Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    addikt

    válasz oszy #6754 üzenetére

    oszy csak annyi volt a kritérium, hogy boltban kapható darált legyen. Mivel nem tudtam melyik milyen, majdnem mindegyikből vettem egy 250g-osat és így szépen végigkóstoltam őket. Emlékszem listát is vezettem róla és pontoztam 1-10-ig, de már nincs meg a lista (meg amúgy is szubjektív).
    Amiket biztos próbáltam:
    Tchibo Family, Omnia Classic, Eduscho Dupla, Bravos Classic, Segafredo Intermezzo és a kedvencem, a Lidlis Bellarom Gold (100% arabica). Illetve még számtalan, amiknek a nevére már nem emlékszem. Egyszer találtam egy top10-es kávétesztet és az abban lévőket is végigpróbáltam :D
    Ja egyszer próbáltam valamilyen Lavarazzát ami jó drága volt, de kifejezetten rossz volt az íze.
    (Omnia Evening - koffeinmentes - ezt még mindig iszom 2 naponta)

    Ami feltűnt, hogy minél több arabica van benne, annál kellemesebb az íze, persze annál drágább. Minél több robusta, annál keserűbb, de annál erősebb. Mondjuk a DeLonghi EC 230-ban nincs hőfokállítás és gyanítom elég forrón főz. Ha lejjebb lehetne venni, akkor a robusták se lennének annyira rosszak (vagy de, mert a 200 ml lötty vagy 40-50 mp alatt folyik le).

    Belahaver nem, nem "tök mindegy" miből készítem, amit írtam is az első hsz-ben. Komolyan nem értem miért kell hozzáböfögnöd a nagy semmit.

Új hozzászólás Aktív témák