-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
válasz adriankoooo #35650 üzenetére
Sajnos Iberital, Ascaso párosok is nyelik az őrleményt pofozgatás, piszkálás nélkül...
Aki adagonként különböző kávét akar őrőlni, vegyen kézit! -
adriankoooo
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #35649 üzenetére
vedd ki a rugót a szűrőtartóból és probléma megoldva
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #35649 üzenetére
A Lux-al én is szitáltam, főleg a szimplát (renekával már nem kellett). Mostani darálóval már nem kell, bár néha akad 1-1 spricc.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
babosf
aktív tag
sziasztok, erre vki?
GC-m van rex c100-al pidelve (K-hőelem, az eredeti hőgomba helyén)
az normális h az auto tuning mód beállítása a PID kikapcsolásakor elveszik?
azért kérdem mert csapoláskor nem mindig ugyanannál a hőmérsékletnél kezd el fűteni? Van amikor 2 fokot esik már fűt van amikor pedig 8-10 fok esésnél.
És az sem mindegy hogy szimpla vagy dupla készül.
Nyugalmi állapotban auto tuningos felfűtés után konstans 2 fok esésénél fűt.
kösziGalaxy S23 Ultra
-
Wolfy999
tag
válasz Agostino #35647 üzenetére
A Compak K6 kb belefér ebbe a keretbe, ha kifogsz egy jót. Örlemény minőségre hatalmas ugrás volt az Ascaso Mini-hez képest. Pangó örlemény akkor lesz kevés, ha sepregeted, ráindítasz, megint sepersz. Így nekem a beletett és a kivett kávé mennyisége között max egy tized gramm szokott lenni. Porszívózás után összesen 2-3 grammot megeszik az első 2-3 darálásból, de szerintem annak nagyrésze nem cserélődik, csak valahol bent lakik. A dosertől szívesen megszabadulnék, ha találnék, valami szépen kinéző megoldást a helyére, de megszokható az is. A vészkapcsolót meg a babtartályt az elején leszedtem.
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #35649 üzenetére
Én meg 3-4 szimplát húzok reggel (attól függ, hogy sikerül, illetve mikor adom fel), amiből kettőt iszok meg, aztán ugyanez délután.
Csak nyitott kart használok, az olaszpresszo.hu-n leírtak szerint: kocogtatás, fogpiszkálós körözés, stb... Csapolásokat szépnek mondanám, néha 1-2 apróbb spricc fordul csak elő.
Diagnosztikai jelleggel felvettem már pár csapolást, majd este teszek fel privát youtube videót, hátha látszik azon is valami.
-
weinmaker
őstag
Jön valaki a Kávébár Bazárra?
[link][ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #35649 üzenetére
Zárt osztályon a helyünk..
Ha jól tudom lagoon is hódol ennek a beteges szenvedélynek.Karrugóból meg van vékonyabb, ami pont tartja a szűrőt a pogácsa kiütésénél, de nagyon könnyen ki is pattan belőle. Próbálok majd szerezni neked valahogy.
-
adriankoooo
senior tag
válasz simi.esp.28 #35665 üzenetére
-
szszab
csendes tag
sziasztok!
El tudom cseszni a gépem, ha túl sok idő alatt folyik le a kávé ( szó szerint csepeg) a gép is furi hangot ad. Nem erre törekszem, csak kb vagy átszaladt rajta vagy ilyen 40-50 mp-ig főtt a dupla adag -
von toth
tag
Jó estét jó lovagok!
Erről a kávégépről mi a véleményetek? Egy Saeco HD Philipsről (olyan 30 volt újonnan) szeretnék jövőre upgradelni.
Vajon megéri?
-
Agostino
addikt
no ez jó hír, én sem vagyok az a kiöltőzős fajta : )) megtévesztett a facebook event folyama, de látom az ott öltönyben ücsörgő népek sommelier heppeningen nyomulnak. szombaton kinézek én is
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
jolti
senior tag
válasz simi.esp.28 #35600 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék!
Tegnap döntöttem hanyatt a Baby-t nagytakarítás, meg kartömítés csere végett és az alján egy borsónyi ilyen zselé volt nekem is. Néztem, hogy mi a fene az és hogy kerül oda...
Tavaly volt szétszedve utoljára, mikor a réz opv-t , meg a manométert raktam bele és akkor szétkaptam a kazánt is belenézni, de az makulátlan volt, leszámítva a szokásos enyhe kráteresedést.
Amúgy meg expolygonos vízlágyítós gyantás vizet iszik hosszú idők óta. Lehet amit a háromjáratú elenged és nagy sunggal jön lefelé és kifröccsen, annak a cseppjei kocsonyásodnának oda? Vagy nem tudom.
Mi a sz@r lehet az? Ha megtudsz valamit szólj már légyszi! -
Bazsee71
őstag
Hát, most nem kicsit érzem kellemetlenül magam. Napok óta siránkozok, hogy milyen keserű a kávé. Aztán ma pár órát megint böngésztem többnyire külföldi oldalakat, mert senki más nem írt hasonlókat az általam próbált kávékról, szinte biztos voltam benne, hogy nálam van a probléma.
Fogtam a PinUp-ot, a gépet beállítottam 92 °C-ra, és csapoltam egy bő 40 másodperceset, mondom legyen keserű. És jött a pofára esés, hogy amit eddig éreztem az bizony nem keserű, hanem piszok savanyú volt...
Ezzel a húzással kapott egy keserű ízt a kávé, illetve egy erőteljes szárazságot, de 100x ihatóbb volt mint a savanyú korábbi lötty. Végre megjelent a csapolás végére egy világos pötty a cremán, jelezve hogy ott már nem az igazi.
Úgyhogy most a tanulási folyamatot indítom elölről, szabadabban értelmezve a szabványos espresso fogalmát. A csapolást felvettem, észrevételeket, kritikákat továbbra is szívesen fogadok.És mégegyszer elnézést, nagyon kellemetlen ilyet tévedni...
-
charg
tag
Sziasztok!
2 hete voltam Vietnam-ban. Weasel coffee shop-ban vettem pár csomag weasel kávét. 2db 100g-os csomagtól megválnék.
Aki nem ismerné: vietnámi Kopi Luwak
http://www.huongmaicafe.com/blogs/vietnam-weasel-coffee/ -
prandris
tag
válasz von toth #35683 üzenetére
Szerintem nem lenne nagy változás, ez a kép sem valami bizalom gerjesztő. Ennyi pénzből sokkal de sokkal jobb gépet tudnál venni használtan. Nézd meg a fórum bevezetőjét. Ha egy kicsivel több pénzt még tudsz hozzátenni, akkor tudnál venni PID-es rézcsőtuningos masinát (Gaggia Classic) ami után már nem is nagyon kell gondolkodnod feljebb lépésen.
Más: Elkészült az EVO-m, PID, manométer, Rézcsőtuning (4 méter), Fluid o Tech OPV, Réz vízterítő (bocsi a mocsokért ami a képen van, nagy izgalmamban csináltam gyors beüzemelés után)
Korábban felmerült, hogy nem ajánlott az EVO-t PID-ezni. Semmi problémát nem vettem észre, nincs csöpögés/folyás a fejből. Körülbelül félpercenként cseppen egyet a gőzkar, ennyi. Pontos, egyszerű, nagyon tetszik. von toth ez a gép így összesen annyiba került mint az új Krups amit belinkeltél.
Akinek ilyen low cost gépe van mint nekem, bátran ajánlom a PID-et és a többit szintén.Szerk.: Most figyeltem meg, hogy az a fél perces gőzkar csöpögés is jóval több mint fél perc/csepp
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz prandris #35685 üzenetére
Not bad. Bár az El Salvador nálam jobb volt egységes aranybarna cremával, mint tingrincsesen. A tigrises kicsit mintha keserűbb lett volna a kelleténél
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #35678 üzenetére
ne érezd magad kellemetlenül, ki kell tapasztalni. egyébként magyarázat is van a jelenségre: ha elég finomra darálsz és nagyon csöpögősre, lassúra veszed a lefolyást, akkor sokkal tovább tart, amíg a pogácsát átmelegíti a csapolt víz. jóval lassabban megy fel a hőmérséklet. magyarán, nagyon ökölszabályként: a lassú lefolyás picit hasonlít ahhoz, mintha a beállítotthoz képest csökkentenéd a hőfokot.
persze más dolgok is változnak, ezért mindig ki kell tapasztalni az adott kávénál, hogy mi áll jól neki. (és egy idő után eleve jól fogod sejteni egy-egy új kávénál, hogy mi lesz neki jó -- ennyit számít a tapasztalat)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz prandris #35684 üzenetére
nem arról van szó, hogy nem ajánlott, gaggiabélű az is. csak ha már nekiáll sokat költeni valaki egy gép tuningjára, érdemesebb eleve egy komolyabb gépből kiindulni. az evo olyan... műanyag. de ettől még technikailag jó gép természetesen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
von toth
tag
válasz prandris #35684 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszokat. Sejtettem, hogy használt lesz, mert a gépek újonnan 20-70 között gyakorlatilag ugyanazt tudják, max csendesebb, kevesebbet csepeg kicsit jobb a szűrő anyaga.
Gaggia EVo lesz, amint realizálódik a téma (lehet hogy még idén meglépem) és akkor írok majd megint infoért, kihez kell fordulnom.
Köszi mindent.
-
prandris
tag
Igen a műanyag ház ami engem is bánt. Azért volt kétséges az EVO PID mert, hogy csak a "rugó a pöcökkel" dugaszolja el a fejet. Az elmélet pedig az volt, hogy PID használatkor az ereszthet és a PID megbolondulhat emiatt. Ahogy én értelmeztem
Természetesen akinek van több pénze kávégépre mindenképpen megéri a jobb minőségű gép. De nekem ez az EVO volt (25000-ért vettem) és őszintén nem tervezek új gépet venni, ezért döntöttem így, hogy kimaxolom (kb 30-35000-be került)
Így, hogy teljesen szét van tuningolva még mindig egy alap GC ára alatt vagyok. Kompromisszumokkal persze, de az én igényeimet kielégíti.[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #35678 üzenetére
egyébként itt egy egészen friss tapasztalat nálam: vergnano bottega antica 100% a, jó butára pörkölve. akármit csinálok, keserű. az már régi tapasztalat, hogy ha nagyon mész le a hőfokkal és még mindig keserű, akkor érdemes megpróbálni mégis magasabb hőfokot és valami trükköt. például ultragyors lefolyást. vagy ami itt vált be, életemben először: a csapolás mindig egy fekete löttyel indul, aztán le is lassul egyébként, elkezd csöpögni, majd újra normál tempóban jön, de akkor már cremával, normálisabban.
na, ezt a fekete löttyöt egyszerűen a csepptálcába csapolom és csak utána teszem oda a csészét. jobb is lett. hogy miért, azt ne kérdezd, elég nyomorult pöri ez, örülök, hogy iható lett végül és kész
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
-
vendingo
veterán
Eladó egy szép aranyszínű Gaggia Classic+PID.
Teljes felújításon esett át, komplett tisztítás, tömítések cseréje, PIDelés, kapott egy ipari felső szűrőt.
Adok hozzá 1 és 2 adagos szűrőt és egy új gyantapatront gyantával együtt.
A bojler teljesen újszerű, nem kráteres, valószínűleg az előző tulajnál csak díszként funkcionált, mert teljesen patika a gép belseje.
A gép a felújítás óta nem volt használva!A gép fényes arany színű, picit sérülékenyebb a hagyományos inox kivitelnél, ezért kisebb nagyobb karcok vannak a gépházon de egyáltalán nem feltűnőek, illetve csak bizonyos szögből és relatív közelről láthatóak. Ami nem a legszebb rajta az a csepptálca, ugyanis a sok csésze le-föl pakolástól vesztett a csillogásából, de az arany felület nem sérült! Bőven szép kategória nincs lestrapálva. Gyári röfis arany kar, gyári arany paranello, arany csepptálca. Nagyon sukár
Ára 87 ezer forint.
Adok 1 hónap teljes körű garanciát a gépre!A felújító szakember leírása a gépről:
"Nagyon szép állapotban van.
Ezek az aranyozott verziók hajlamosak a rohadásra, egy idő után a gépháznak a csepptálca alatt, fejrésznél meg belülről a kazántér is elindul lefelé a lejtőn, és elkezd rozsdásodni. Na itt nyoma sincs a dolognak, szerintem csak díszként funkcionált, nem sok kávé jött le rajta.
A kazán szép állapotban van, semmi kráteresedés meg ilyesmi, kicsi vízkő van csak benne. Néhány pár éves gépnek szarabbul néz ki mint ennek."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzolokra is megjelenik a Fera: The Sundered Tribe
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Le Mans Ultimate
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Napelem
- Direct One (műholdas és online TV)
- Gothic Remake - Ilyen lesz a gyűjtői kiadás
- További aktív témák...
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó