-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz soldier2 #36546 üzenetére
Nekem Mazzerom volt korábban.
Parci: A Lavazzas dobozokba saját pöri van. Volt egy olyan érzésem, hogy már a kép alá oda kéne írni, mert valaki tuti beszól
A csészékben lévő kávé amúgy fincsi volt (BURUNDI - Kayanza), igaz kell még neki +1 fok a piden.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #36553 üzenetére
Nem tudom miért, de úgy láttam Fragola posztolta a képet. Így már értem
Parci/Blaze: van aki szerint a tigriscsíkos cremas kávé megégett. Persze kávéja válogatja.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
válasz soldier2 #36554 üzenetére
Nem a crema határozza meg a kávé ízét.
A mythosnak brutálisan jó az őrleménye, ezért a kioldódás is másabb, mint a többi darálóval. Nagyon homogén a szemcseméret, illetve a reneka szűrő nem tudom mennyit tehet hozzá a végeredményhez. Nem gyakori nálam a csíkozódás, de azért előfordul.
Igazából tök mindegy, amíg finom a kávé.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szszab
csendes tag
Ha valaki nem akar irreális áron tejhabosító kancsót venni ajánlom ezt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #36553 üzenetére
akkor érthetőbb, egy világosabb burundinál pláne ilyesmi a krema. valamiért az ragadt meg bennem, hogy te a klasszikusabb irányt nyomod.
soldier2: a keserű ízű kávé égett meg. tényleg nem a mintázat számít, meg kell kóstolni külön a kremát és ha keserű, akkor megégett (kellően vacak pörinél persze ilyenkor a hőfokot csökkentve a kremma ugyan javul, a kofi viszont egyre laposabb lesz)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Mivel botor módon azt feltételeztem, hogy a crema alapján irtátok Blaze-el amit, csak annyit akartam írni, hogy a crema nem minden, mert kávéja válogatja. Gyakorlatilag azt mondtam, ami te, meg vend is ( legalábbis azt akartam).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
vendingo
veterán
válasz Surda- #36563 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy jól áll neki a távolság
Sajna hiába volt tökéletesen csomagolva, pár helyen lepattant a festék szállítás közben, na meg 33 év nem telik el nyom nélkül, de amúgy szép.Videót nem ígérhetek, de talán majd egyszer...
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szszab
csendes tag
válasz prandris #36566 üzenetére
Hat igen, ez egy szemelyre nagyon nagy, en altalaban olyan cortado/ capucino kozotti valamit iszok, egyedul mondjuk nem gozolgetek csak ha ketten iszunk akkor csinalok habot, es ugy még pont jo
De a hab keveresehez, leutogetesehez ( nem tudom hogy kell szepen mondani) meg jol is jon hogy nagy[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Nekem valami ikeás van de az nagy, mivel egyedül kávézok. Így mindig jó 70% kiöntöm.
De valaki mondta, hiába próbálkozunk kisebb kecseggel egy bizonyos mennyiség alatt nem lehet értelmes tejhabot csinálni. Ha jól tippelem nekem is majd kell 2dl. kell.
Ha azalatt vagyok valahogy nem jön össze.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Bazsee71
őstag
Na most már tudok kezdetleges tapasztalatot írni a Brandó Djimmah-ról. Eléggé vissza kellett vennem a hőfokot, elég keserű. La Piazzánál 93 °C alatt kezdett átcsapni savanyúba, ezzel eddig 90 °C-nál tartok PID szerint. Még mindig keserű, viszont lejjebb nem akarok menni, mert érezhetően veszít az egyéb ízeiből is. Szerintem cappuccinoként fogom fogyasztani. A daráló birkózik vele, elég rögösen potyog ki, a szűrőbe is eléggé tapad.
Most még csak a La Piazzát fogom emlegetni, mert azzal van 1kg-nyi tapasztalatom. Szóval ahhoz képest ami még feltűnt, hogy az elején hosszabban folyik feketén, és csak utána indul meg a crema (ez egyébként küllemre rendben van, cukrot is szépen tartja).Rá fogok kérdezni a Brandonál, hogy van-e világosabbra pörkölt SO arabicájuk. Egyébként elültetted a bogarat a fülemben a pörkölővel, majd lehet karácsonyra meglepem magam vele. Addig nem tartanám célszerűnek, egyelőre tapasztalatot kell gyűjtenem hozzáértők által pörkölt kávékkal, hogy utána a saját produktumról is véleményt tudjak alkotni. Jól láttam, hogy Gene CBR-101 típust használsz? Meg vagy vele elégedve?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
kávékalmár kofik közül mik a "slágerek", nagy kedvencek?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
babosf
aktív tag
gyerekek a PinUp milyen hőfokon nem lesz savanyú?
segítsetek ,,mert számomra ihatatlan...menjek extra magas irányba v alacsony a nyerő?
kösziGalaxy S23 Ultra
-
soldier2
őstag
Egyértelműen az El Salvador. A Sidamo sem rossz. Most Új Guinea van csapon, az is jó. A Brazil nem jött annyira be, már nem tudom miért. Volt Decaf, az nagyon finom, de már nem kapható.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
oké, köszi a tippeket, srácok
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
edk-
őstag
A kávézó nép szolgálatában íme egy otthon összeállítható recept a visszaöblítéskor használható tisztítószerhez. Az Urnex Cafizát vettem alapul.
