-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #36097 üzenetére
Nálam pl. szimplánál nem esik a hőmérséklet, duplánál megy le csapolás közben 1-2 fokot, de a csapolás végére vissza is áll.
Ez a különbség a Te gépeddel szemben, a pidelésben használt anyagok miatt van. A szenzor, amit simi használ szerintem lomhább, és rövid is, nem ér be teljesen a termo furatának a végéig. De ez saját vélemény.Nem zárkóztam el, hogy a Korzóra is felkerüljön a leírás, csak azért döntöttem úgy, hogy mégsem, mert tavaly szeptemberben megkérdezted, hogy mennyiért pidelek egy gépet, mikor írtam, hogy 20-ért, elvitted máshoz. Semmi más oka nem volt.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Upo
addikt
válasz weinmaker #36100 üzenetére
Fokozzam? 2006, gaggia, és már több rétegben tekert, és panaszkodik némi vibrációra: [link]
Nincs új a nap alatt, többen is juthatnak egyforma következtetésre egymástól függetlenül, bár az internet kora előtt könnyebb volt ilyent elkövetni.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #36101 üzenetére
Na de ennek, mi köze van hozzá kedves mester? Nekem Pest egyszerűbb, oda többször megyek, illetve ismerősök is sűrűn járnak arra, míg feléd meg senki.
Mikor megkérdeztél őrlővel kapcsolatban, úgy gondolom, hogy készségesen válaszoltam, illetve vásároltam már tőled postán megvehető cuccot, minden probléma nélkül. Ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát, és pont a barátomnak is akartam rendelni, csak nem volt készleten.
Nem kellene mindent személyed elleni támadásnak venni
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
fragola.6035
aktív tag
A korai 1984-85-ös Faema Family-n gyárilag volt 1-2 menet tekerve.
De amikor 2012-ben megvettem a Brasilia Ladymet, abba is tettem rézcső tekerést.De ezek sokkal kevésbé voltak hatékonyak, mint ez a mostani Gaggia Classic tekerés
De csináltam korábban és mostanában is pár Isomac Vénusra is, azokon már elég jól működött és ott teljesen vibráció mentes.
https://caffe35.webnode.hu/
-
prandris
tag
Ha a pumpa vízhozama üresjáratban 109g/30sec az nagyon kevés jól gondolom?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #36103 üzenetére
Mert ha kapok, akkor adok. Ha nem kapok, akkor nem biztos, hogy adok. Ha valamivel megtisztelnek, akkor lehetőleg viszonozom.
Pl. küldtem Neked szimplához tölcsért is, pedig csak tölcsért senkinek nem adok, mert az is egy olyan dolog, hogy hiába csak egy műanyag darab, de sokba került, míg ilyen lett, ezért csak azoknak tudok adni, akik más munkával is megtisztelnek. Ezzel szemben Neked küldtem.https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #36106 üzenetére
Ezt nem tudtam. Köszi, és nagyon szuper. Bár akkor tampert is vettem, ami szintén nagyon jó.
De azt gondoltam, hogy mivel szoktad ezeket reklámozni, így külön is lehet venni.[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Keresztapper
senior tag
-
prandris
tag
válasz fragola.6035 #36108 üzenetére
Hát nem szívesen szedném szét a csövezést, gondolom tudod miért de van egy kávétárs akinek szintén evo-ja van tőle idézem EZT.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz fragola.6035 #36101 üzenetére
Nem akarok nagyon belefolyni ebbe a vitába meg másokba se, de mivel én is meg lettem említve így látom tisztának. Ez a rézcsövezés tényleg nem új dolog, már elég régóta csinálgatja több kevesebb sikerrel sok home barista.
Én is már többször elfantáziáltam róla, de egy réteget kevésnek tartottam, kettőt meg nem tudtam hogyan tekerjek rá hogy jó legyen ezért sokáig jegeltem a dolgot a fejemben volt jobb dolgom is. Aztán amikor újra aktuális lett akkor raktad fel pont a saját útmutatódat, amiért ezer kösz, sok sz*pástól mentett meg az anyag, respect ezért.
Nyilván ha van egy jól bevált módszer, akkor nem találok ki mást, ha én is jónak találom a kivitelezést. Annyi változtatást eszközöltem hogy forrasztás helyett roppantógyűrűs idomokat használtam meg más szigetelőanyagot. Nekem ránézésre amit te használsz az sima préselt filc vagy ovf soft vagy akárhogy hívjuk amit nekem az összes szigetelős helyen max 80-100 fokig ajánlottak. De valószínűleg ha 200 fokot írtál az útmutatódba, akkor ez valami más anyag lehet, nem vagyok szigeteléstechnikus, majd kijavítasz.A lényeg ha engem valaki megkér valamire, akkor nem zárkózok el előle és küldöm tovább hozzád, habár volt ilyen is, hanem megpróbálom fejleszteni magam, mert én is tudom hogy van hova (mindig van hova, rengeteg géppel nem találkoztam még). Talán innen is indult az én "szaki"-ságom amit álmomban nem gondoltam volna, mert én csak távsegíteni akartam a többi fórumosnak pideléshez, meg amit már én is megtapasztaltam azt továbbadni.
A pideléshez azokat az anyagokat használom amiket Szabolcs is használt, a kábelezéstől eltekintve. Ezt is jól bevált technikának könyveltem el, sőt annak is ítéltem meg most is. Az hogy a szenzor mennyire atom pontos lomha, gyors, hogy még egy köpeny rajta van, vagy sem, a produktumot tekintve nem hiszem sok köze van, így ahogy mi használjuk a pid-et. Ezért is mondjuk talán, hogy a piden jelzett hőfok csak egy viszonyszám. Ha mondjuk az lenne a cél, hogy egy csapolás alatt hogy alakul a kifolyó víz és rajzolni belőle egy görbét, oda tényleg célszerű lenne nem egydolláros szenzort használni.
Remélem senkinek nem okoztam csalódást a szereléseimmel, akinek meg igen az nyugodtan szóljon, mert tök jól tudnék tanulni a hibáimból. Ezért is mondom mindenkinek amikor elmegy tőlem, ha gond van telefonon elér bármikor (igyekszem ), e-mail, postagalamb akármi
bocsi a hosszú mondókáért.
-
Keresztapper
senior tag
válasz peter.szabo #36079 üzenetére
Ez az? Valaki használta, ismeri?
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz simi.esp.28 #36115 üzenetére
Ok, ez így nagyjából rendben van.
A szigetelőanyagnak egyenlőre nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, sőt az első rézcsőtuningoknál nem is használtam. igazából hangszigetelésnek vettem ezt a filcet, azt mondták rá, hogy 180 fokig jó, kénytelen voltam elhinni, mert nem értek hozzá. Aztán kipróbáltam és bírta is. Szívesen használok majd jobb anyagot, de annyi szart megveszek az ilyen fejlesztgetésekhez, aztán a háromnegyedét kidobom. Nem akartam drága anyagokat kidobálni. De igazából mindegy milyen anyag, csak bírja a hőt.A pid szenzor gyorsaságának felfűtéskor a csapolásig tényleg nincs jelentősége. Viszont csapoláskor szerintem igen.
A tokozott pid lassabban reagál a csapolás miatti hűlésre. A tokozott pid még nem jelez hőmérséklet esést, amikor a tokozatlan már több fokot jelez. Ezt könnyen tesztelheted, ha egy pides géped bojlerére teszel egy tokozatlan szenzort egy hőmérővel, csak simán felragasztva egy darab hőálló öntapadóval a bojler oldalára közvetlen a másik szenzor mellé.
A másik fő ok pedig, hogy egy összetekert fém harisnyás vezetéknek rögzítetlenül semmi helye a gép belsejében, bármikor hozzáérhet a fűtőbetét kivezetéséhez és testzárlatot okoz.https://caffe35.webnode.hu/
-
prandris
tag
válasz fragola.6035 #36111 üzenetére
Lemértem úgy, hogy a fejszelepet kivettem és bekapcsolás után egyből indítottam a pumpát (ne fűtse a vizet) így 243ml/30sec. Ezek szerint még sincs vele probléma. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szszab
csendes tag
Mitől lehet az hogy kevés víz folyik le a gépem? Csak simán vizet csapoltam kar nélkül és szerintem eddig több, folyt le és gyorsabban... Levettem a felsőszűrőt kitakarítottam, vakszűrő hiányában eltömítettem a kar kifolyó lyukát és úgyis átöblögettem ( simán csak vízzel) és nem változott semmi. Imbuszom most nincs nem tudom levenni a szűrő tartót annak az elkoszolódása okozhat ilyet? Ja és ott a 4 lyukból egy alig csepegett...
-
szszab
csendes tag
-
Surda-
őstag
válasz szszab #36119 üzenetére
Persze,hogy okozhat.
Sok vízkő is,de szerintem első körben vedd le a vízterítőt.
Ha jól emlékszem 30mp alatt kb.60ml-nek kell kifolynia.Video alapján inkább vízkő vagy valami dugulás,de a vízterítő leszedéséig a fene tudja...
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
szszab
csendes tag
válasz Surda- #36121 üzenetére
Elvileg nem rég volt tisztítva, vízkötelenítve, asszem 2 hete van nálam, nem gondolnám, hogy 2 hét alatt így bekoszolódna a napi 2 főzéstől, úgy hogy hétvégén nincs is használva. Persze, ki tudja mennyire volt elötte karbantartva... Mondjuk a pasas eléggé precíznek, meg odafigyelőnek tünt..... Reggel főztem egy szimplát a marzoccoba, szerintem apró volt az őrlemény, és így 50-55 mp alatt jött le. Az ilyenek nem terhelhetik túl a pumpát? Ez nem okozhat gondot, nyomásproblémát?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #36122 üzenetére
Rendben, de adj egy hetet, hogy szórakozzak vele, és legyen több rálátásom
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #36125 üzenetére
Azt nem, mert az eredeti nagyon jó állapotban volt. A felső szűrő az iparira van cserélve.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Keresztapper #36116 üzenetére
Nem ez. Ha megnézed az én linkemet, ott látszik, hogy más a kialakítás. IMS szűrőkkel a Danetti ill. az Expolygon is foglalkozik, de ilyenek nem voltak náluk, és valamiért nem is tudták beszerezni. Ezen kívül még Németországban láttam ilyet egy webshopban.
-
Surda-
őstag
válasz szszab #36123 üzenetére
A befulladás maximum sokkal hosszabb erőltetéstől okozhat problémát.
Viszont nem nagyon tudunk továbblépni,ugyanis van egy vízterítőd,amit nem tudsz leszedni ,pedig az kell a tisztánlátáshoz.
Semmi imbusz a közelben?
Biciklis szett se?
Azt le kéne szedni és megnézni mennyire koszos, + anélkül 30mp alatt mennyi víz folyik ki.
Az alatt egyetlen lyuk van,ha azon kevesebb folyik,mint kb 60ml,akkor a probléma följebb lesz.hányas kulcs kell? Na,azt passzolom.
Egy csavar tartja a felsőszűrőt,kapd le és nézd meg.
Egy csavarhúzó csak van.
Ez az[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
prandris
tag
5-ös imbusz
-
hifis50
csendes tag
Én úgy tudom, hogy üres csapolásnál, vagyis a kávépogácsa ellenállása nélkül az az egészséges, ha 10 másodperc alatt 60 - 90ml (g) vizet ereszt ki a kávégép.
-
adriankoooo
senior tag
GBT: 70ml körül.
-
gregg71
csendes tag
Turmix TX-60-hoz keresnék kart, valamint egy- és kétszemélyes szűrőkosarat. Bármelyiket külön is, vagy egyben mindhármat. Kérem, ha valakinek van eladó, privát üzenetben értesítsen! Előre is köszönöm.
-
szszab
csendes tag
-
mester6
tag
válasz peter.szabo #36127 üzenetére
Szia!
Rendeltél már ebből a Webshopból? Ez egy megbízható Webshop? Hogy kell itt regisztrálni? Hogyan derül ki a szállítási költég?
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy megbízható saceo gépekkel is foglalkozó szervízt Budapest és környékén? -
Upo
addikt
Hétvégén sikerült kiszedni a baby primo-ból a betört csavarokat. 2 napig csak fujkáltam csavarlazítóval, utána kapott néhány kalapácsütést, hőlégfúvós melegítést, és végül kijött mind a kettő a nagysatuval megfogva a kiálló csavarvégeket. Már kész van, össze is raktam, igen jó kávét ad. A vízterítő kicsit viseltes, kéne bele egy réz, meg egy új kartömítés, mert már nem volt több itthon, most ha nem húzom jól rá a kart akkor néha kispriccel kicsit.
A következő a daráló, ez egy fém házas, fém dózeres régi változat, a szerkezet örökélet+1. Csodálkoztam is, hogy miért írják, hogy megbízhatatlan, szétugrik, eltörik a dózer, szerintem kalapáccsal se bírnám szétverni. Aztán ahogy szétszerelési útmutatót kerestem (mindenhol gumidugókat írtak a babtartályban ami nálam nincs), akkor tudatosult, hogy később mindent műanyagra cseréltek, az egész burkolat, a dózer fogaskerekestől-léptető karostól mind műanyagból van már, úgyhogy ez is jó fogás volt...
Az olasz valami fűszert darált vele, volt is bőven a dózerben őrlemény, meg a babtartályban is. Nem értek hozzá, de olyan finom ánizsos szerű illata van. A párommal találgattuk hogy mi lehet, de nem hasonlít az itthon levő fűszerek illatához, még talán a római kömény ami kicsit hasonlít rá, de nem az. Nem ismeri fel valaki képről hogy mi lehet ez a fűszer? [link] [link]
Amúgy honnan látszik hogy elkoptak már a kések? Nincs még kitisztítva, bele van ragadva a titokzatos fűszer maradványa, de van pár kép ITT.
Érdemes ezt használni a CM702 helyett? Melyik lehet a jobb?Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Gaggia Classic és Reneka szűrő tulajdonosok, kérdeznék Tőletek.
Kb egy éve ilyen kombinációban főzök kávét nagy boldogsággal, de kb 2 hete azt csinálja, hogy felül kibuggyan kávézaccos víz. A gyári szűrővel ezt nem csinálja ugyanolyan finomságú őrleménnyel.
Azóta már durvábbra is vettem, akkor is csinálja. Mi lehet a gond?
Rendszeresen vízkőtelenítem, takarítom, szoktam a tömítést is kefével takarítani.
Teljesen tanácstalan vagyok.T-Bali2: http://kavegepbolt.hu/spd/1086509/Felso-szurotarto nekem ilyenem van, és tök jó bele.
[ Szerkesztve ]
Eyesis
-
Upo
addikt
válasz szszab #36144 üzenetére
Nem is szecsuáni bors. A normál egészbors méretének fele-háromnegyede. A tokja mintha olyan szív alakból lenne körben 3 darab. Itt egy csendélet csillagánizzsal, kávébabbal, és M4-es csavarokkal (a kést rögzítik) [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
soldier2
őstag