-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adpeter
tag
Érdekes. Én meg semmi gyümire utaló ízt nem tudtam kipréselni belőle.
Én is közepes pörivel kértem.Egy jó munkás arabika kávé íz,semmi extra.
Össze kellene keverni a ta adagodat az enyémmel és akkor tuti lenne a blend!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Hami33
aktív tag
Egy hónap után létom mennyire lapos a magyar kávékultúra. Sok emberrel beszélgetek naponta és kérdezem a kávézási szokásaikat hát nekem kiverte a biztosítékot az előtte nap este karba teszem reggel pedig főzőm hogy gyorsabban menjen kávé) és az csak az omnia a kávé!( mondjuk ebben a boltok a hibásak. Sajnos azt látom a philips is ezért vasárolta fel a saecot hogy szinte teljesen halálra ítéljék az otthoni presszózást. A kapszulában több a haszon. Az olcsó kávét is tizenezer forint per kiló ha átszámolnánk a kavé kapszula árát. Az emberek lusták, kapszula gyors ,haszon nagy!!!
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
hétvégén beszereztem páromnak egy két termoblokkos (nagy réz kávéhoz, kisebb gőznek, mindkettőhöz külön pumpa) ese podos gépet. Meglepően jó kávét csinál. Persze ehhez kell a megfelelő pod is és azért bőven nem hozza egy rendes eszpresszógép szintjét, de a kapszulánál fényévekkel előbbre van.
-
adpeter
tag
Aki otthon melózik többnyire, az kávéilag könnyű helyzetben van.
Én általában 5körül kelek.Ilyenkor nincs idő kávérituáléra.Igaz a gyomrom sincs kész még rà! Sajnis a melóhelyeb automaták vannak,omniával esetleg riobával. Nem tudom már ezeket meginni,hihetetlen,hogy milyen gyorsan megszokja a jobb minőséget az ember.úgyhogy alig várom , hogy hazaérjek. Szerencsére ha nagyon kivagyok be tudok ugrani valamelyik jobb helyre.
Ma rà is kostolok Lady Paljocra!
Remélem van a bóutba perkelési engedêly a tanácstú!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
And06
aktív tag
áhá, kösz!
más: most ittam egy PODos Lucaffe Mamma Lucia-t, ajánlom ezt a PODot a klasszikus vonalon mozgóknak. remek lefolyás, finom iz
Valami nem fér a fejembe, ez a POD elég nagy hányadú robusztát tartalmaz (sztem min 35%), hogy lehet, hogy a podos gépen ezek a robibombák kifejezetten izlenek, otthon meg a gaggián főzve nem birok robusztát meginni. Ma nyilt ki paljoc javamix, ebben is van minimális robuszta. igazából nem rossz, és még finomitani kell az őrlésen (hőfok jó), de a "robuszta iz"t kiérzem belőle.
húzzak 7grammos adagokat a gaggián is? -
-HajTömeg-
őstag
Úgy nézem ez lesz.
MOst sokkal nagyobb szemcseméretűre vettem,konkrétan a maximálisra, így már darált a kicsike,de még így is befulladt a Gaggia, egy csepp se jött ki belőle.
Úgyhogy ha jól értelmeztem a használatit,akkor most egy alátétet kell beletennem.Alias: Júzer error
-
fragola.6035
aktív tag
Nekem azt mondta, hogy jó a Rossi. lehet meg is veszem.
Szerintem nincsenek csodák, esetleg kisebbek. Egy daráló, ami 30-40%-os árréssel, 27% áfával, pár ezer km szállítással, stb. 28e Ft, az legyen gyanús. Az Ascaso-t végképp nem venném meg, akkor inkább a Graef.
Mindegy nekem, hogy ki mit vesz, csak jó tanács próbált lenni. Láttam már pár daráló belsejét.
Egy Gaggia Classic vagy Quick Mill szintű géphez én már nem venném meg ezeket a háztartási kis darálókat.
Inkább egy használt szép iparit.https://caffe35.webnode.hu/
-
adpeter
tag
Parci: Legfeljebb rápirítasz kicsit serpenyőben.
Jó-jó csak úgy mondtam....Evribádi:Ha tehetitek térjetek be ROCKETeer fórumtárs új munkahelyére!
Igen jó kávét kaptam ma az arcomba. Valami Pallmall vagy nemis..... ezaz Peldzsok vagy mi!Végre kezet szoríthattam Paljoc mesterrel is,szóval kávés berkekben elismert fórum celebekkel is lehet találkozni!
Ez az antikváriumos miliő egyébként távol áll tőlem (fura kicsit benne a kétkaros La Scala),de a jó társaság és a kitűnő kávé feledteti mindezt. Nagyon finom cucc volt az őrlőben. Ha forgalomba kerül máris vevő leszek rá.Bocs a sok szmájliért,de annyira tetszenek,muszáj használnom őket!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jolti
senior tag
A múltkor is írtad, hogy annyira citromos volt egy kávé, mintha tömény citromlevet innál. Nem ízlett.
Ilyen esetben nem lehet összekeverni egy kis hagyományosabb, csokisabb kávéval?
Vagy ez hülyeség?
Már csak azért mert írtad, hogy a polcon fog porosodni, kapunak elrakva. Akkor már jobb valami házi mixi-maxi, nem?
Ne kövezzetek meg, ha baromságot kérdezek. -
ronin s8
senior tag
Na jó, de ez sok fokozatos. Legalább tudja, hol áll a beállítással.
A kérdés meg nem az volt, hogy árban mi a következő, hanem olyat keres, ami egy fokkal jobb, mint a Graef. A magasabb ár a karosszéria miatt van. A fémet is meg kell fizetni. de ha neki jó a műanyag, akkor a másik kettő. Van választási lehetősége.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
weinmaker
őstag
Haha, teljesen megértem. Én próbáltam az elején erőltetni a korzós fórumot, de kizárólag azért, hogy moderálható legyen a dolog. Ott mondjuk az automatás rész szépen pörög, de a másik az kevésbé. Ettől függetlenül én sem főlök a kardomba miatta.
Ide meg szívesen járok már ezer éve, mert ez egy jó fórummotor, sajnos amit én használok rendszert ahhoz nincs igazán jó.Mi is dumáltunk már párszor és csak alátámasztani tudom amiket mondtál.
Az "úriember" meg szerintem akármit mondhat, amit kérdez sem igaz. Ezek miatt én m
ár a read only módról is leszoktam az indexes fórumról, amiért valóban kár. De a dolgok változna, és szerintem ez teljesen jó kis fórum lett. Hajrá!Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bervala
csendes tag
Engem "zadabakk" és klónjai késztettek egyre inkább "olvasóvá", majd átigazoltam ide...
Egyébként az Iberital darálóhoz van néhány tuning ötlet a Kávékorzón. Igaz, én már érzésből tekerem..., de egyszer majd belevágok az őrlésfinomság kijelző megcsinálásába.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Ötszáz méterre vagyok a Feketétől majd mindennap, de annyira kiesik az életteremből hogy sosem jutok el oda. Pedig nagyon érdekel. A TP ugyanez, az is kb ennyire van, de ott már egyszer sikerült fogyasztanom, de annyira nem estem szét.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
Igaz.
De mondjuk lehet, hogy valakinek elég az a szint amit egy poémiával, vagy dl-el elér.
Vagy úgy jár mint én, hogy megvette a Delonghit, mert csak arra futotta, ( ami ugyan sokkal jobb volt mint egy szarvasi, de nem hozta a várt eredményt ), de közben adódott egy-két lehetőség, hogy benevezzen egy Gaggiára.
De amúgy igazad van! ( Csak néha nehéz ezt elhinni, mikor betévedsz ide a fórumra, mint ahogy én is. ) -
weinmaker
őstag
Gyárilag fel volt tolva majd 1,5 bar-ra a bojler, a pumpa meg 14 bar-ra.
Ezután beállítottam 9-10 bar közé, ekkor brutális hangja lett. Sajnos tipikus bezzera probléma, hogy az opv-ben levő rugó ilyen hangot ad, ha normális értékre állítod. Azért lövik gyárilag 14-re mert ott nincs ez a hang, nem tud rezonálni a rugó.A megoldás az lett, hogy ki lett cserélve az opv egy fluid-o-tech-re, most nincs ez a vad hang.
Most, hogy megint felvettem a bojlernyomást magasabbra (1,4), így normalizálódott valamelyest, de nálam így 95-95,3 között mozog a fejhőmérő szerinti hőmérséklet üresben.Az is lehet, hogy ez valami tervezési ügyetlenség eredménye, és csak tényleg magasra tolt bojlernyomással lehet normálisan használni a gépet.
Az első kávénál nincs gond, azt oda lövöm be hőfokilag egy hűtőcsapolással ahová akaro, a gond a másodiknál kezdődik.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adpeter
tag
Off: Fríí szmájlisz!
Etiop yirgacheffe valahogy nem találom el.Vagy nagyon citromos ,egyre jobban ha megy le a hőfok.Ha meg felfűtés után csapolok pancsolás nélkül megég. Amit nálad ittam -főleg a második- nagyon jól sikerült.Voltak egész jó húzásaim, de egyiket sem éreztem olyannak. Ez ennyire érzékeny a hőfokra vagy csak vendégségben jobban esik?
Gaggiás veteránok, help pls![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jolti
senior tag
Köszi!
Igyekszem.Azt mindig elfelejtem kérdezni tőletek, hogy Gb-n, ha felfűtési szakasz után, csapolás előtt, kb. 2-3 mp.-re bekapcsolom a szivattyút, úgy hogy a kar nincs fent és kifújatok egy csomó gőzt ( meg egy pici vizet ), hogy a kávé ne égjen meg a gőztől, meg ellenőrzés és úgymond tisztítás céljából, hogy minden oké-e, azt jól teszem?
Ja és itt egy kávészámláló androidra! :-)
[Ja és itt egy kávészámláló androidra] !
Csak, hogy tudjátok, hogy mennyi az annyi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen