Új hozzászólás Aktív témák

  • rwin5

    őstag

    Van itt vki aki (akár élelmiszermérnök vagy bárki :D) erről tudna infózni vmit, hogy ez mennyire valós, vagy feldolgozottsági szinten hol tart pl: a fehérjeporokban?

    "A finom szilícium-dioxid porának belélegzése hosszú távon (még alacsony, 0,1 mg/m³ koncentráció esetén is) szilikózist, bronchitist, valamint egyes esetekben rákot okozhat. A belélegzett molekulák a tüdőbe kerülve megtapadnak annak belső felületén, és folyamatosan ingerlik a nyálkahártyát."

    Egyáltalán ez igaz-e?
    Továbbá, pár gyártó proteinjére ránéztem, szinte mindegyik összetevője alatt olvastam, és ugye a por állagú fehérjét nem nehéz letüdőzni. :DDD

    Wikin olvastam, de azon felül sehol nem találtam erről infót, lehet, hogy akkor fals ? mert azt meg tudtommal szabadon lehet szerkeszteni.

Új hozzászólás Aktív témák