Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz viperabácsi #14198 üzenetére

    Az elhamarkodott következtetés volt a részemről, az Intel IGP drivernek elvileg nincs hozzá köze. Közben művelődtem picinyt, és úgy tűnik, hogy sokkal inkább erről van szó*.
    Ennek megfelelően próbaképp az alapértelmezett idle 300/150MHz-es GPU/MEM órajelet átállítottam 300/200MHz-re és most várom, hogy lesz-e fagyás ismét.

    HD7750 / 7770 topikban ajánlják a 12.11 beta11-es drivert is, amiben elvileg ezen is javítottak valamit, de én inkább megvárom, amíg hivatalos lesz, s addig a memória idle órajelével kísérletezem.

    * Józan paraszti ésszel arra következtetek, hogy a GPU-kat az AMD leteszteli maga a specifikációknak megfelelően, de arra már kevés befolyása van, hogy az egyes VGA gyártók milyen egyéb alkatrészekből építkeznek. Elképzelhetőnek tartom, hogy a memóriákat már nem ellenőrzik olyan alaposan, hogy képesek-e az adott paraméterekkel az alacsony - jelen esetben - 150MHz-es órajelen is stabilan működni és/vagy az órajelváltást a specifikációknak megfelelően lebonyolítani. Hangsúlyozom: nem tudom! Ez amolyan wild guess a részemről, meglehet, ez is elhamarkodott...

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák