-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz bl4ze #100693 üzenetére
az én malbórón meg barackpálinkán edződött ízlelő bimbóimnak meg szerintem mindegy na persze ez azért nem igaz,sok felé járok áruszállítás közben. amikor kapok valami kotyeszos bravost,stb, meg amit itthon csinálok,kiérzem a különbséget persze a jó szándék tisztelendő,valahol még meg se kérdezik,kér valamit inni?
-
iatti
aktív tag
válasz bl4ze #100782 üzenetére
megnéztem többször is. végül összejött most 20-on jó kávét csinált. azt értem hogy amikor koccra van tekerve a tányér,utána kell az alsó műanyag állítórészen lévő pontot odatekerni a kalibráló pontra. de utána mi változik az által,hogy az egész együtt mozog a húszas és a kalibráló pont között kétszer oda-vissza? az a lényeg hogy összejött! különben egész jó kofi lett így elsőre,talán picit lassú volt a lefolyás,vagy majd veszek vissza egy fokot 91-ről. egy kis kesernye volt benne,de jó szirupos lett köszi!
-
72lakiluk
tag
válasz bl4ze #100833 üzenetére
Küld fát is meg fedelet is. Italozás van most is, csak nem kávé Tekerem a kézit még reggel, majd meglátom holnap kezdek-e a pecek problémával vmit vagy megvárom az újat. Félek, ha megragasztom, majd beleesik a garatba, és ledarálom. Vagy darálok úgy, hogy nyomom a biztonsági gombot és nyitott fedéllel Vagy már kibírom ezt a 3-4 napot ( remélhetőleg ). DPD hiba nem lehet, az őrlő egy frankó dobozban van, ami benne van még egy dobozban. Kizárt.
-
Xabi78
aktív tag
válasz bl4ze #101601 üzenetére
Én a Pacificaffe kínálatából a La Piazzat javaslom inkább, klasszikus ízvilág, picit világosabb pörkölés, jobban bírja a hőt, lassabban öregszik, 2-3 napig a babtartályban hagyva sem döglik meg. Szerintem nagyon kiegyensúlyozott blend, gyakorlókávénak tökéletes.
A Rome-al az utolsó tapasztalatom (biztosan több, mint 1 éve), hogy marha könnyű megégetni, és nagyon kikönyökölt belőle a robi. Bár az is igaz, hogy valamiért a Gaggia Primo nagyon kihangsúlyozta a rossz robusta ízeket.Cave canem!
-
Peti...(16v)
tag
válasz bl4ze #101941 üzenetére
Egy R58 zakatol (szó szerint) helyette már szeptember eleje óta, csak nagyon megszerettem a Catlert, és nem volt szívem meghirdetni. De mennie kell, mert nincs értelme hogy itt porosodjon...
A kávék jók, egyik jobb mint a másik! Illik szidni az olasz “bolti” kávékat, de azért ha jobb fajtát választ az ember és még frissek is, azért ezek elég jók tudnak lenni. Most épp a Barbera van soron, na ez már nekem is túl olaszos, sötét, töredezett és olajos (tipikus nápolyi), de a többi meglepően világos/közepes pörk volt, finomak is voltak.
És a csészék is nagyon beváltak, utólag is köszönöm őket -
Peti...(16v)
tag
válasz bl4ze #101946 üzenetére
Nem kellett tudnod, még nem mondtam
Barbera: a csomagolás szerint nápolyi, de nincs jelentősége, valóban igazi dél-olaszos pörk. A kávé nem rossz, de azért nem tudnám minden nap ezt inni.
A csomagból eddig a Mokaflor Oro ízlett a legjobban, a csokis alap mellett bejön egy mandulás-karamellás-konyakos íz, pont ezt keresem az ilyen típusú kávékban.Más: kollégák tudják, hogy szeretem a jó kávét, így ajándékozáskor rendszeresen biztosra mennek. Az eredmény: 2 zacsi Frei és 2 zacsi Starbucks...
Más is jár/járt így? -
WiZARD
addikt
válasz bl4ze #101997 üzenetére
Mindent elárul ez a cikk a szerző igényeiről...
Amúgy se szeretem a cold brew-t, de azt inkább nem akarom megtudni hogy ez milyen lehet valami ~0,5-1 éve pörkölt szénné égetett 50+% robustás bolti förmedvényből, késes elektromos darálóval darálva, csapvízzel, random arányokkal.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
bl4ze
veterán
válasz bl4ze #102017 üzenetére
Costadoro Espresso 90/10
Sikerült megint egy jó, klasszik kávéba nyúlni, jelen esetben egy 90/10-es keverékről van szó.
Egyenletes a pörkölés, tört, sérült babok nem jellemzik.
Crema jó, megfelelően olajos, a csészét gond nélkül megfesti, cukrot is tartja.
Mivel 90% arabica kávé így a testessége közepes, az előző 75/25 Hausbrandt kávé természetesen erősebb volt testben.
Dr.Pepper rajongók előnyben : a kávé egy mandula bomba !!
Nyitáskor van egy keserű kakaós, étcsokis íz, de a fő ízjegy a mandula. Utóízben is felsejlik némi mokkás lecsengéssel.
Aki szereti ezt a fajta klasszik talján kávét annak bátran ajánlom: hőfokra sem kényes egy jó 3 fokos tartományban mindenhol jó.
Mindenkinek kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket !.:. bl4ze .:.
-
-
WarLock07222
tag
válasz bl4ze #102730 üzenetére
Mondjuk az is árulkodó, hogy az emberke aki ezt posztolta a GC-hez próbálja hasonlítani, ahol alapból az AC-t kapcsolgatod, meg egy termosztát kapcsolgatja ki-be a bojlert. Ez a cucc még lényegében sem hasonlít az alap GC-hez.
De amúgy tényleg rá lehetett volna pakolni egy műanyag borítást, már csak olyan szempontból is, hogy az egy dolog, hogy nem csesz meg az áram egy szivárgásnál, de valószínűleg nem tesz jót az elektronikának ha telibespricceli valahonnan egy pohár víz.
Én inkább a panel méretét nem annyira értem. Szerintem annyira nem rocket science ennek a működtetése. Viszont ahogy látom az SSR-nél nem spóroltak a hűtéssel, ez pozitív.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz bl4ze #102741 üzenetére
Földelés legyen bekötve a konnektorba. Nem a műanyag rácsos tok véd meg az áramütéstől (a hűtés miatt nem lehet vízmentesre lezárni a panelt úgysem.
Ettől még a gép olyan amilyen, nem ismerem, nem minősítem....[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MODERÁTOR
-
bbuffy
senior tag
válasz bl4ze #102980 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek. Néhány éve nagyon ment a pörgés a sebességen, megégeti nem jó stb. Niche pont jó, a csiga tempóval. Ja és nem ébred fel a család hajnalban
Amúgy is legtöbben pepecselünk. Mellesleg ami elveszik itt az bejön máshol. ugye nincs vizezés, ráolvasás, pofozás, ecsetelés stb.
még mindig lassú?...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/