Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Bazsee71 #108562 üzenetére

    Oh, ez valahogy nem esett le nekem, hogy van helyi képviselet :B
    Kicsit nehezen tudom megfogalmazni pontosan a problémát. Casino Mocca vagy pl. April Coffeetól rendelt kávék esetén valahogy tisztább ízjegyek jönnek ki, illetve azoknál azért kell küzdenem, hogy mindent ki tudjak hozni a kávéból, nem kell "visszafogni" semmit, hogy ne legyenek zavaró ízek a kávéban. Ha túl is tolom, akkor sincsenek bántó ízek, csak egyszerűen már "sok" az íz, és emiatt lesz kellemetlen.
    Roastopus-os kávékból is nagyon finom eredmény születik, de általában kicsit zavarosabbak az ízjegyek, és kell némi kísérletezés, variálás hőmérséklettel, öntési technikával, hogy biztos ne kerüljön olyan a pohárba ami nem tetszik. Nem érzek pörkölési hibára vagy túlpörkölésre utaló ízvilágot, tehát nincs égett vagy hamus íz, csak elkezdenek kijönni olyan keserű ízek, amik a fent említetteknél nem.
    És nyilván ezek csak tendenciák, zacskónként lehet eltérés, pl. volt egy zacskó Casino Mocca aminél küzdenem kellett, hogy ne legyen keserű, mint ahogy volt egy Seahorse aminél az volt a kihívás, hogy amit csak lehet kisajtoljak belőle. Ugyancsak hasonlóan jól sikerült a Squid (abból egy zacskót ittam még csak, másik fagyasztóban várakozik).
    Had tegyem hozzá, hogy a Squid nagyon ízlett, kifejezetten szokatlan és érdekes ízvilág volt, remélem lesz máskor is hasonló :)

    Őrlő jelenleg 1ZPresso K-Pro, eszköz meg váltogatva v60 (műanyag), April Brewer (kerámia), Clever Brewer, Aeropress.

    SoundON:
    Nem gondoltam, hogy teljes lenne a lista, azért sok pörkölővel nem vagyok képben :) De majd topic ajánlásokból csinálok egy összefoglaló listát majd.

    WarLock07222:
    Köszi :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák