Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz TomiLi #14849 üzenetére

    "Mennyire "biztonságos" külföldről rendelni? Soha nem csináltam még, hol tudok ennek részletesen utána nézni, hogy lehet/kell?"
    Többnyire biztonságos, de persze nem mindegy honnan és mit. Gondolom mondanom sem kell, hogy mindentől függetlenül ami óvintézkedést módodban áll megtenni, azzal mindenképp érdemes élni. Például fizetési módnak olyat választani, ahol probléma esetén van pénzvisszafizetési garancia. Keress rá, bizonyára itt PH-n is vannak vonatkozó topikok.

    (#14852) tlac: Jelentem, résen voltam! Megtaláltam a humorbonbont a hozzászólásodban. ;)

    (#14853) op9: "Ezek közül az Akasa Euler (teszt!) tetszett meg legjobban, és elég is a passzív hűtése az erősebb Ivy-kre is. Viszont alaplapi kompatibilitása nem a legjobb, és javítsatok ki, ha tévednék, de úgy nézem, hogy leginkább a thin mini ITX lapokat eszi meg, amikre notebook RAM-ok kellenek, és az áram nem 20+4 formában érkezik, hanem közvetlenül a desktop tápegységből. (kérdés: Így megúszható a PicoPSU, és elegendő pl. egy ilyen?)"
    Bár az Euler letisztultságával nem vetekszik és passzív hűtésként sem szolgál, ám hasonló megjelenésű, mini-ITX lapok fogadására alkalmas és olcsóbb is a Realan E-K3. Itthon ViaLAN EPCA3 néven lelhető fel.
    A linkelt AC adapter 16V 4,5A, az nem jó. Az ilyen integrált DC tápáramkörrel felvértezett lapok amennyire tudom többnyire 12V-ot, esetleg 19V-ot igényelnek (Jelezze, ki tud másféléről, vagy hallgassa el örökre! :) ).

    Az ilyen kisebb méretű házakhoz mellékelt paneltápokra jellemző, hogy gyenge a 12V-os águk (általában 4A), és valamirevaló foglalatba illeszthető CPU/APU tápellátására elégtelenek. 35W TDP-s procival már akár jó lehet, de az egyrészt csak irányadó, nem a tényleges fogyasztás, másrészt ha ennyire 'ki van centizve', nem mindegy milyen alkatrészek szolgálnak körítésül.
    Inkább integrált CPU/APU-s alaplapokhoz jók. Nagyobb fogyasztású konfighoz külön kell erősebb pico-, vagy paneltáp + AC adapter kombót beszerezni, csak az már számottevően növeli a végösszeget.

    (#14856) ceaser: "A Gigabyte, és az Asus hogy hogy nem dobott piacra még ITX-es FM2 lapot?"
    Mini-ITX fronton eddig sem kapkodtak különösebben. Kevés kivételtől eltekintve jellemzően több hónappal a kisebb piaci részesedésű gyártók után dobták piacra saját megoldásaikat. Ez persze nem válasz a miértre, csak jelzem, hogy nem teljesen szokatlan.

    "Ez szinte már-már ITX például (22,5x17,4)"
    Jonsbo V7-hez hasonló házakba - ahol a dupla slotos VGA mellett (I)(alatt)(/I) HDD-nek is van hely - elvileg befér, cserébe a belső meghajtóhelyről kell lemondani (jó esetben csak a 3.5"-esről és 2.5"-essel még használható marad).

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák