-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz konzumpro #115572 üzenetére
Nem lehet rossz az IMS sem. Mintha ott több variáció lenne. Itt van egy 6.5-8g kisebb verzió, egy 8-10g meg van egy nagyobb 10-12g verziója is ennek. Az ims single-vel konkrét tapasztalatom nincs, lőttem a belsejéről is képet:
[lyukak] , [lyukak eloszlása] , [hátulja]
ha valami még érdekel szólj nyugodtan"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
kurtuzov
senior tag
válasz konzumpro #115655 üzenetére
Be kell valljam a linkelt cikket csak a felületesen futottam át az ember-majom kromoszómaszám végett, ontológiai vonatkozásaival egyáltalán nem foglalkoztam.
Mindenesetre jó, hogy megnéztem a hozzászólásomat, mert rossz linket csatoltam.
Ez a YT videó tartalmazza az inkriminált 22-44 kromoszóma és hasonlat mondatokat.
A fentebb (tévesen) linkelt Alzacafé promócikkben található videó csak azért kellett, mert abból próbáltam kideríteni, hogy vajon melyik prágai pörkölő készíti az Alzának a blendjét és a Cathfaern által ajánlott Kofio pörkölői közt megtalálható-e? -
-
bava
csendes tag
válasz konzumpro #115761 üzenetére
Igen, én is próbálgattam a leengedési idővel játszani (hosszabb, rövidebb), az arányokkal, az őrléssel és hiába tűnik jónak minden, nem jön a jó íz, ami tudom, hogy bene van. Azért is fordultam ide, mert nincs több ötletem, mert már csak ugyanazokat próbálgatom folyamatosan, de így nyilván nem lesz változás.
Lehet, hogy érdemes lenne próbálkozni más szűrővel. -
mabandi1
tag
válasz konzumpro #116029 üzenetére
a vezír itt van, és idegesíti magát ki is tiltott a csoportjából, mert nem vagy neki szimpatikus. Nem baj, ne zavarja hogy én védtem azt a szerencsétlen őrlőjét amit ezek szerint hol jól hol rosszul raknak össze a kicsi kínaiak. Pedig meg szakértette hogy az ő vásárlóinak az kell, de lehet hogy mégsem.
lehet nem tetszett neki a hasonlatom, de szerintem a használhatatlan kosarára rágott be.
Mindegy rendelni akartam a csészéből ami majd lesz, de majd veszek Olaszországban. Amúgy sem nagyon rendeltem már onnan semmit, pont a hozzá állása végett.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy csak akkor lehetsz a csoportban ha az ő malmára hajtod a vizet.
Megkeseredett vénember… -
-
icm
tag
válasz konzumpro #116061 üzenetére
Láttam itt régebbről épp képet, nem mondom meg ki csinálta de a megoldás az volt, hogy gépsatuval szépen kilapította az íves visszaperemezést. Amit még tudsz csinálni, hogy a fejtömítést megnézed milyen és hátha van belőle pl 1mm-el vékonyabb / alacsonyabb és akkor fel is tudod rakni a kart rendesen.
Azért előre szólok a single kosár más lesz jó kísérletezést."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Peti...(16v)
tag
válasz konzumpro #116061 üzenetére
Csak hogy ne terjesszünk téves infót: a nagy számban elterjedt Catler/Sage/Gastroback gépek kosarai nem ilyenek, azok peremezése azonos a szabvány ipari kosarakéval, így a tuning kosarak is használhatók bennük (legalábbis az 58-asok jók a DB-be).
Már többször úgy említetted a te sokkal kevésbé elterjedt gépedet, mintha ez lenne "A" kétbojleres Catler, és ezzel esetleg félrevezethetsz más fórumozókat. Nekem semmi bajom ezzel, csak szeretném elkerülni, hogy egy gépvásárlás előtt álló tag a te rossz tapasztalatod alapján döntsön rosszul.
-
icm
tag
válasz konzumpro #116093 üzenetére
Semmi gond. Akkor eddig bevált, örülök.
Lehet a fejtömítéssel van valami, én amikor meglett a single kosaram egyidőben cseréltem a gyári kb 1 hónapos fejtömítést szilikonra. Lehet emiatt nem találkoztam hasonlóval.
Rugót meg tudsz cserélni a portafilterben egy combosabbra."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Eugene Roe
őstag
válasz konzumpro #116907 üzenetére
Hát onnan hogy sokkal kisebb és gyakrabban elfogy. Egyébként így utólag olvasva látványnak is vicces, de ez már más kérdés, eredetileg ugyanis nem erre gondoltam
Argont vagy krypront nem próbáltad még? Mégiscsak "nemesebb" gázok.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
hoffman_
nagyúr
válasz konzumpro #118215 üzenetére
nekem meg kerámia lapom van, ami egy rakás vacak és nem lehet rajta normálisan brikkázni. mégis szeretem ezzel azt akartam mondani, hogy nekem is ismertek a fenti problémák, vagy hőhiányos lesz, vagy rá tud kapni, nagyon nehéz eltalálni ilyen lapon sajnos. viszont a régivel szerintem szuper kávét lehet főzni. az új, műanyag/gumi szelepes/szájas köpködős cuccot egy barátom áthozta, hogy nézzük már meg, hát nem volt egy nagy élmény.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zolnagy
őstag
válasz konzumpro #118215 üzenetére
Hát a sok év alatt én azt tapasztaltam, hogy minden kijelentést, mérést fenntartással kezelek, mert többször volt, hogy nálam ugyanaz más volt (a mérés persze egzaktabb azért) Ez igaz a saját kijelentésemre is. Nem tudom összehasonlítani, de volt 2-es (román gyártású) brikkám, és azt nem szerettem így, mint ezt az eredeti olaszt. Különbségként azt látom, hogy a szűrő és az alsórész között is van itt egy plusz tömítés, meg a szűrő sem alu, mint a 2-esnél. Mindez persze nem tudom, mennyiben befolyásolja a végeredményt.
-
rastacsz
tag
válasz konzumpro #119067 üzenetére
Az a pro 2 brew head lesz, az viszont 46mm-es.
A standard 12-"18"g. Olaszországi sötét pörkölésből kb 14g a kényelmes, utána már nehéz tamperelni, inkább a tölcsérben marad. Magyarországi világosabb pörkölés esetén a 16g teljesen kényelmesen belemegy, majdnem elveszik.
szószThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #119181 üzenetére
Nálad is ott a pont. , de azért kétszer húzás szimpla nem egyenlő egy dupla. Viszont egy dupla lehet két szimpla. Vagy hogyan is van ez?
Érdekesség, hogy a magasan tamperelt kávé hengeres teteje nem esik szét (valahol láttam róla videót). Nekem az a kávé ami egy vonalban van a belső tölcsér vállával, húzás után kiemelkedik (megdagad), hengeres marad és nem esik szét. Szoktam is rácsodálkozni, hogy nééémáááá mikkk vannak.
-
dusangield
csendes újonc
válasz konzumpro #119442 üzenetére
Eddig nem teszteltem, köszönöm a tippet! Most gyorsan kipróbáltam, röviden: igen.
Hosszabban: K-plus-t 0-s állásra raktam, így már szerintem összeértek a kések, úgy őröltem a szokásos 19g-t (munkás volt, többször pihentem közben ). Szokásos full erővel tampoltam, a pogácsa így durván fele olyan magas lett mint szokott lenni. Csapolás közben még egy kis pára sem jelent meg a szűrőkosár alján, tökéletes volt a zárás.
-
dusangield
csendes újonc
válasz konzumpro #119449 üzenetére
Igen, ez a része megy, time/yield szempontból előfordul, hogy tökéletest sikerül húznom látható csatornásodás nélkül, még a sűrűsége és az íz intenzitása is tud jó lenni, csak az íze nem. És amikor egyszerre keserű és savanyú akkor nem tudom, hogy finomítsam vagy durvítsam az őrlést. Ezért gondoltam, hogy egyenetlen extrakció lehet a gond(egyszerre túl és alul extraktált), ezért kezdtem a puck prep-re fókuszálni.
De az eddigi tanácsok alapján az alapanyag kezd gyanús lenni
-
Flashback
addikt
válasz konzumpro #119479 üzenetére
Nekünk bevállt a 3 év alatt. Egy jó akcióban 310 körül nincs konkurens (ha kell a DB, PID, elöáztatás...).
De persze nézegetem mire lehetne váltani feljebb, de azok minimum 2000€-tól indulnak. PL egy Lelit bianca Pl162t V3 + egy SEP . Azzal már szerintem kimaxolva az otthoni KV fözö (számunkra). De lehet hogy nem is éreznénk túl nagy különbséget.[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
verti1
tag
válasz konzumpro #119477 üzenetére
Antihőstabilnak nem nevezném a Flairt és ne is terjesszük róla. Egy alap GC sokkal többet esik a húzás végére mint ez a kis vacak. A gyári kosár a magas pogi miatt megbocsátóbb az előkészítési hibákra, gyengébb őrlőre stb. Én spec. IMS kosárral használom 13 grammal ami jóval laposabb pogi és ugyan úgy zenél bármilyen kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen