-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumija620
tag
válasz szszab #35853 üzenetére
Egy kérdés: Milano Style után, frissen őrölt kávéval beállt a dolog szépen vagy kellet még gépészkedni?
Csak azért mert nekem ez is elég finom őrlésűnek érződik, (igaz még nem fogdostam olyat, amilyennek lennie kellene ) és nem tudom, hogy most tényleg ilyen fos minőség lenne ez a Tchibo vagy nem jó a szemcseméret. -
Agostino
addikt
holnap jön végül valaki kávébazárra? nekem már itt a jegyem szóval tutira kilátogatok. lesz sok fotó, szóval érdeklődés esetén linkelek majd galériát : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
Xabi78
aktív tag
Nem gondolom, kb. 10-es-10es (igazából 6 és 15 közötti random) sorozatot csináltam már adott kávékkal így is és úgy is. Volt olyan kávé, ahol 1, volt, ahol 2 fokozatot kellett állítani. Mondjuk lehet, ebbe belejátszik, hogy már kopottaka a kések, vagy csak a holdfázis, nem tudom. De az eddigi 3 kávé közül, amelyen ezt próbáltam (Paciff Roma, LaPiazza, PinUp) mind produkálta.
Cave canem!
-
Peti...(16v)
tag
Egyszer kipróbáltam, mert épp semmi frisshez nem tudtam hozzájutni, és meglepődtem, annyira jó volt a Columbia. Kb. 1 hetes pöri volt. A Santos már kevésbé ízlett, de nem volt rossz az sem. Sajnos mikor másodszor próbálkoztam, több mint 1 hónapos pörit kaptam, olyan is volt, felejthető.
-
rallypix
csendes tag
Még egy-két Pavonis kérdésem lenne, ha tudnátok segíteni.
Tömítéseket cseréltem, Expoligonban volt minden. Eddig kettőt húztam csak vele, aránylag jól sikerült, bár ez biztos a kezdők szerencséje csak. 10mp-et hagytam felső állásban a kart, majd 25-27mp alatt jött le egy dupla.
A kérdésem az lenne, hogy az természetes-e, hogy mikor használat után hűlt vissza, akkor többször magától felment a kar a felső pozícióba. A fejet átöblítettem, majd kieengedtem a maradék gőzt a gőzcsapon.
Valamint még egy kérdés: tudtok nekem olyan kávét ajánlani hozzá, ami nektek bevált klasszikus, esetleg újhullámos vonalon? -
ronin s8
senior tag
válasz rallypix #35912 üzenetére
Az nem baj, ha a kar magától felemelkedik. Ha van idő, nyugodtan hagyhatod magától kihűlni, nem kell kiereszteni a gőzt.
Nekem Paljoc Choco Madness-e nagyon szépen muzsikált a Pavonival. Minden csokis-olaszos kávét jól csinál, viszont hajlamos levágni a savakat, ami nem kedvez az újhullámos vonalnak. Régebben kipróbáltam a Has Bean-t, amit kicsit jellegtelenre főzött, de újabbn az ő pörköléseiket is bírja a Pavoni.
Kísérletezni kell vele, szerintem rengeteg pozitív meglepetést okozhat.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
en is megyek mind2 nap a Kavebar Bazarra! bar gondolom elegge bazari lesz a hangulat!
facebook/nagy.miklos.benedek
szivesen megismernem nehanyotokat![ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #35922 üzenetére
En max vasarnap de. jutok ki, aki ma kimegy majd irjon par szot legyszi ha van kedve h milyen?!
Az jo ha egy ilyen barna kaves zacsi lesz a fejemen mint az avatar, akkor tuti megismersz!?!?[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Nem videót találtam, hanem talán valami német fószer leírását. De elmondom, gőzgombot leveszed (simán lehúzható), alatta van 2 csavar.
Felnyitod a fedelet, ott is van a szélein 2 csavar. Alulról a csepptálca felől felnézel, ott is van 2 csavar a sarkán. Ezeket kicsavarva lejön a teteje, vigyázat, mert a fedél is leesik ilyenkor. Onnan már látszik a lényeg.
Az alján van 4db tüske közepű torx, azokat kicsavarva lehet meglazítani a tápkábelt illetve a vízcsöveket lehúzni. A többi nagyjából adja magát. Az üzemmód kapcsoló gombja is simán lehúzható, ha esetleg le kell venni a kapcsolót (azért úgy kényelmesebb szerelni).
A képeim közt bejelöltem az utolsó három képen a csavarokat: [link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kukacmolnar
csendes tag
Procon pumpát lehet felújjítatni vagy csak csere a megoldás, ha bárhogy állítom de 4bar-nál nagyobb nyomást nem tudok vele produkálni?
-
adriankoooo
senior tag
Ti felszerelt vízterítővel vakszűrőztök, vagy nélküle?
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Szarvasi(SZV-611) kávéfőzőm szeretném lecserélni.
Max. 20ezerig Bialetti Brikka-val tudnám megoldani,más variáció nincs számomra?
Igaz nem iszok minőségi cuccot,általában DE Palomát veszek,de csak is szemeset,és én darálom itthon.
Ha ezt venném,tényleg finomabb a kétszemélyes változat,mint a 4?Egyedül innám,csak a mennyiség végett néztem a 4személyeset,meg nem is sokkal drágább.
