Új hozzászólás Aktív témák

  • aelod

    veterán

    válasz aleister #173299 üzenetére

    Bence ugyebár azt mondta, hogy az izomszintézis tekintetéből az az optimális, ha adagonként (és kb 3 óránként) 1.5 gramm leucint juttatunk a szervezetbe. Ugye tudod, hogy nem állati forrásból is bevihető ez a mennyiség?

    be lehet én nem mondtam, hogy nem csak minek szarakodjak azokkal a mennyiségekkel és rosszabb amino profilokkal ha van egységnyi állatiban több és jobb? Máskülönben a bevitt leucin mennyiségének is van egy küszöb értéke és a felett nincs többlet amit adna. Ha magát a leucint mint aminot nézem akkor is az állati fehérjeforrások tartalmaznak többet. Ha nincs egészségügyi/vagy ideológiai indokod ezeket kerülni akkor felesleges szerintem azon agyalni, hogy a bevitt növényi fehérjékkel számolj, hogy meglegyen a célodnak megfelelő mennyiség/ vagy egészséges legyél (ez is egy relatív fogalom, hogy mi számit annak) . Főleg úgy, hogy te nem számolsz semmit elmondásod szerint.

    Leírtam az előzőben is, most is: az immunrendszer vonatkozásában járja körbe a témát. Ami megzavarhatott az az, hogy párhuzamot von az autofágia és az izomépítés között. Egy szóval sem említi, hogy ez a testépítés szempontjából hasznos. Arra tér ki, hogy általánosságban, az immunrendszer szempontjából előnyös év 1-2 ilyen.
    Hozzátenném a természetes szelekció pont erről szól.

    A böjt az embereken végzett kísérletek alatt valóban javít bizonyos értékeken de a böjtből eredő kalória deficit által és nem maga a böjt miatt.

    ha feleslegesen sok proteint viszel be. Ha nincs már szüksége a bevitt fehérjére az izomszövet szintézishez a szervezetnek, akkor cukrot csinál belőle első körben, tehát feleslegesen túráztatod a májad, hasnyálmirigyed, veséd.
    Dobálózhatnak 2+ grammnyi értékekkel a "nagyok", csak míg ők egy fénykor után relatív hamar megtérnek a sárba, addig én (és szerintem a legtöbben itt) szeretnénk egy hosszú, egészséges öregkort is megélni.

    Itt jönnek ki az egyéni preferenciák. Amire te gondolsz az nem a többlet fehérje által következik be hanem a verseny szerű PED használattól.

    HussarF

    No offense, de ha még azt sem tudjuk, hogy mi a fehérjeszintézis definíciója, akkor minek megy róla a magasröptű vita?

    Olyan dolgokon megy a "vita" ami annyira részletes, hogy az előnyeit egy no offenz de egy hobbi gyúrós nem aknáz ki főleg úgy, hogy azon feszül, hogy 10g aszalt gyümölcs mehet e a reggli zabba vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák