-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szyszko
tag
válasz vendingo #35805 üzenetére
Jaja én, ilyenkor érzem, hogy mekkora óriási különbségek vannak üzletek/kávézók/vállalkozások/éttermek stb. között. Minden adott, hogy akár jó is legyen, de a hozzáállás az teljesen más. És az ilyenek mondják, hog ááá itt nem megy a kv, itt nem lehet eladni, itt minden szar.
[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Agostino
addikt
válasz Szyszko #35803 üzenetére
biztosan reggel van de nem látom mit kellene nézni? sárga chibot finomítanak erre tervezett célszerszámmal. legközelebb mibe fogunk belekötni? ne sznobosodjunk már gyerekek. köszönöm... jézus ereje...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
-
Szyszko
tag
válasz Agostino #35808 üzenetére
Ezek szerint máshogy értelmezzük a sznob fogalmát. Attól, hogy marha löncshúst darálsz le húsdarálón, az még nem lesz tatárbifsztek, bár el lehet adni annak.
Az, hogy szeretem a gasztronómia minden szegmensében a minőséget, a válogatott alapanyagokat, és a maximális odafigyelést, ettől rohadtul nem vagyok sznob, számomra ez alap."Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
zoknee
csendes tag
Én csalódtam az ebay-es ledszalagokkal amiket rendeltem. Hiába volt 120db led/m, a legegyszerűbb, Lomex-ben kaphat 60db/m-es is szebb, és erősebb fényt adott, pedig csak 4,8W/m. Meg a kínaiak el is haltak gyorsan, és nem értem miért.A Lomexesnek nagy előnye hogy még Alu profil sem kell alá mert nem melegszik. De van 60led/m-ből egészen 12W/m-ig is náluk.
Szalagban én mindig IP54 jellegűt nézek, mikor az egész levan burkolva valami gumis cuccal. Egyrészt tisztítható, másrészt nem sérül.
Én magam szoktam ilyeneket építeni, hozzá illesztett tápegységgel, és olyan husszúra vágni a szalagot mint ami épp kell .
[link]Elég sok féle van:
[link] -
Upo
addikt
válasz zolnagy #35785 üzenetére
Nekem dettó, tegnap püföltem mint állat, de meg se moccant, aztán már kör lett a hatszögből a csavarfejben, és hoozáférni se lehetett. Kénytelen voltam lefúrni a csavarfejeket. De nem tudom hogy fogom kiszedni a csavarokat. Kiáll belőlük ~1 centi, és rettenetesen be vannak gyógyulva. Próbáltam az egyiket nagysatuba befogva kicsavarni, de meg de bírom mozdítani. Próbálom még esetleg itatgatni csavarlazítóval, hátha, de sajnos nem átmenő csavar mint az újakon, hanem zsákfuratos. Hogy lehet az ilyent kiszedni?
Amúgy meglepően jó állapotban van, vízkő is alig volt benne, a kazán nem is kráteres, érintésre is sima. Eddig minden járat szelelt, eltömődve nem volt semmi, csak egy kis vízkő, az meg majd kiázik.
Képek. Mondjuk este, vakuval, telefonnal készült kép nem nagyon adja ki, élőben sokkal szebben néz ki a kazán. A vízterítő cserés, a szélein már fogy az anyag. Felsőszűrő áztatás, fogkefézés után, most vékony tűvel türelemjátékozom a lukakat, már kb. a fele kész.
A pumpa még nem került sorra, igaz hogy az is nyomja a vizet, de azért egy szétszedés és alapos tisztítás még ráfér. Szép lassan össze fog állni, ha a csavarokat ki tudom bányászni.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
HÁZIGAZDA
válasz looser #35819 üzenetére
itt a babtartályban van a darált kávé
lehet, hogy "állati praktikus", csak éppen a kávé frissen és csak frissen jó. darálva kb. 10 perc alatt elveszti az aromáját. egy kávézóban a napi egy darálás olyan, mintha az étteremben hetente egyszer cserélnek olajat a rántotthúsok alatt. gyász.
abban egyetértünk, hogy ez bevett szokás, sokat el is árul a magyar kávékultúráról. ahogy a userek igényszintjéről is, hogy ha ezt valaki szóváteszi, akkor eltartott ujjú sznob.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
edk-
őstag
válasz Bazsee71 #35824 üzenetére
Azt gondolom, ez valós 4000K, nekem mégis túl kékes volt.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
vendingo
veterán
Nem csak Magyarországon nincsen kávékultúra.
Tavaly 1 hónapot voltam Spanyolországban, legalább száz várost bejártam, napi 1-3 kávét ittam, és ugyan az van mint itthon is. Egyszer se ittam jó kávét, volt olyan hely, hogy ami a doserből kiszóródott azt szépen összesöpörték a pulton, aztán ment vissza a doserba a kenyérmorzsákkal és a kosszal együtt.
Volt ahol előre lefőzött kannás kávé volt mikróban megmelegítve, egyik helyen 3x főztek 1 darálásból. Az szinte biztos volt, hogy 10-ből 3 helyen zaccból főztek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Agostino
addikt
válasz vendingo #35828 üzenetére
nekem leginkább az a halálom itthon, amikor rendelek egy presszót, erre kapok egy keveset a hosszú kávéból. hát, köszi... : D és ezt nem is egy helyen, nem egyszer játszották el velem.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
mufi
senior tag
Megérkezett a Gastroback barista kávémasina. Az a kérdésem, hogy mennyire fontos a kávékar fenekén a kifolyócső? Merthogy az enyémnek sajna hiányzik, sőtt, egy gány szilikoncső van beledugva.
Tamper: szerintem nem tamperolok elég erősen mert a víz elég gyorsan átfolyik a kávégépen. Milyen tampert használjak, mert a géppel valami műanyagot kaptam...Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
bbuffy
senior tag
Azért folyik at a viz olyan gyorsan mert nem eleg finom az orlemeny. A muanyag tamper is megteszi optimalis szemcsenagysagnal.
Mi az hogy szilikoncso van a karban? Kepet!
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mufi
senior tag
válasz bbuffy #35837 üzenetére
Meg elkezdett villogni a Cleaning lámpa. Hogyan kellene ezt rendesen becsületesen kitisztítani? Meg a másik dolog, hogyan tudnám megnézni a gép állapotát belülről, persze, szét kellene szednem, de ha ezt megteszem, láthatok -e valami érdekeset? Vagy szedjem szét csináljak pár képet és tegyem fel ide? Sajnos ha az eladó így megtréfált, hogy nem mondta, hogy ilyen a kávékar (a fotón a kar fenékkel lefelé van és ezért nem látszott) akkor ki tudja milyen lehet a belseje....
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mufi
senior tag
válasz bbuffy #35839 üzenetére
Én is ezt mondtam a fikcónak amikor felhívtam és tudod mit mondott, hogy a kifolyófej az könnyen kopó anyag, hamar elhasználódik...azon gondolkodom, hogy egy rendes kávékar kosarakkal mennyibe kerülne, aztán hadd fizesse vissza a vételárból.
szerk: gány. Milyen lehet a gép belseje...tisztítást hogyan kell csinálni ezen a gépen, vagyis mi ajánlatos?
[ Szerkesztve ]
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Bazsee71
őstag
Megvilágosodva a keserűség-savanyúság fogalmak kapcsán, elkezdtem a hőfokkal felfelé kísérletezni. 96 °C-on 28-29s körüli csapolásnál maradt benne egy kis savanyúság, de már teljesen jól fogyasztható volt.
Ezután 97 °C-ra emeltem a hőmérsékletet, és próbáltam kicsit kevesebbre venni az őrleményt, de ez valószínűleg nem sikerült, mert még mindig lassú volt a lefolyás (azt tapasztaltam, hogy ha az őrlés finomságából veszek vissza, az már túl nagy ugrás, illetve a csatornásodásból is a túl sok őrleményre következtetek). Ez a minimális hőfok emelés tovább csökkentette a kávé savanyúságát, de mint ha ki is herélte volna. Hígnak tűnt, minden jellegzetes íz nélkül. Ebből lehet arra következtetni, hogy ennek a kávénak az ízvilágához tartozik egy minimális savanyúság, azzal együtt hozza csak a többi összetevőt?
Barátnőm anatómiai ismeretei messze túlmutatnak a tudásomon, így szépen felvilágosított, hogy a savanyúságot a nyelvem oldalán, a keserűséget hátul érzem. Ízanalfabéta vagyok, 2 napja ezt figyelem, és tényleg.
-
vendingo
veterán
válasz adriankoooo #35842 üzenetére
Ezért jó a gyári gaggia röfis kar. Az tovább tart, lassabban kopik, több benne az anyag.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
dozó
tag
válasz adriankoooo #35842 üzenetére
Ha a kifolyó ezen is műanyagból volt mint pld. új Gaggia Classic akkor nem egy örök darabról beszélünk.
-
mufi
senior tag
válasz adriankoooo #35842 üzenetére
Én is csak néztem, majd megkérdezem tőle, hogy ez 58-as kar -e s ha igen, akkor esetleg tudnátok mondani egy irányárat, hogy kb mennyibe kerül single és double szűrővel?
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
lumija620
tag
Gondoltam megosztom veletek, hogy ma reggel felavattam az új szerzeményt és a 3. csapolás elég ihatóra sikerdett.A női szakasznak meg egy lattet gyártottam, az nagy sikert aratott .Figyeltem a csapolás hosszát, még túl gyorsan jön le a 30-40 ml. Kézi tamperem még nincs, csak a gépre erősített, elég sutának is érzem így a tamperolást. Daráló még most érkezik ( hario mini ), addig Tchibo Milano Style-t pocsékolok. Aki próbáltra már esetleg, ennek milyennek számít a szemcsemérete? Finom vagy durvább őrlésű?
Egyébkéntb 7. gramm kávéból csináltam, holnap megpróbálom kicsit többel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- DJI Mavic Mini Fly More Combo
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)