Egyáltalán megéri erre lecserélnem,főleg ilyen kávéhoz? -
Bazsee71
őstag
válasz Gigi01 #35930 üzenetére
Ha a szarvasi adaghoz vagy szokva, akkor arra számíts, hogy a 4 személyes Brikka is csak 2 szűkös kávét ad. Mivel darálod a kávét? Ha késessel, az nem lesz jó a Brikkához. Legalább egy kézi őrlő kell hozzá, amin be tudod állítani a megfelelő szemcseméretet.
A Brikkával készült kávéban rengeteg új íz jelenik meg, aki a hígabb, gyengébb kávéhoz van szokva, annak nem is feltétlenül ízlik. Azt tudom javasolni, hogy próbáld meg valakinél megkóstolni mit produkál.
Én kaposvári vagyok, szüleimnek vettem tavaly 4 személyes Brikkát és egy Hario Skertont. Ha erre jársz, én szívesen főzők vele egyet, akár Palomából is. -
Ábi
tag
Párlatok francia módra. Van most valaki itt?
-
Bazsee71
őstag
válasz lumija620 #35934 üzenetére
Nekem anno a Skertont javasolták a Mini helyett, méret és minőség szempontjából. Minivel nincs tapasztalatom. Rhino-t mondják a legjobbnak, de akkor nem sikerült a nyomára akadnom.
Újabb kérdéssel állnék a társaság elé. Ma sikerült a gyári dupla szűrővel egy egész jót csapolnom, mondhatni eddig a legjobbat, rögzítettem is. Pár apróbb spricc még van, azonban jó a lefolyás, az íze éppen kicsit lett csak keserű (94 °C). Réz vízterítőt kapott a gép, gondolom kevesebbet hűl rajta a víz, egy fokkal lejjebb megyek a következőnél. A szűrőbe ~14g őrleményt tettem (nincs még 0,1g-os mérlegem). Miután kész lett a kávé, kóstolgattam, csak utána vettem le a kart, itt jött a probléma: feltapadt az őrlemény a felső szűrőre. Sajnos már tegnap is így jártam. 14g alá kéne venni a mennyiséget, vagy egyből lekapni a kart? Ezt mitől fordulhat elő?
[ Szerkesztve ]
-
zolko74
tag
Hol érdemes réz vízterítőt venni, ami pont ugyanaz a méret mint a gyári alu? Létezik rozsdamentes acélból készült is?
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #35936 üzenetére
egyetértek. második pedig a casmo ruanda volt.
ami meg picit csalódás, az a black sheep és a madal/beyondwithin etióp.ami meg a rendezvényt tekintve gyász, hogy nem volt víz (csak vízszűrős standon). hazaértem és lement rögtön egy liter
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
edk-
őstag
Igaza van. Feloldod a citromsavat a tartályba tett vízben és átengeded a gépen. Félúton kikapcsolod (a fűtést is!) és hagyod 10-15 percet hatni. Utána átnyomod a maradékot és két tartálynyi tiszta vizet.
----------
Réz vízterítőt talán itt?
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
looser
addikt
Ezt ismeritek? Engem mondjuk meglepett Signore Illy egyik állítása, miszerint az eszpresszóban kevés a koffein, mert a gyors lefolyás miatt nem tud kioldódni minden.
"Az eszpresszó készítés titka abban rejlik, hogy akkor álljunk meg, amikor már minden jó a csészében van és még minden rossz a zaccban."Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azt hittem, a nagy nyomás miatt - a gőz alapú készülékekkel szemben - több a kioldódás mindenféle összetevőből. Na de ez így szuper :-)
Megvallom, gyakrabban megkívánom a kávét, mintsem az előző hatásának csökkenése miatt döntsek egy újabb adag mellett, de 4 órát szoktam várni (napi max. 2 + egy tea), mert úgy tudom ennyi a koffein felezési ideje. De akkor bátrabb leszek, max. ha nem tudok nyugodtan ülni, akkor visszaveszek kicsit :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Agostino
addikt
nohát nekem elfogyott a mobilnetem, a helyi wifinek meg lusta voltam utánamenni, szóval nem tudtam olvasni a kommenteket : ) háth... felemás volt a benyomásom. az előadások tetszettek, de egészen biztosan bennem van a hiba, olyan nagyon jó kávét nem ittam, jobban mondta a lucky cap kivétel volt, az övék bejött. nem tudom casino mokkás van-e itt, ezért elnézést, ha megsértem, de például ott egy picit mást vártam. málnás, bogyós gyümölcsös kávéjuk az ízlésemnek iszonyat citrusos, savanykás lett. lehet ilyennek kell lennie mondjuk : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
fragola.6035
aktív tag
válasz kukacmolnar #35927 üzenetére
Csak csere. Ha a nyomás megvan, de szimering problémás, akkor fel lehet újítani, de akkor sem igazán éri meg az angolszász méretezésű szimering és csapágy magas ára miatt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
looser
addikt
Kedves szakértők, ebben a szettben található főző melyik Gaggia típus? S a CMI daráló mennyire ajánlott?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ronin s8
senior tag
Nekem ma a CasMo vitán felül legjobban tetszett. A ruandai kávéjukat kóstoltam espresso-nak és filternek is, az volt a kedvenc. A cascará-val (jelen esetben Panama) életemben először találkoztam, és nagyon bejön!
Korrekt volt a 100%A Moak és a Don Cortez is. A kongói filter ízlett, bár különösnek nem találtam - sokaknak ez tetszett a legjobban. A belga csokis-sütis néni vitte el a gasztro-pálmát, az a csokis és karamelles profiterol isteni volt!
Meglepő volt, hogy nincs víz - úgy kellett kunyizni innen-onnan.Ezen kívül Parci új mikrofon frizurája érdemel még említést...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."