-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
válasz simi.esp.28 #37346 üzenetére
Igen, olyan érzésem van.
Most egy időre lenyugszom és barátkozok a jövevényekkel.
Katinak is most tűnt fel a két vásárlás, pedig több mint 2 hónap különbséggel vettem őket. -
Surda-
őstag
Olyanról hallottatok már, hogy pl a görögök meggyujtjak a kv zaccot, bogarak elűzésére...
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #37338 üzenetére
elsőre 88 fokon húztam, most 90 fokon. kicsit túl finom az őrlemény még, egy darabig nem indul meg, utána jól jön le, szép látványra is (nem nyitott karral). 90 fokon már picit érződik a fa, némileg tompulnak a savak, de még így is vannak bőven. mindenhogy jó igazából.
anno én a korzó kontra kalmár csörtékből szerencsére kimaradtam, de nem volt szimpatikus kalmár "lendületes" hozzáállása (a kávéval nem találkoztam, akkor még nem teszteltem a korzón). aztán a kávébár bazáron elég gyenge volt a kofi, amit prezentált, miközben ott is elég magabiztos volt. szóval tulajdonképpen most először iszom nyugiban, itthon kávét tőle (régi elmaradás pótolva) és ez kifejezetten jó cucc
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Archibald200
újonc
Nekem a Rancilio gőzkarral is egy picit tovább nyomja a gőzt az elzárás után. Ha valami egy picit belülről leszűkíti a járatot akkor nekem is tovább akár 2-3 sec-ig is nyomja a gőzt és szép lassan elhalkul. Egyszer jártam így. Azóta sokkal jobban odafigyelek - több gőzt engedek ki a tejhabosítás után. Szerintem a Rancilio gőzkar tisztán tartása sokkal egyszerűbb.
-
Ábi
tag
Első benyomások:
Masszív kis szerkezet, nagy (68 mm) kúpos késsel.
A leírás szerinti 1/2 fordulat zérótól vissza jó támpontnak bizonyult induláshoz.
Utánaállítás sem bonyolult.
Beavatáshoz (Caravel-Pharos) akciós Bravos kávét használok. (vállalom, rossz kávé , de elpancsolni tökéletes, amíg megszokom a párost.)
Ezzel a kávéval, ami nyomokban olajcseppes, sötét pörkölésű, 1 g kb 1,5 fordulatot jelentett.
A 18 g kávét 20-24 mp alatt őrőltem meg közepes tempóval.
Ezzel a sötét pörköléssel nem volt embertpróbáló ellenállás a késeken, nem táncolt el a kezem alól. Világos pöriknél már jobban bele kell kapaszkodnom.2 pozitív tapasztalat:
1. Minden trükközés nélkül 0,1-0,2 g maradt benne. A felső késről egy mozdulattal beseperve a felpattant darabokat és 5-10 mp rázogatással (kalapács és kézszétverés nélkül! )már minden őrlés 0 veszteséggel zárult. Persze kell a cseppentés, mert a statikusságnak is volt köszönhető az első 0,1-0,2 g feltapadt őrlemény.
Az egyenlőre kényelmetlenség, hogy kirázáskor oda kell tartani egy poharat. Hosszú távon szerzek valami passzentos edényt a gumigyűrű közé, vagy a szomszéd szakival kiiktatom a gyári tölcsért a rázogatás nyugdíjaztatására.
2. Na az őrlemény.... , az valami pazar!
Ég veled kavarászás, szitálás. Olyan szinten pereg az örlemény, mint a golyók. Semmi tömbösödés.Tapintásra is új élmény. Pornak nyoma sincs.A Bricolettán még nem próbáltam, de a Caravelen az 54mm síktárcsás Faemához képest intenzívebb ízek jöttek, már ami kijőhet a pancsolós kávéból. Ízekről majd pár hét múlva nyilatkozom, addigra bekopik és saját pörit is ráeresztek.
