Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz qvik27 #134476 üzenetére

    nem volt téves hozzászólás. :N

    nyugodtan ki lehet próbálni "nemforró" vízzel is bármelyik kávét, aztán az eredmények függvényében dönteni, hogy merre tovább. egy másik kávénak más íze lesz más vízzel. aztán, amikor az ember sok-sok száz ilyen "máson" túl van, kialakul, hogy merre az arra. kontextusnak pedig mindig ott van egy tökéletesen elkészített, kvázi tökéletes kofi egy tényleg jó helyen. ahhoz képest be lehet lőni a saját pöri, a "nemforró vizes kávé" és minden ilyen helyét.

    még mindig túl van lihegve egy csomó minden, amit aztán a hardcore-ságra hivatakozva legitimál a bárki is. kell csinálni sok száz presszót, közben folyamatosan törekedni a számunkra jó eredményre, azalatt csak kialakul, hogy merre az arra.

    de, hogy konkrétabb is legyek: nálam van "alapbeállítás" őrlőn, vízforralón (98 fok), a flairt mindig csurig töltöm és innen indulok. aztán, ha a végeredmény nem zseni rögtön, maximum állítok valamin, bár ez többnyire csak a daráló (meg a shot maga, rövidebbre veszem az előázatatást, nem nyomom annyira, ilyesmi). pár perc alatt megvan a kofi a bekapcsolástól, nem pörgök közben a világon semmin és nem érzem úgy, hogy bármilyen vasat venni kéne még. csak kávét.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák