Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Szerintetek ha növényi alapanyagokból akarja komplettálással bevinni az ember a megfelelő fehérjemennyiséget, az hogyan befolyásolja az étkezésre költött összeget? Nem feltétlenül vega életmódra gondolok, hanem olyasmire, hogy sok hüvelyes, mag, ilyesmi, és kevesebb hús, meg tejtermék. Nyilván feltételezve, hogy a megfelelő makrotápanyag arányok ugyanúgy megvannak, meg teljesértékű fehérjét hoz ki az ember, tehát az ilyen "amióta csak leveszöldséget eszem, rengeteget fogytam és még olcsó is" baromságok nem képezi a gondolatmenetem tárgyát.

    Azért merült ez fel bennem, mert például a szárazborsó röhejesen olcsó, 200-300 között van kilója és 19 g fehérje van 100g-ban. A szárazbabnak is 400 körül van kilója és 23 g fehérjét tartalmaz 100 g, de a lencse és a többi is hasonló. Na most hogyha hozzá gabonaféléket, vagy olajos magvakat keverünk hozzájuk, akkor elvileg megvannak a szükséges aminosavak, és még mindig tök olcsó az egész, ha a csiremell ~1500 forintos kilós árához hasonlítom.

Új hozzászólás Aktív témák