-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz Erdei88 #103904 üzenetére
Nagyon fel kell hevíteni a bojlert, hogy legyen gőznyomás ami amúgy hamar elillan, ez a nagy hő szétcseszi az alu bojlert, ami nem túl egészséges.Meg a gőzzel mehet alu is a tejbe, ugye a kávén a pogács plussz nálam az aeropress papír megszűri. Egy dual bojler vagy + thermoblokkos gép amibe adagolja a pumpa a vizet szerintem jobb választás. Szüleim ~50 ezres delangyi thermoblokkos gépével ha nagy ritkán náluk vagyok százszor jobb tejhabot készítek gyorsan, végtelen gőz áll rendelkezésre mivel a pumpa folyamat nyomja be a vizet. Én utálok a Gaggiával gőzőlni. Hála égnek ritkán kell. Esszpresszora viszont tök jó. Nyílván sokkal jobb mint a delonghi amit fentebb írtam
[ Szerkesztve ]
-
Tragger
tag
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek elfekvőben kihasználatlan 350 ml-es vagy 600 ml-es tejkiöntője és megválna tőle, az dobjon egy privit. A hónapban megjön a NanoFoamer és még nincs miben használni. Legrosszabb esetben persze veszek újonnan, de ha lehet elkerülöm.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Erdei88 #103899 üzenetére
A szokásost mondom: nagyjából ugyanennyiért kapsz itt a fórumról egy használt, 2015 előtti modellt rendesen tuningolva, ami jobb gép, jobb lehetőségekkel, később simán árában, vagy drágábban el tudod adni és ha akarsz szöszmötölni, akkor megvan a lehetőség, ha meg nem akarsz, akkor nem tekergetsz rajta semmit. A Graef is jó lesz kezdetnek, ott több kompromisszum és macera van (hangos és ütni, meg vizezni kell, hogy kiadja az őrleményt). Cserébe nagyon olcsó.
Tejet ne gőzölj vele, arra vedd meg a legolcsóbb frenchpresst, meg ha nagyon kimaxolod, akkor egy 1500Ft-os lógatós hőmérőt, de azzal már latte artot csinálhatsz.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
MPowerPH
félisten
Ma reggel megint probalgattam a gepet, es feltunt, hogy ha alacsonyabb nyomassal inditok, sokkal jobb lesz az eredmeny. 10 bar kicsit kesernyes ezzel a sotet porivel. 8 bar inditoval mintha mar eltunne ez, es atvalt lagyba.
Persze a csapolas kozben folyamat csokkentem a flow -t, a vegere 3.8 bar -ra.Mi az aranykozeput? Vagy ez is nagyban fugg a kavebabtol?
Az eloaztatast meghagytam, 5s -ig ad neki vizet, majd 10s -et aztatja. Ezzel erdemes varialni?
En marha, szepen leegettem a hasamat. Ugye nem veletlen van a fejen a figyelmeztetes... Csak arrebb akartam emelni a gepet...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
almabaro
csendes tag
-
adp
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #103919 üzenetére
fragola aszongya havonta kell kerregtetni. Ha rezeg a mutató akkor némi eséllyel megtelt a tágulási és úgy már tényleg le kell tekerni. Mármint én így tudom, de simán lehet, hogy rosszul.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #103918 üzenetére
nem igazan ferek hozza, szet kellene szedni az egeszet. folyattam vagy fel percig, elmult a mutato rezgese, akkor jo?
-
jugeen
addikt
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #103924 üzenetére
Megvan, köszi
-
adp
őstag
Szerintetek, hogy lehet az, hogy van egy kávé ami egyszerűen befullasztja a ZM késes San Marcot. Vagyis csak pörgeti-pörgeti a kések közt az apró szemeket de nem örli le...... Egy átlag közepes pörkölés nem értem mi lehet a gond. Van egy állás amin túl minden kávéval ez történik, /szóval én nem tudok emiatt púdert őrőlni, de még befullasztósat is ritkán/ de ez még az elött van
[ Szerkesztve ]
-
noobfx
csendes tag
Üdv urak! Vettem egy Gaggia Espresso típusú PID-es, rézcső tuningos karos gépet. (1996).
