Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Összehasonlítottam az AlzaCafét és a Segafredot. A helyzet az, hogy az utóbbi tényleg fűrészpor, annyira kiment belőle az aroma az állásban. A másik dolog, amit néztem, hogy a fagyasztás hogyan hat az AlzaCaféra, és igazából még tesztelni sem kellett, elég volt annyi, hogy amikor kivettem a fagyasztóból, akkor nem volt szaga, amikor felengedett, akkor meg betöltötte az egész házat. Szóval a fagyasztás tényleg megtartja az aromákat. Szerintem a levegő, védőgázzal, vákumozással nincs értelme foglalkozni, mert az oxidációt a fagyasztás ugyanígy lelassítja. Arra tippelek, hogy talán 1 év után lehet különbséget érezni levegős és védőgázas között, ha -20°C-on tároljuk. Legalábbis én nem érzek különbséget a 2 hónappal ezelőtti állapotához képest, amikor fagyasztóba raktam. Nagyjából úgy kezeltem eddig, hogy mindig, amikor kifogyott a darálóból, akkor kiöntöttem egy üvegbe 100 grammot. Az egész talán 10 másodpercig tartott, amíg kint volt a fagyasztóból, és friss levegő érte. Valamennyi aroma elszökött, mert 2 hónapja erősebb volt, de én nem sajnálom, mert nekem az már túl tömény volt. Még most is picit az. Most tartok úgy a zacskó felénél, kíváncsi vagyok, hogyha kinyitok egy új zacskót, akkor az milyen lesz. Nagyjából ennyi a tapasztalatom. Most még a nyomásfokozós szűrőt használom a Dedicával. Mindjárt megrendelem hozzá aliról a másikat, aztán meglátjuk azzal van e különbség ízre. Egyébként nekem az AlzaCafé kicsit túl keserű, valami enyhébb pörkölésűt, egy fokkal gyümölcsösebbet szívesebben innék. A többieknek viszont nagyon bejön a családban. Nem vagyunk egyformák.

Új hozzászólás Aktív témák