Nagy a boldogság! Igaz már ellőtem a karácsonyi ajándékomat ezzel, a családi kassza is kong,de a látvány és a produktum mindenért kárpótol.
-
soldier2
őstag
Gratula mindkettőtöknek (Reset, Ábi).
Reset, milyen kávéval próbálkozol? Gondolom kaptál valami ajándékba.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Gosti
csendes tag
-
levytee
csendes tag
Mindenkinek ma jött Jézuska? :-) Sok örömet minden érintetnek. ( nekem is megjött a Silvia, csak még nem volt alkalmam megnézni).
fragola holnap hívlak,hogy mikor vihetem.
levytee
-
Wolfy999
tag
Kár, hogy épp csak az nem derül ki a tesztből, hogy milyen lesz a kávé vele és mennyi a pangó őrlemény. Kis ascasorol váltottam compak k6ra, hiába macerásabb sokkal a használata, a kávé ízében történt előrelépés kárpótol, így ez az egyik legfontosabb szempont. A pangó őrlemény meg érthető, hogy otthoni használt esetén miért fontos kérdés.
-
adp
őstag
Nem rég jártam Milánóban. Városnézés közben be-beültünk pár kávézóba ami útba esett, elég jó felső közép kategóriás koffikat ittunk. Egyik helyen volt egy olyan, hogy ginseng coffe. Tök megtetszett a neve és mondom kérek akkor olyat ( pincér nem igazán tudott angolul és nem tudta megmondani, hogy mi ez, vagyis nem értettem meg a makogását). Kb kortádó féle előre édesített kellemes bár nekem picit édes, olaszos jegyű italt kaptam. Valaki találkozott ilyennel már?
Ja és tök vicces volt mert a hülye olasz nem értette meg még azt sem, hogy "ginzeng" csak harmadjára mert ők dzsinzengnek vagy minek mondták....[ Szerkesztve ]
-
Illesvik
csendes tag
Jó áron jót: [link]
-
soldier2
őstag
válasz zolnagy #37376 üzenetére
Ja, de Wolfynak igaza van. Néhány apró részlet kimaradt, wolfy fel is sorolta őket, ugyanezek jutottak eszembe, mikor hétvégén olvastam. Mivel nem akartam flamet indítani, így inkább hallgattam, de most már ki vele
Ma délután óta van egy privát üzenetem, amit nem tudok megnyitni. Ha begyek a privát uzenetekhez, "0" van mindenhol. Oldalt meg virít a jelzés. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Gosti
csendes tag
válasz Wolfy999 #37373 üzenetére
A pangó őrleményt valóban nem mértem. A "milyen lesz a kávé vele?" szvsz nem egyszerű kérdés. A saját darálómban (az egyik képen látható Ascaso) szinte új a késpár, a Cunill meg zsírúj volt. Egy klasszikus (70-30%) olasz blenddel tesztelgettem (nem a saját kvgépemmel, mert az éppen PID-cserén van), a vendég-gépet is ki kellett ismernem, és ezt elsősorban a Cunillal tettem meg. Amire Te gondolsz, azt szvsz max. egy tartós - több héten át, többféle blenddel, az Ascasóval párhuzamosan használva - teszten lehetne keresztülvinni. Így, a bő 1 hét alatt erre futotta.
yeahhh
-
Gosti
csendes tag
válasz Keresztapper #37386 üzenetére
A gyári honlap szerint ebből a szériából (Tranquilo Tron) csak ABS-házas létezik, ezen belül van fémutánzatú változat [link]
Az on demand vonal [link] második tagja (Kenia Tron) már fémházas, de az egyelőre nem szerepel a hazai forgalmazó választékában, a Luxomatic viszont igen - de ennek ára már picivel 200 000 Ft felett van.yeahhh
-
levytee
csendes tag
Aki debreceni vagy környéki, azzal szívesen osztozok kilós egységeken. Én most rendeltem, de akár a fele is elég egy időre.
- Pacificaffe - East Timor AIFU ALTURA (1000g),
, ha van akivel össze tudok állni akkor, a Panamát és a Ház kávéját tudnám felfelé módosítani kilogrammosra, mert azokból csak 250g-t rendeltem.
http://pacificaffe.com/3-termekeklevytee
-
Szyszko
tag
És a crome collentionon belül TRANQUILO CROM az ugyan úgy műanyag és van rajta egy chrome/fém borítás, vagy szerinted ezt hogy kell érteni? Ez asszem van is a forgalmazónál.
Az lett volna még érdekes az őrleménnyel kapcsolatban, mivel sokunk adagonként őröl, ha mondjuk lemérsz x gr kávét, akkor az mennyire jön is ki belőle, (pangó őrlemény bent maradása után) és mennyire könnyen jön ki. Kell-e ütögetni ilyesmi.
Egyébként köszi a tesztet, mindenképpen hasznos."Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
mgy
senior tag
Képről nem annyira könnyű tanácsot adni, pláne ha az ember nem tudja, mi is van a csészében (meg a kosárban), de az talán látszik, hogy meleget még bírna. Illetve nem tudom, milyen volt a lefolyás, de itt nem tűnik annyira durvának a crema sem. Lehet mehetnél még kicsit a finomabb irányba.
Hajrá! -
Ábi
tag
Köszi!
Szégyen, de a csészében Bravos van...
Ezzel pancsolok egyenlőre, gyakorlásnak jó.
Próba képpen a Bricolettán is készítettem belőle. Sötét, helyenként olajos szemek jokernél sokkal finomabb fokozatot kér.Créma szinte nulla, pedig elég robis. Nem feltétlenül döglött, mert 2017.09. lejáratú.
Ízről inkább nem beszélek, mert az nem nagyon van, még lassú lefolyásnál se.
Hétvégén elkezdem a saját, jól ismert pörimet is őrőlni és csapolni. Akkor már tisztább lesz a kép. -
mgy
senior tag
Én nem tartom jó ötletnek a f.s kávéval gyakorlatozást (pláne elnézve a gépparkot, amin ezt teszed). Ha megfeszülsz, akkor se lesz jó a végeredmény, közben meg vered a fejed, hogy miért nem jó.
Végy egyszerű, de ismert blendet, amit korábban is ittál már, azzal hamarabb célt érsz. Nem fog tízezrekbe kerülni, cserébe még élvezni is fogod.
---Kínlódok a narancs bébivel, iszonyat messze járok már (le se merem írni mennyire) a krémnél használt pid hőmérséklet értékektől, de még mindig felfelé vágyna. Nem értem, nem hiszem el...
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Gaggia rajongóknak :[link]
[ Szerkesztve ]
-
levytee
csendes tag
Eladó egy zsír új Nemox Lux (Iberital) daráló. Német garival. az ára fixen.: 30.000.-
Átvehető Debrecenben, vagy igény esetén postázom (annak a költsége nincs benne a 30-ban).http://www.nemox.com/de/cafee/lux.html
https://www.youtube.com/watch?v=S2BWnnsZ7kY
Szíves érdeklődéseket privát üziben várnám.
levytee
-
killerjohn
addikt
Vettem egy Clatronic tejhabosítót, és állítólag remek forró csokit csinál.
Namármost péntek van, hétvégén nem érek rá mászkálni/rendelni/várni, szóval a kérdés az, hogy a Molinari forrócsokiról milyen véleményetek van? Érdemes vinnem onnan hazafelé menet? (~300 méterre van tőlem a Molinari). Ha nem, akkor honnan érdemes beszerezni? Mondjuk én a mai napig az "automatás" forró csokit ittam, azaz a legeslegalját, szóval a Molinari annyira rossz nem lehetA feleségem épp leszokott a kávéról, ezért a tejhabosító funkciónak max vendégsereg érkezésekor van szerepe, de a gyerekek szerintem vevők lesznek a jófajta forró csokira
[ Szerkesztve ]