Az lenne a kérdés, hogy az mitől lehet, hogy a PID hőfokát 140 celsius fokra állítva, lesz csak a kifolyó víz hőmérséklete 90 fok? A gépet fél órán át előtte melegítettem. -
noobfx
csendes tag
Azt elfelejtettem írni, hogy REX-C100 PID van benne.
-
SoundON
tag
válasz noobfx #103930 üzenetére
en azzal kezdenem hogy leszednem a gep tetejet es ugyan azzal a valamivel amivel szerinted jol kimered azt a 90C fokos kijovo vizet, szoval ugyan ezzel az eszkozzel ramernek arra a pontra ahova a PID homeroje be van teve hogy meglegyen a kozos nevezo
tuti hogy valami nagyon nem stimmel
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
de leginkabb latni kellene hogy pontosan milyen eszkozzel es pontosan mit csinalsz
-
noobfx
csendes tag
válasz sz.zs. #103932 üzenetére
Azért kezdtem el mérni a hőfokot, mert 105 re állítva a PID-et, főztem 31 fokos kávét. Utána kezdtem el mérni a kijövő vizet kávé nélkül. A pohárban mértem maghőmérővel, így volt 45 fokos. Próbáltam mérni a vízterítőt is infra hőmérővel. Utána dugtam be a maghőmérőt a kar kifolyójába és úgy mértem.
-
noobfx
csendes tag
válasz SoundON #103934 üzenetére
Levettem a fedelet, és 90 fokos PID beállításnál az infra hőmérővel mérek max. 58 fokot. A kazán bármely részére irányítom az infrát, 58 fok a max, vagy attól kevesebb. Azt olvastam, hogy a lefőtt kávénak 65-70 fokosnak kell lennie. Na ez a kávé, 31 fokos 105 PID-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Kávézsíroldó tablettából tudnátok ajánlani akár hétvégén is beszerezhetőt ami nem olyan drága?
Bocs mellé ment[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
mjxb90
csendes újonc
Sziasztok!
Volt szerencséje valakinek mostanában lucky cap kávékhoz?
Kipróbáltuk ezt [link] és azt kell mondjam nem csalódtunk, mondjuk főleg tejjel zseniális.
Tudom, hogy volt mostanában pár komment kávékról, de ha egyet kellene választani, akkor nektek jelenleg mi az a kávé ami beindítja a reggelt vagy nagyon jó a tapasztalat vele? (nem feltétlen kell hogy koffein bomba legyen) Szeretnék 1-2t kipróbálni majd, ötleteket gyűjtöm jelenleg is -
phranxinatra
aktív tag
válasz mjxb90 #103942 üzenetére
A csokis bányai a barátnőm nagy kedvence, nekem eszpresszóként valahogy nem ad semmi extrát, cappuccinóban tényleg finom. Most két világos pörkölés van itthon a Lucky Captől: a Navidad zseniális, pont most ittam egy duplát elfelezve eszpresszónak és cappuccinónak. Az Etiópia talán holnap lesz megbontva, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Napbeindító kávénak próbáld ki a PallYotz Locavore-t. -
mjxb90
csendes újonc
valóban nem, de érdemes volt kipróbálni
klasszikus olasz vonalon valaki Pascucci-t vagy Pavin-t tesztelt mostanában?
vagy van érdemesebb ezeken kívül? (ár-érték arányban jobb lenne egy nem túl drága kilós kiszerelés is a közel jövőben, mondjuk ilyen szempontból a Pascucci pont megbukik ) -
adp
őstag
válasz mjxb90 #103946 üzenetére
Pascucci jó klasszik vonalon, bár szerintem lehet találni olcsóbban is hasonlót.
Amúgy valahol félúton az újhullám és a klaszik határán ez nagyon ízlett:
https://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1844:pacificaffe-de-tommaso-kavekostolo&catid=43&Itemid=110
De itt azért vannak savak, szóval nem tipikus klasszik vonal.
Most akciós: [link]
Ha már pacific és jó ár akkor a pin up (itt is vannak azért savak), és a la piazza is jó cucc, bár ezeket már több éve nem ittam. Utóbbi ami tényleg klasszik cucc.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #103949 üzenetére
Rokusch, Reggeli
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest