Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz asdf_ #101632 üzenetére

    "ajnározzuk, hogy a mobil többszörös expóból kiügyeskedett nagydinamikájú képe mennyire fasza, és hogy ennek hiánya öli majd még az Olympus-t, meg a fényképezőgépipart, aztán mégis egy fényképezőgépet viszel magaddal"

    Ha időnként valamiért szükségét érzem annak, hogy Bayreuthba utazzak néhány napra egy komolyzenei tetralógiáért, akkor már nem is hallgathatok metált? Ha mást nem is, legalább a Quad Bayert nem fogadnád el? Dehogynem.

    Azért írtam éppen az Olyt, mert őt érzem most leginkább a mobilok által fenyegetett helyzetben, nem mondjuk a Sony full-frame-et. Egyrészt a kis szenzorméret, másrészt a technika miatt, harmadrészt azért, mert a jelenlegi tulaj sokkal inkább egy süllyesztőnek tűnik, mintsem egy K+F fellegvárnak.

    Throme

    Mindig meg tudsz lepni valamivel, egyrészt jól emlékszel rám a DSLR-topicokból (ahol soha nem jártam), másrészt egy Szingapúrba költöző atyafinak azzal vágni oda, hogy "4 évente veheted is a 300k huf telókat", igazán ütős érvelés.

    theporcupine

    Fotózhatsz úgy profin, hogy közben örülsz az új, többet/mást tudó technikának, egyebek mellett ezért veszünk különböző objektíveket is.

    "A "hétköznapi" napsütéses fotót nem csak azért nem készíti így el a fotós, mert rossz az expó beállítás, hanem mert csúnya, kemény árnyékokat ad a nap."

    Mi általában csak három-négy napot dolgozunk egy héten és ha az idő engedi, egy-két napot kirándulással (utazással) töltünk, olyankor sokszor fotózunk is, még ha kemények is a fények. Biztos, hogy elrontjuk és kár meglőni ezeket a képeket?

Új hozzászólás Aktív témák