Annak az aktív hatóanyagai:
<50% trisó
<20% Na-perkarbonát
<5% Nátrium-dodecil-benzolszulfonát
<5% mosószódaHa összekeverünk egy rész mosószódát, négy rész Na-perkarbonátot és nyolc rész trisót, már elég jól megközelítjük.
Maximalisták használhatnak még Ultra mosogatóport. Annak az aktív hatóanyagai:
<=30% mosószóda
<=5% Na-tripolifoszfát
5-15% Nátrium-dodecil-benzolszulfonátKét rész kék Ultra, egy rész Na-perkarbonát és három rész trisó egész jól közelíti a Cafiza összetételét. Az a kevés Na-tripolifoszfát még egy kis zsíroldó és vízlágyító hatású.
Az ára így kilónként kb. 700 Ft-ra jön ki és valamivel még koncentráltabb is, mint az eredeti.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
edk-
őstag
Szerintem az is jó.
Van az Urnexnek egy Cafiza2 nevű szere is, az 35% mosószóda, 35% Na-perkarbonát, 5% ETDA.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
Ábi
tag
Na a karos vágyam úgy látszik beteljesül.
Most ütöttem le:
[link]Remélem egészben megérkezik és a leírtak szerinti karbantartott állapotban.
Akinek van tapasztalata Caravelel, az ne kíméljen!
Minden tapasztalatra szükségem lesz! -
bajnokpityu
félisten
haverok hivtak, h nézzek már rá erre a 220as szuper mindentverő lelitre. magam részéről nem nagyon fogott el a vágy (pedig 2 kategóriával gyengébb gépem van pides silvia képében), de valaki próbálta már?
ahogy én látom, kb egál lehet műszakilag, inkább csicsás, de 5kilóval könnyebb.[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
soldier2
őstag
Szép. Kicsit megemelkedett a karosok száma a fórumon, az utóbbi időben. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, ha használatba veszed.
Bajnokpityu: link lemaradt
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
válasz bajnokpityu #36590 üzenetére
Tegyél bele egy auber PID-et, aztán a nyomásmérő órát leszámítva ugyanazt fogja tudni.
LINKA faemaba én is beszeretném iktatni a dolgot. A PID már benne van, tudja is ezeket a funkciókat kezelni, csak egy szakinak be kéne kötni a drótokat a megfelelő helyre. Kap még hozzá egy rézcsőtuningot, és sokkal jobb lesz a Lelitnél. (nyomásmérő óra engem hidegen hagy)
Aki viszont új gépben gondolkodik, annak remek alternatíva az a Lelit gép. Nekem már az előző változata is tetszett, de ez tényleg nagyon kívánatos. Sajna nekem nem egyezik az elveimmel az új gép vásárlása, na meg kihozom olcsóbban a dolgot a meglévő dolgok faragásával.
Aki beéri használttal, az meg vesz egy többfunkciós pid-et (auber, xmt7100) és beszereli. Ezekre a PIDekre utólag rengeteg okosságot lehet beállítani, csak a képzelet szab határt.Ha valaki a környékemen vesz majd egy ilyen lelitet, akkor szívesen megkukkantanám, esetleg össze is ereszteném a faemaval.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz bajnokpityu #36593 üzenetére
A faema asszem 12+kiló, de az is elmozdul néha...
A sub ládámhoz kaptam szilikon tappancsokat, majd azt ráragasztom a lábaira.Az előző generációs Lelit járt nálam is 1-2 hetet, az nem mozdult el. Szerintem nagyon sok múlik a lábak minőségén, hogy mennyire tapadósak a konyhapulton.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #36590 üzenetére
nemtom miről van szó, de gondolom kisbojleres gép. ha nem "dual bojler", legalább annyira, mint a silvano, akkor a silvia nincs két kategóriával lejjebb, egy kategória, a silvia anyagminősége ráadásul tök jó...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
vendingo
veterán
Megmondom a frankót!
Ugyebár a héten cseréltem a GB-t Faemara. A kávé íze eddig szinte ugyan olyan, csak a GB árának a duplájába van nekem a faema.
Valszeg jobb lesz majd a kivonatolt kávé minősége ha jobban kiismerem a gépet, de nem várok extra ízorgiát. Vasárnap pörizek sok finom kávét, amivel jövő héten végig nyúzom majd az új jövevényt.
Ma tanzaniait ittam, itt egy kicsit jobban előjöttek a gyümölcsös ízek, de ez lehet attól is, hogy más darálóbeállítást alkalmaztam, mint korábban.
Anno nekem a Lelit bejött, igaz akkor még PID nélkül volt a GB-m, ezért sokkal jobbnak éreztem a vele készült kávét.Aki újat akar, az vegye meg mert ennyiért tényleg jó, még én is majdnem elcsábultam.
Most fele ennyiből összejött egy szinte ugyanolyan gép. Kap majd előáztatást, rézcsőtuningot, programozható csapolásintervallumot... Még nem tudom hogyan lesz kivitelezve, de majd valahogy összehozom.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!