Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz TeeJay #57692 üzenetére

    Ők látják a számokat, bizonyára végeztek piackutatást és vannak nekik mindenféle statisztikáik, stratégiáik. Látatlanban arra tippelek, hogy ugyanazt csinálják, amit a fapados légitársaságok: szinte ingyen van a repülőjegy (Kanári-szigetek 9 ezer Ft oda-vissza és hasonlók), de azért ott vannak a különféle egyéb szolgáltatások. A kvázi ingyen repülőjeggyel sokszorosára nő az extra szolgáltatásokat vásárlók köre (a Ryanair tulajdonosa mondta azt nemrég, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy belátható időn belül semennyit nem kell majd fizetni az alap repülőjegyért).

    A Digi nem csak vezetékes netet árul, hanem kábeltévét, műholdas tévét, extra tévécsatornákat, telefont, mobilnetet, illetve ott vannak az üzleti szolgáltatási is. Nem véletlenül van neki annyi saját tévécsatornája is, mert azokon meg reklámidőket értékesít, és minél több az ügyfele, annál többet kérhet értük.

    Tehát valami olyasmi állhat a Digi üzletpolitikája mögött, hogy aki beköti az internetet (ilyen áron csak a hülye nem köti be, ha elérhető nála), és akar mellé tévét, telefont is (vagy elképzelhető, hogy előfizet rájuk a jövőben), az ugyanúgy a Digit fogja választani, ha már egyszer az internet is Digis. A szupermarketek ugyanezt csinálják az alapvető élelmiszerekkel: a saját márkás tejet beszerzési (+ csomagolás, szállítás) áron adják 0 Ft haszonnal, mert aki bemegy az olcsó tejért, az vesz mást is.

    Hálózati infrastruktúra szempontjából meg mindegy, hogy 10 db 100 Mbit-es ügyfelet, vagy 10 db 1 Gigabites ügyfelet kell kiszolgálnia, mert aki amúgy csak a 100 Mbit-re fizet elő, az nem is használna többet (Rozinéni), aki meg kihasználná az 1 Gigabitet, az egyébként is előfizetne rá. Kevesebb csomag, alacsonyabb adminisztrációs költségek, plusz gondolom a marketingesek is elkezdik majd 1-2 év múlva kommunikálni, hogy a Diginél minden előfizető Gigabites sebességet kap 1 pizza áráért.

    Azon sem lepődnék meg, ha ez az egész a Digi mobilszolgáltatóként való színrelépését készítené elő, mert Digis ügyfélként nyilván szuperkedvezményes lenne a Digis mobiltelefon is, így kapásból szerezne egy csomó ügyfelet. Vagy az is lehet, hogy más szolgáltatásokat kezd el értékesíteni, mindenesetre a nagyra nőtt ügyfélbázis csak előnyére válhat a jövőre nézve. Az lenne a király, ha az eladósorba került Telenort venné meg :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák