolt fals adatokkal csapják be a szemed aminek te örülsz más meg lehet hogy nem. Egyéni ízlés dolga."

    A 3D-t illetően - tudod jól - én is a várakozó állásponton vagyok, és nagyon bízom az OLED piac "új" szereplőiben, mint pl. a Toshiba. Persze azért nem bánnám, ha a Panasonic és/vagy a SONY jeleskedne ismét ebben a technológiában, mert az borítékolható, hogy a legjobb mozgásmegjelenítést az OLED tévék esetében is tőlük várhatjuk majd.

    Ugyanakkor szerintem inkább az ízlés dolga, hogy ki hány darab HDR film megvásárlását követően tartja fontosnak a tévéjét lecserélni, vagy újat vásárolni helyette.

    Ha most volna csak néhány darab HDR filmem, és egy jó, új televízióm (és tulajdonképpen ebben a helyzetben vagyok), akkor pusztán a HDR filmek miatt nem cserélném le; nem vásárolnék egy HDR képességű készüléket.

    Ha viszont most kellene vásárolnom sok év után egy új készüléket, akkor már mindenképpen (valódi) HDR képességűt választanék, akár már egyetlen film miatt is. Hiszen a filmgyűjteményem úgyis folyamatosan bővül, mindazonáltal a HDR, prémium kategóriás tévé esetében azért a Full HD BD filmjeimet is csodás képminőségben élvezhetném. Magyarul "nem egy film miatt" vásárolnék tévét. :)
    Az viszont egy plusz "extra" funkció, hogy a 4K HDR filmeket is le tudom játszani az új tévén; nem is akármilyen minőségben. :K

    És bizony az újrakevert filmek között is találni gyöngyszemeket, mint például a Fantasztikus Labirintus 30. ünnepi (újra)kiadása, amit az eredeti, 35 mm-es celluloid szalagról digitalizáltak újra; csodás végeredményben.

    Ha ehhez hozzáveszem az olyan filmeket, mint a "Harry Potter világának" új része... a várható új Star Wars filmet... sőt, szinte borítékolható a teljes eddigi "Star Wars Saga" újrakeverése hasonló módon (és gyűjteményes kiadásban)...

    Akkor egy magamfajta rajongó számára már pusztán ezek a filmek inspirálnak arra, hogy tűkön ülve várjam a fentebb említett OLED fejlődést, és az elkövetkező éveket. ;)

    Akinek pedig már annak megfelelő HDR televíziója van, és ilyen filmek is vannak a gyűjteményében, az nagyon szerencsésnek mondhatja magát. :)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák