-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz fragola.6035 #36030 üzenetére
"Hülyeségek helyett"
:-)))).
Asszem oviban éltem meg utoljára, hogy ha valaki kifogyott az érvekből, akkor inkább lehülyézte a másikat és sarkonfordult.
A mérőműszerek szenzorokkal történő kalibrálása sokak szerint nem hülyeség. Kalibrálás nélkül
azonos gyártók szenzorai által mért hőmérsékletek között is több foknyi eltérés adódhat. Gondolom, az egydolláros kategóriában sincs ez másként. Egy műszer/hômérô 3 ponton történô kalibrálása 10e Ft körül szór. Enélkül a mérés csak önmagához képest pontos (az elôzô ponthoz való eltérés). Két kalibrálatlan mérés esetén lazán összejöhet 10 fok diffi is.Merj tovabb menni Fragola!
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #36049 üzenetére
Akkor lehet halasztom a szűrő beszerzését, egyelőre talán nem azon múlik még a végeredmény. IMS még éppen fájdalomküszöb alatt lett volna, 2 VST szűrő árából pedig kategóriát léphetnék daráló tekintetében, illetve töredékéből próbálhatok ki komolyabb kávékat.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #36052 üzenetére
Ha visszavennél az arcból, akkor még szívesen beszélgetnék is Veled, de ez így holt vágány
Megyek veszek egy 10ezerért kalibrált, tizedpontos öntapadós hőmérőcsíkot az ebayen.https://caffe35.webnode.hu/
-
szszab
csendes tag
válasz fragola.6035 #36051 üzenetére
Tetejebe meg flegmak es elegge lenezoek....
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #36055 üzenetére
Az IMS szimpla, a Vst 7g és klónjai közötti különbségről tudunk valamit? Más kialakítású az IMS, de attól lehet még jó. Valaki rutinos rókának van vele tapasztalata?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
Surda-
őstag
Eladom az ajándékba kapott aeropressem.
Háromszor volt használva.
9helyett mondjuk 6ezer."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
paljoc
tag
POD-rol jut eszembe, most adtam oda volt kollegamnak egy doboz Kimbo pod-ot amit szerintem még 2012-ben hoztunk Triesztbol. Azt mondja egesz jot fozott belole a Gaggia, crema is volt rajta!:-)
AND06: ott pont en is majdnem hozzaszoltam, de aztan siman kibirtam hogy megse!:-)))
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #36062 üzenetére
Ha te mondanád, hogy egész jó volt, akkor el is hinném, még ha kétkedve is. De ahhoz, hogy értelmezni tudjuk ismernünk kéne a kollégát. Vagy legalább azt, hogy milyen kávéhoz van szokva.
Ma reggeli történet: szüleim meglátogattak, édesapám kávéfüggő, de a minőségre valahogy nem ad. Azért megpróbáltam elkápráztatni, csapoltam neki egy NAKED El Salvadort, ami egész jól sikerült. Mivel a karosokkal úgy hagyom abba a csapolást, hogy nemes egyszerűséggel 25-30s után elveszem a csészét, a maradék megy a csepptálcába, ezen jóapám elszörnyülködött, hogy mekkora pazarlás. Gyorsan alátettem egy csészét és ráhúztam egy negyed shotnyit hogy kóstolja meg mikyen szar. Közölte, hogy keserű kávé íze van, majd szempillantás alatt beleöntötte a kávéjába, felöntötte hideg tejjel és elvonult bagózni. Szerintem ő menthetetlen
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz meander #36066 üzenetére
Köszi. Elsősorban szszab és Bazsee gondolkodik szűrő vásárláson, én már nem tudom összehasonlítani, jelen gépembe nem passzol az 58 mm-es szűrő.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
-
Ed_007
aktív tag
Jura ENA 5 kávéfőző tisztításához tudtok budapesti mestert ajánlani?
Az ideális az lenne, ha megmutatná, hogyan kell, hogy legközelebb már én tudjam tisztítani... Fél éve sincs, hogy vettem a gépet és már tisztítani kell - feltételezem, ez azt jelenti, hogy minden fél évben tisztítani kellene. Inkább rászánom magam azt a fél órát - ha elvinnám bárhová, az utazás több időt igényelne (mérnök vagyok, ha megmutatják, hogyan kell, meg tudnám csinálni, de a sajátomon nem akarok gyakorolni). -
szszab
csendes tag
válasz fragola.6035 #36074 üzenetére
Igen, ez is az, többfajta is volt 3800 (mint ez)- 16 ezer között. Volt kétoldalú is ami tetszett mert 58 mm az egyik 41 mm a másik fele, csak az majdnem 9ezer volt. Viszont 41-esük simán nincsen
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz fragola.6035 #36074 üzenetére
Próbáltam én is nézni amikor még volt webshop, de biztos rossz néven kerestem. Aztán végül tőled vettem ami azóta is tökéletesen működik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
NomAAd5
csendes tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy az Expolygon 13 - 214 , 13 - 215 Gaggia szűrői a Danetti G012 és G034 -ének megfelelőek?
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Keresztapper #36078 üzenetére
Igen, az IMS-nek van, az ún. IMS Single szűrője. Úgy tudom, hogy Magyarországon innen rendelhető.
-
weinmaker
őstag
Végre elkészült Simi (Simon Dávid) jóvoltából az ultimate otthoni kávégépem. Egy teljes tisztítás, és beállítás után kapott egy PID vezérlést, amivel a hőmérséklet tökéletesen szabályozható, és kontrollálható. A boiler, mint ahogy a képeken is látszik rézcső borítást kapott a jobb hőstabilitás érdekében (4m rézcső került rá). Majd egy hőálló szigeteléssel be lett borítva. A gőzkar a Rancillio Silvia gőzkara. A nekem kevésbé tetsző Gaggia portafilter is le lett cserélve, egy profi változatra. Azt kell mondjam, hogy nagyon szuper lett a gép, köszönhetően az atom precíz munkának amit Simi végzett. Mindenhol tökéletes anyagokat használva, minőségi munkával rakta össze a teljesen szétbontott gépet. Ezúton is köszönet érte!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vendingo
veterán
válasz fragola.6035 #36083 üzenetére
Mindenki Joltit koppintja
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #36083 üzenetére
Jobb mint az eredeti de mitől is lenne koppintás?
Attól, hogy te megcsináltad, és feltetted a netre? Elárulom, hogy az enyém is megvolt már, csak nem tudtam elmenni érte. Csak amikor felmentem a Kávébárra, akkor hoztam el. A szigetelő anyag is más, komolyabb, mint amit te alkalmaztál. Ettől függetlenül, lájkoltam a facebookon a képed, és még gratuláltam is hozzá.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vendingo
veterán
válasz fragola.6035 #36086 üzenetére
Ez olyan mint a "tyúk vagy a tojás".
Jolti kezdte, ti meg továbbfejlesztettétek.
Amúgy Joltinak ezzel kellett volna kezdenie a dolgot.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
weinmaker
őstag
válasz vendingo #36088 üzenetére
Ha valaki nem akarja közszemlére tenni, az nem teszi fel a netre, megcsinálja és hallgat róla. Nincs ebben semmi. Vagyis annyi igen, hogy sokaknak érdekes lehet, és ha megcsinálják, akkor élvezhetik az előnyét. A PID beépítés is fent van a neten. Bárki megépítheti magának, ha van hozzá affinitása, ha meg nincs, akkor megkér egy olyat aki meg tudja csinálni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #36087 üzenetére
Azért tettem fel a netre, hogy mindenki megcsinálja magának, aki szeret barkácsolni. Csak közöltem, hogy jól sikerült lemásolni.
Csak az ilyenek, hogy "jobb, mint az eredeti" , szerintem görénység ilyet írni. Írnád azt, hogy "köszönet azoknak, akik kitalálták", stb. Sok eb..zott rézcsövet odaadtam a tesóknak, mire ez így kialakult.https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #36090 üzenetére
Azt már azután írtam, ha megnézed. Csak a te reakciód volt kicsit fura, de hagyjuk. Annyiban viszont valóban jobb, hogy komolyabb a szigetelés, de nincs jelentősége. Illetve nem a tiédről lett lemásolva.
Amúgy minden stimmel amit írszWww. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #36090 üzenetére
Lehet, hogy én értem félre, de szerintem az "eredeti" kifejezés a GC gyári állapotára utal, nem a Te megoldásodra. Aztán lehet hogy tévedek.
Ezt mindig is utáltam a NET-es kommunikációban, hogy az írásbeliség miatt könnyen félreértések alakulhatnak ki. Szerintem ez is egy ilyen helyzet most.
http://palscoffeetech.com/
-
weinmaker
őstag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #36089 üzenetére
Most pont a pidelést akarom megosztani, már kész vannak a képek is. Pont azért, hogy aki tudja, csinálja meg maga, olcsóbban, mint ha egy szakihoz elviszi.
Másodsorban azért, mert a pideléshez is többféle anyagot kipróbáltam és megosztanám, hogy véleményem szerint melyek a legjobb olcsó anyagok.
Pl. simi által pidelt gépek közül jópár már megfordult nálam egyéb más okok miatt és számomra érthetetlen néhány anyag, amit használ.
Eddig megtartottam magamnak, mint ahogy mindenki más is, de most úgy döntöttem, hogy megosztom, hogy legyen a neten magyar leírás is.https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #36096 üzenetére
Persze, tudom mire gondolt. Ha zajosabb is, akkor csak minimálisan lehet az, mert nekem nem feltűnő. Viszont csapoláskor egy szimpla esetében maximum 1 fokot esik a hőmérséklet pid szerint, a korábbi 2-3 hoz képest. Vagyis stabilabbnak tűnik.
fragola: Dicséretes amúgy, hogy megosztod a tudásod a többiekkel. Szívesen feltettem volna a Korzóra is, de megértem, ha elzárkózol tőle (bár úgy több emberhez is eljuthatna).
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- MasterDeeJay: Volta a bányából azaz CMP 100-210 kisteszt (Tesla V100 mining)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...