-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz sz.zs. #86049 üzenetére
Itt a fórumon mindig is az volt a tanítás, hogy a gomb megnyomásától számítjuk a lefolyást. A gépek is akkor indítják a stoppert, mindegy hogy ipari vagy hobby. Az már más kérdés, hogy az előáztatási időt levonja -e az ember vagy sem.
Itt egy más szempontból is jó video, ami ezt igazolja.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #86052 üzenetére
Kezdek megnyugodni, hogy nem írtam hülyeséget
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
norby_42
aktív tag
Eger, Manooka kávézó. Ma jutottam el, teljesen korrekt etióp eszpresszót ittam. Racer Beans pörkölő.
Ami nem tetszett, hogy csak egyféle kávé volt, és nem kaptam mellé vizet, de ez már csak szőrözés.Eat pasta, run fasta
-
vicces1
aktív tag
-
72lakiluk
tag
válasz qvik27 #86048 üzenetére
Kösz. Próbáltam az oldalukat nézegetni, de sehogy nem adja be a kávékat. Csak személyesen a Cirkuszban tudom megnézni, hogy mi van és mit lehet venni ? Viszont az étel-itallap ( gondolom ezt nem is így nevezik belvárosi nyelven ) kiverte a biztosítékot na hát mégiscsak vidéki gyerek vagyok és ha lehet nem megyek a Nagykörútnál beljebb
-
verti1
tag
válasz Csabio #86060 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a dolog szerintem, hogy egyenlőség jelet tegyünk a gépek közé ha az első cseppek megjelenésétől számolunk. Legjobb mindig a pontos meghatározás szerintem. Én csak arra akartam kilyukadni, hogy a hosszú előáztatást érdemes külön kezelni. Más ha valami csöpög 50 másodpercig vagy 20 másodperc előáztatás és 30 másodperc tényleges lefolyás. A nyomás profilokról akkor nem is beszéltünk. Kezdésnek nagyon jó ez a 25-30mp-es eszpresszó sztenderd, de ahogy elmélyül az ember a dologban bonyolódik a helyzet. Olyasmi mint amikor leírja valaki, hogy mennyit mutat a PID a gépén. Az nem segít senkin belőni egy kávét, a kifolyó víz a lényeg amit mindenki le tud fordítani a saját eszközeire. Az időre is az a legjobb, ha azt mondjuk, hogy ennyi előáztatás ennyi ideig, ilyen nyomáson blablabla. Persze ez a hard core szint....
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Az érdekelne hogy ilyen olcsóbb új gépnél inkább thermoblokkosat vagy az acél kazános verziót ajánlanátok? -
grizlisandor
addikt
válasz grizlisandor #86045 üzenetére
Megvan az őrlőállás, amivel megvan a 1:2 arány ~30 sec alatt, de a kávé íze nem jó nekem, 88 fokos PID-en.
Talán mintha savanyú vagy keserű szerű íze van a kávénak, ezt is félve írom le, a sok DarálóPodcast után. -
qvik27
tag
válasz 72lakiluk #86057 üzenetére
Alapvetően a kávé miatt írtam, nem a weblap vagy az elhelyezkedés miatt, és a kávéik finoman szólva megérdemlik az említést.
Különben meg válaszolnak emailben, ha kérdezel.
A hely: akármilyen is a környék, magának a helynek van stílusa, a személyzet pedig kedves és figyelmes. Igazából akkora forgalmuk van, hogy egy csöppet sincsenek rászorulva a szemes kávé árusításra - szóval nem ígérték, hogy lesz hűdejó webshop (nem tudom, ez mennyire "belvárosi nyelv"). Mindezzel együtt én elugrok hozzájuk kb. havonta kávéért.
(A kávéik a CM kategóriájában vannak, kb. 3/4 áron. )
Aki szereti a jó kávét, és teheti, szerintem kóstolja meg - ennyit írtam. Több dolgot nem szándékom sem firtatni, sem a leírtak mögé bújtatni.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Szabász
csendes tag
válasz 72lakiluk #86057 üzenetére
Szerintem a rendeléshez itt kell regisztrálni, és bejelentkezés után látható a választékuk.
http://rendeles.bagira.coffee/ -
Bali27
addikt
válasz Csápájev #86070 üzenetére
Első ránézésre és ahogy utána jártam a dolgoknak újonnan 140 alatt nincs normális gép, használtat nem akarok venni, és azok is kezdenek kikopni jofogásról.
Ahogy nézem nem járok sokkal rosszabbul a fent említettekkel mint egy új tulárazott Gaggia Classiccal. Legalább is a teszteket elnézve így gondolom. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Aki magának "pancsolja" a vizet otthon, melyik recept ami leginkább bevált presszóra? -
Bali27
addikt
válasz grizlisandor #86077 üzenetére
Meg újonnan sehol se látom hogy lehetne venni kishazánkban.
-
qvik27
tag
válasz 72lakiluk #86075 üzenetére
Persze, hogy "sebaj" :-)
Egyébként a weblappal én sem boldogultam, de gondoltam, berepülök egyet "vakon" - bejött. :-) De emilen v. telefonon biztosan megmondják, hogy mi van épp. Nálam eddig a burundi van az élen, bár csak egy kicsivel a többi világosabb előtt. Brazilból pörkölnek sötétebbet, én azt max. keverni szoktam máshoz.
Remélem, nem csalódik majd senki, aki a bejegyzésemen felbuzdulva vásárol náluk!10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
zolnagy
őstag
válasz Bali27 #86074 üzenetére
Pedig jobban járnál egy használt normális géppel, mint egy új ipari hulladékkal. A dedica és a másik újonnan kb 45-ért megvehető. Én most fél perces kereséssel gyorsan találtam egy használt gaggia babyt: [link] , ami a belsejét tekintve sokkal minőségibb, mint a delonghik (nyilván meg kell nézni, ki kell próbálni, nem ismerem az eladót). Ha ezeken valami tönkremegy, tudsz venni olcsón alkatrészt, a delonghit meg valószínűleg dobhatod el (garancia után), mert nem éri megjavítani. Persze azt tudni kell, hogy egy ilyen normális géphez jó örlő kell (Graef cm 702 a legolcsóbb használható belépő örlő ~30e Ft-ért). Ha nincs megfelelő őrlőd, akkor persze ez ennyivel nagyobb kiadás, ill jó örlő nélkül a gaggia nem fog jó kávét készíteni.
Mindezt azért írtam le, mert itt a fórumról sztem senki nem venne delonghit, ha 45e Ft-ja van, ezért nem hiszem, hogy kapsz érdemleges választ. Azt még hozzáteszem, hogy én személy szerint akkor már inkább egy használt Gaggia Classicot vennék egy kicsivel többért, mert azt jobban lehet később tuningolni (több benne a hely), de alapgépnek a baby is teljesen jó.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
grizlisandor
addikt
válasz Bali27 #86078 üzenetére
Bocsi átfutottam az felett, hogy nem szeretnél használt gépet.
Más:
Kiporcióztam a kávékat(Kapucziner), hát elmaradt a szokásos finom, szobát betöltő frissen pörkölt kávé illat; mint ami, eddig megvolt az általam kipróbált frissen pörkölt kávékhoz képest. PY kávéhoz hasonlítom első sorban, mivel utoljára azt ittam elégedettséggel. PY pozitívum, az előbb említett illat(PY kávéstasakokat nem volt szívem kidobni, mivel még napokkal később is árasztotta a finom illatokat), negatívum, hogy talán pernye több volt a zacsiban, más pörkölőhöz képest. De nem voltak kavicsok, mint most a (Kapuczinerben), ~12 db apró kavicsot bányásztam ki a szemek közül, meg kb ugyanennyi pörköletlen/hibáspörkölésű kávészemeket(könnyű volt nem észre venni a többi egyenletesen megpörkölt kávészem közül) is találtam. -
vicces1
aktív tag
válasz grizlisandor #86083 üzenetére
....húha!
hamarosan privát üzenetet fogsz kapni.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
bl4ze
veterán
válasz grizlisandor #86083 üzenetére
Uhh, 12 apró kavics nagyon nem kóser.
Az sem annyira jó, hogy nincsen jó, friss kávé illat, de a 12 kavics az horror lássuk be
.:. bl4ze .:.
-
maross
veterán
válasz grizlisandor #86083 üzenetére
gyorsan megneztem en is az aktualisan bontott 250g kapucziner skyburymet, nem talaltam benne kavicsot, keves pernye, egy-ket tulporkolt apro/torott kaveszemen kivul mas nem zavart. nagyon merges lennek ha tonkrevagna a gepet par kavics, nem szoktam atnezni a kavekat...
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
yazoo1
tag
Graef 702 kávédaráló eladó!
Hibátlan működéssel, szép kullemmel..vigyáztam rá.
1.5 éves
Havi 1 kg kávé darálás..
Képek a jófogáson... -
senior tag
válasz Sic.Transit #86090 üzenetére
Ezt most annyira nem értem
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
grizlisandor
addikt
válasz vicces1 #86085 üzenetére
Szoktam kapni, pedig nem árulok semmit.
(#86086) bl4ze:
Hát igen, volt ám meglepődés.Idézem magamat, hogy "Kiporcióztam a kávékat", ez 4 zacskó kávé, mint ahogy írtam(katt) fentebb, átlag 2-4 meglepetés zacskónként se javít a helyzeten.
(#86087) maross:
Nyugi, valószínűleg nincs minden zacsiban így, mint írtam. -
Bali27
addikt
válasz SoundON #86094 üzenetére
Azt értem, de ha alacsony az ásványanyag tartalma?
Igaz olvastam hogy a Mg-nak kell magasabbnak lenni mint a Ca-nak de ez már a fanatizmus netovábbja szerintem.
Egyébként meg jobb vele a kávé mint a csapvízzel, és legjobban a vízforralón veszem észre hogy a csapvízzel kb 10 alkalom után kell ecetezni mert vastagon kiült rá a Ca, ezzel a vízzel meg hónapok alatt is csak egy nagyon minimális, finom majdnem hogy átlátszó réteg keletkezik rajta. -
jana86
csendes tag
Ismerősöm hirdeti patika állapotú 2019. januárban vett, garanciális Lelit Glendáját. (Eladás oka: az én Victoriám szeretné megvenni helyette.)
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=136&t=136269
-
jana86
csendes tag
válasz verti1 #86062 üzenetére
Hogy mennyire nem egyszerű, itt egy példa, ami jóval túlmutat az első cseppek megjelenéséig illetve az utána eltelt idő megadásán. Az, hogy ennek mennyi a totál lefolyás ideje, önmagában elég keveset árul el a részletekből.
Cremina profile:
5 seconds to 1 bar (that's lifting lever slowly up and pressurizes to Cremina boiler pressure)
Hold 1 bar for 10 seconds (that's holding level up for soaking/pre-infusion)
Ramp pressure to 9 bars over 10 seconds (that's pressing lever slowly down to get to 9 bars)
Decline pressure to 3 bars over 50 seconds (that's lever being pressed down with declining pressure)
Last step 4 I made 50 seconds just as a maximum time but you can interrupt shot sooner.Ehhez persze valamilyen módon a nyomás szabályozására képes gép kell, de ahogy láttam, már itt a fórumon is van tuning GC, ami erre alkalmas. Az mondjuk külön vicces számomra, hogy a modern, "nyomás profilozós" gépekkel a klasszikus karos gépeket emulálják. Persze ennek is van értelme, csak kicsit abszurd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest