Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz aginor #97309 üzenetére

    Tegnap volt egy nagyon jó videója Robin Wongnak, akit egyébként is nagyon kedvelek és ha csak el nem siklok felette, minden videóját megnézem. A lényege, hogy miért az m43 a jobb rendszer mint a ff. Oké ez így nagyon erős, és csak simán cím alapján azért nézed meg, hogy "ne ok nélkül kommenteljek be", meg "legyen min nevetni", aztán megnézed és rájössz hogy ahogy értette úgy van fantázia abban amit mond.
    Mi is a mondanivaló lényege? Meg kéne nézni, hogy mekkorát csökkentek a kameraeladások az elmúlt 10 évben, a mobilos fotózás előretörése miatt. Mi ebből a kiút? Egy kamera-mobiltelefon "egyveleg", összedolgozása a kettőnek, amire voltak is példák de leginkább nem jók. Ebbe az irányba, a telefonhoz gyártott kiegészítő irányába kellene a lassan szitokszóvá váló computational photography meglovagolásával egy moduláris, kis rendszert fejleszteni, és erre az m43 értelemszerűen tényleg jobb lenne mint a ff.

    Belegondolok, tényleg van benne valami, hogy ez jó irány lenne.
    Hány embernek van mobilja? Hány ember fotóz vele? Hány ember venne valami jól használható kiegészítőt ehhez, ami tényleg működik, tényleg praktikus? Ezt megnézve valóban ha nem is pont 100% ezt, de ilyesmi irányba, a mobillal fotózók irányába kellene elmozdulni, nem pedig a "mi most akkor még próbbak leszünk és a nagyon-pro / nagyon pénzes amatőr madárfotósokat fogjuk kiszolgálni egy autó árába kerülő objektívvel és vázzal, és ezígyjóleszmeglátod" irányba.

Új hozzászólás Aktív témák