Új hozzászólás Aktív témák

  • pető bá'

    őstag

    válasz inf3rno #5613 üzenetére

    "Egyébként én nem értem ezt az egészet. Mármint néha elmegyek benzinkútra, kocsmába, kávézóba, fagyizóba, étterembe, és iszok egy feketét, de sehol nem kapni azt a szintű kávét, amit itthon egy olcsó karos géppel lefőzök."

    A kávézót leszámítva a többi helyen "kávé kapható", de a kávé nem prioritás, nem szakma és főleg nem szenvedély.
    Én azt feltételezem, hogy az esetek nagy részében a gép használatát ismeri a személyzet, de nagyjából kizártnak tartom, hogy akár csak napi szinten kóstolgatná (feketén) a presszót, amit készít, mérne bármit - van egy (jó) gép, fix beállítás, valamilyen szemes kávé az őrlőben és ennyi. Milyen vízzel készülhetnek ezek? :)

    Kifejezetten kávézó esetén ez már szomorúbb - de tegyük hozzá hogy a közönség nagyobb részének fontosabb a latte art, vagy az ízesített kávékülönlegességek mint akár egy klasszik sötét espresso. Ha jó kávét szeretnél, meg kell válogatni hova mész be :)

Új hozzászólás Aktív témák