-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Kukorica lisz a kulcs. Csak minőségi kakaóval dolgozz. Illetve! Pasik a sós-karamellás, vagy sós-mentásat is kedvelik.
Lényegesebben olcsóbban jössz ki házi recepttel, mint a bótival.
Csinálj próbát, majd gondosan mérve bármikor tudsz magadnak csinálni egy nagy mennyiséget üvegben. Eláll.A Molinari forró csokijai igen pudingosak. A CBA-s sz@rokról nem nyilatkozom inkább...No meg a Topcsoki! (Nincs hányós emotikonom itt.)
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
HÁZIGAZDA
na, paljoc "túl dark" choco madness tuning tippek: 18 helyett 15 gramm őrlemény annak érdekében, hogy finomabbra lehessen darálni. lassított, ristrettós lefolyás és mennyiség. minimumra vett hőfok.
problem solved!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
lagoon79
tag
Szamomra a tartossag a kerdes, de hasznalhatosag es vegeredmeny szempontjabol teljesen meggyozott. Mondtam Paljocnak, h a gyartoval egyeztetve vegezzen par merest a gepen, h a tenylegesen beallitott es a kilepo hofok hogy alakul. Ha lesz ilyen teszt es ott is jo eredmennyel zar, akkor tenyleg erosen ajanlos sztem.
-
vendingo
veterán
Egyszer nagyon megszívtam.
Ha reggel nincs időm szöszölni a nagy géppel, akkor pavonizok. Túl finom volt az őrlemény, pavonival nem bírtam kipréselni semmit. Gondoltam majd finoman leveszem a kart és főzök egy újat.Elkéstem melóból, mert át kellett öltöznöm és fel kellett nyalni a konyhát.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tariattila
veterán
Gyerekek! ha ezer éves kávétól átitatott vasakat túr valaki annak ilyen a bőre... míg le nem kopik
az más kérdés, hogy egy video kedvéért Orphanék épp telibeszÓrják az égész esztétikumot
gondolom a videoval csak a működési elv bemutatására mentek rá.... előre darált kávé és nem épp forró víz párosításával cremát se akarjunk...
én csípem a fejüket... hatalmas figurák, ha lenne időm az összes 'how to' videójukat megnézném (van anyag bőven)
még a hangjuk is szét van demulálva ZZTopéknak
gyanítom a kávé mellett mást is tolnak -
paljoc
tag
Nincs becopy mert autozas van esoben!
Ha jol remlik mersekelt crema mellett kortes-meggyes izvilagot fogott meg benne a topictars. 2 honaposan a lefolyas sem volt szep, de volt termeszetes edessege, ha jol remlik amit irt...
Jah, Giotto/K30 a geppark fyi!:-)))[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
kevésnek tűnik nekem a szivattyú vízhozama amikor sem a kar sem a felső szűrő nincs fenn. Láttam néhány videót és ott mikor csapolás előtt nyomatott az ipse egy kis vizet még a kar feltekerése előtt az határozott sugárban jött, nálam pedig csak éppen folyik és nem is mind az 5 lyukból.
Nem keverem. Tudom miről beszél, és láttam már párat
Felsőszűrő nincsen fent neki (shower screen), és úgy kevesli, hogy csak egy helyen jön a víz a fejből, a vízterítő blokkból !
Pedig az ÚGY JÓ, ÚGY KELL.
A 80ml vízhozam per 10mp is tökéletes.
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Az.
A mai napig nem tudtam megunni a kinézetėt. Pedig a lakásban található króm/polir acél mennyiség 90% a benne rejlik. l
Gyarló vagyok, na.Ja és nekem már van E61 es gėpem...
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
Igazából minden jó olasz hely olyan, mintha pár órára Itáliába kerültél volna. Ugyanakkor alkalmazkodnak is, pl. nagyon komoly magyar borválaszték van az olasz és egyebek mellett...
Tegnap tintahalat ettem. Tökéletes volt!
De a panna cottá-ba se lehetett belekötni.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zolnagy
őstag
Igen ebben lehet valami, amit írsz. A bojler belsejét nem láttam, de megkérdem hanolfe topiktárstól. Még Ő szerkesztette bele azt a zsákot, ezért biztos tudja hova lövi a hideg vizet.
Van itthon egy kisebb pt100 érzékelőm. Érdemes lenne kipróbálni azt a bojler oldalára szerkeszteni, csak most nincs kedvem szétszedni.
Amúgy nem lövi túl a duplánál.@ Wizzard, most csináltam egy hideg ATt, egy kicsit jobb lett, most csak 89 fokig ment le, de hamarabb helyre is áll.
-
weinmaker
őstag
Nem jobb mint a pavoni, megnyugodhatsz. Szerintem az elsők között vagyok aki használja, a korzón is volt róla teszt. Én nagyon kedvelem, mert valóban jó kávékat lehet vele csinálni, de természetesen vannak kompromisszumok. Nekem amióta megvan nincs automatám . Az viszont nem igaz, hogy az E61-et megüti . Viszont ilyen gyorsan, ilyen jó kávét nem nagyon tudsz mással (eszpresszó).
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
SiD-
tag
van jobb, mint a Bezzera Strega, de egyelőre csak 1db van belőle:
http://coffeesnobs.com.au/brewing-equipment-extreme-machines-3000/35581-londinium-l1-luxe-edition-evolution.html
ez a fazon elégedetlen volt a Londinium 1-es gépével és megkérte a kávégépszerelő barátját, hogy kicsit tuningolja meg. -
pelikan69
tag
Nekem nagyon beindította a fantáziámat, de egyelőre nem találkoztam olyan karos géppel, ahol megfelelően állítható lenne a kávépogácsát érő víz hőmérséklete. Az íz még mindig a számban van, nem tudok szabadulni tőle.
Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
pelikan69
tag
"akkor elintézem magamban annyival, hogy biztos jó a pavoni is, nem kell nekem ilyen rok csoda"
Már a másik fórumon is írtál valami hasonlót, de nem akartam rá reagálni, mert nem tudom, hogy kitől hallottad:
"gyerekek, meséljetek már picit az új rok espresso maker izéről... jó az? pavoninál miért jobb?"Én nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb, és nem is hallottam senkitől, hogy a ROK mennyivel jobb, mint a Pavoni. Érdekelne, hogy kitől hallottál ilyet, mert akkor van olyan, aki mindkettőt használta már egy ideig. Kíváncsi lennék a tapasztalataira.
Szerintem egy sokkal egyszerűbb és sokkal olcsóbb készülékről van szó, amit máshogy kell használni. Nem tud vizet melegíteni, hanem szükség van hozzá egy vízforralóra. Viszont könnyebb magunkkal vinni utazáskor. Vízforraló pedig a legtöbb szálláson szokott lenni.
Az valóban érdekes lenne, hogy melyik eszközzel milyen eszpresszót lehet készíteni, de nekem ilyen összehasonlításra nem volt alkalmam. Pedig egyre jobban érdekelnek a karos gépek. Van olyan, amelyikkel az éppen használt kávéhoz jól be lehet állítani a víz hőmérsékletét? Egy olyan karos gép tényleg érdekelne.Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
5381
aktív tag
Én ezt a címet zaklattam be email-ben, ahol kaptam egy működő telefonszámot, ahol lebeszéltük a részleteket. Darabra is lehet és gyorsan kiválogatja az épp darabokat és gyorsan is postázzák. Ha jól emlékszem előre kellett utalni, egy számla alapján. De szerintem személyesen is átvehetőek.
-
kolosanyi
veterán
Hűha, bonyolódik a helyzet. Eddig jellemzően az átlagos, otthon, kotyogósban főzött nem túl finom kávét ittam. Illetve azt hiszem két éve anyám vett egy Szarvasi kávéfőzőt, arra cseréltük a régi kotyogóst. Igazából fogalmam sincs, hogy mit szertnék, mert ha nem az otthonit ittam, akkor automatás löttyöt. Kávézóban általában eszpresszót szoktam kérni, az finom is, de azért 60 ezret nem költenék rá. Ezt a Brikkát megnézem, köszi.
-
enterlaci
senior tag
Thx!
Külön pici öröm, hogy 3-ra majdnem eltaláltam a 25-30sec-es lefolyást és egész új ízek jöttek. Asszem ehhez csupán olvasnom kellett itt (is) sokat, hisz 8 gramm 20kg tampereléssel -szobamérlegen hitelesítve- egy kölcsön lévő kézi őrlővel, egyenlőre.
De sztem ma itt hagyom abba, sikerélménnyel. ...a gyári tamper meg a rutintalanság ötvözete amúgy is kritikán alulinak tűnik..Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
BlacKSouL
addikt
Így van. Az 1.40xx - 1.49xx közötti tartomány mind rozsdamentes acélok, különböző tulajdonságokra megfelelő ötvöző anyagokkal. A 'sima' rozsdamentes mellett van saválló, az kifejezetten erős savaknak is ellenáll, van hőálló, azok 900-1100°C-ig is ellenállók, és még számtalan különféle tulajdonságot kotyvasztanak ki. De azok már ritkák, és drágák. (hőállók már pl. 6 €/kg nagyságrendtől fölfelé)
Ha valaki bemegy a boltba, és kér 2 m2 saválló lemezt, akkor vagy visszakérdeznek, hogy tényleg biztosan saválló kell-e, vagy egyszerűen már tudják, hogy úgyis rozsdamentesre gondol az illető, csak a köznyelv helytelenül lesavállózza Mindazonáltal az ausztenites kis mértékben tényleg ellenáll az enyhe savaknak(bor, ecet, stb)Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Az 'inox' a francia inoxydable szóból jön, ami ugye nem oxidálódót, nem rozsdásodót jelent. (Régi kgst gyártású késeken 'anti corro' látszik, akinek van még a háztartásban ilyen.) Ha rozsdamentes acélról beszélünk, akkor maradva a franciánál: acier inoxydable. És jó érzékkel megtaláljuk ebben az 'acél' szavunkat is.
Edényeken, de más eszközökön is gyakran látni annyit, hogy 18/10. Ez a már említett 1.4301 anyagminőség Cr és Ni ötvöző mennyiségére utal. Divatosan általában a rozsdamentes acél anyagokra teszik rá, de ha minőségi a termék, akkor nagy eséllyel tényleg ezt az anyagminőséget takarja. Főzőedények, mosogatók jellemzően mind ebből készülnek.cekkk: ahogy látom a munkadarabot, ennek a felülete megmunkált. Csiszolt, hegesztett, stb. De nincs rajta bevonat. A klasszikus tükörfényes 'krómozott' felület*, mint a Harley-k vagy más motorok tankja, kipufogói, és hasonló tükörfényes tárgyak felületei valóban króm és nikkel bevonatot kapnak, azonban ezt megmunkálás után galvanizálással viszik fel a hordozó felületre, és az esetek többségében nem rozsdamentes alapanyagra. A króm-nikkel bevonatnak végülis hasonló a lényege, mint a magas króm(és kis nikkel) tartalmú rozsdamentes acéloknál, vagyis korrózióálló, védő réteget hoznak létre. Azonban mivel a rozsdamentes acél anyagában krómozott(ötvözött), ezért a sérült felület öngyógyító, azaz megfelelően sima felület esetén automatikusan létrejön a króm-oxid réteg. Túlságosan nagy és gyakori behatás esetén a védőréteg nem alakul ki, és előfordulhat bizonyos mértékű vas oxidáció is, de ez extrémebb eset.
A nem rozsdamentes anyagok(vas, acél, stb.) galvanikus bevonatolása utólag történik, a létrehozott réteg mikroszkopikus viszonyok közt vizsgálva jóval vastagabb, mint a magától kialakuló, és valamivel nagyobb az ellenállása a környezeti behatásokkal szemben, mint a hordozó fémé. Azonban ha megsérül, akkor az alatta elkezdődő oxidáció a réteg alatt folytatódik, és lemezekben hámlik le a króm-nikkel réteg az immár oxidálódott hordozóról, ugyanis az oxidréteg porózus laza szerkezetéhez már nem tapad úgy, mint a fémtiszta felülethez.*: létezik rozsdamentes acél esetében is 'tükrös', 'tükörfényes' felület is, főleg lemeztermékek esetén. Ennél a tükrös felületet a lemez gyártásakor hozzák létre, megfelelő ívelésű, megfelelő nyomóerejű hengersoron engedik át a lemeztekercseket, és a mikroszkopikus felületi egyenetlenségek jobban kisimulnak. Szaknyelven ez a fényesre lágyított (bright annealed, vagy BA)
(ez már meredeken off, de nem teszem offba, mert ezt végigolvasni offban... )
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
paljoc
tag
Fogyasztás függő, nyilván akinél napi egy kapszula fogy annál sok idő, akinél meg két fő kávézik, mondjuk otthon dolgoznak és sok vendégség is van, ott horror összeg jöhet ki. Családi szinten átlagostól picit többet fogyasztó ismerősöm nemrég hívott hogy szerezzek neki automata gépet, mert utána számolt és 32 ezret hagy havonta az Andrássy úton, míg ha mondjuk 5000ft/kg-ért inna szemeset, akkor ez 12 ezer körül lenne.
/amúgy pont ennek az embernek mondtam előre meg, hogy sokat kávéztok, sok a vendégség, drága lesz a Nespresso, de nem hallgatott rám, mert hogy milyen klassz az a gép és megvette 80 ezerért a legdrágábbat :-)/[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Rendben, ez valóban egy nehéz kategória.
És ha a kérdést úgy teszem fel,hogy ha van egy anyagiakkal bőven megáldott ismerősöd, akinek csak jót ajánlanál, és megkérdezi milyen gépet vegyen ,ha nem akar sokat pepecselni...
Ezt a gépet ajánlani fogod, vagy sem.
Igen vagy nem?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Én is ezt mondom csupán,egyáltalán nem a veszekedés a célom.
Tudom nehéz elhinni
Ha egy magát mértékadónak tartó oldal ajánl egy gépet, annak súlya van, annak hitelesnek kell lennie (nem véletlen írom olyan sokszor ezt a szót)
Márpedig ez esetben szerintem erősen vitatható,hogy 170ért ez ajánlott.
Ha ez a cikk itt jelent volna meg,mint Paljoc magánvéleménye,akkor max azt mondanám,hogy hát ez érdekes, mi lehet benne,ami a rossz tulajdonságok ellenére megfogta Paljocot... ,de ez lejött a korzón és szerintem félrevezető.
Én legalábbis a leírtak alapján biztos nem ajánlanám egyetlen laikus ismerősömnek sem.
Nem azért mert vállalhatatlanul rossz gép,hanem mert ár/érték arányban nem jó vétel.Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
Rome és társai mellé Etióp Csodát ajánlani több mint furcsa
Ahhoz akkor már inkább az old skool Kapucziner cuccok állnak közel: Palermo Aranya, Gondolások Kedvence meg ezek... De "Janibá" segíteni fog, de én sem ilyen savas SO-t adnék Rome-on "szocializálódott" kartársnak, mert lesz ott nézés
.:. bl4ze .:.
-
Mr.Csizmás
titán
Ok, approved velemeny. Noob vagyok
Fentebb leirtam a helyzetemet, hogy szeretnek tovabblepni a higfosch haromszogbol, csak anyagi korlataim vannak, daralok kezzel, allitgatom a gepet, stb. Teccikerteni...(mf uvegekkel elhallgattam, 35-re gyujtok)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Goose-T
veterán
Nincs már sok időd, hogy elpakold azt a sok vackot a TV alól, nálunk már megtörtént. Nekem már a kölök főzi a kávét, most egy éves. (Felveszem, és megnyomja a gombot az automata gépen. Ha bekapcsolom a gépet, már izgalmi állapotba kerül. )
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
nem lehet elégkorán nevelni a gyereket! finoman, de határozott eszközökkel terelni a helyes irányba! ebből amúgy semmit nem értek: mér pont Sztendre, miköze Agassinak ehhez v az áppdéthez? oda cs Kalmár urat tudom kötni. kv-ügyileg... ok, közbe informálódtam, a Bravos is onnan szennyezi a népet a >> tökéletes espressojával! <<
[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
ezzel cs azt szerettem vna mondani, h azt látom, h sokan leírnak egy-egy kvt (v épp az egekbe emelnek!) 1-1kv-t gyakorlatilag bármiféle állítgatás nélkül... pedig sztem ez lenne a lényege! h minél több kísérletezést vinni bele, próbálgatni, h, h jobb!
psze ez cs 1benyomás, ha nem így van, annak örvendek!
én nem tudom megnevezni az ízjegyeket, nem is tudom, h mennyit és hogyan érzek ki. se baracklekvár, se epres milka se nutella, se hibiszkusz... ez van! beismerem! ebben még nagyon sokat kell fejlődnöm! -
cekkk
veterán
Akkor lentebb veszem, kiderül mit mutat.
Mondjuk valahol azt olvastam, hogy közel sem pontos értéket mutat a pid.
Azért is mondtam, pid+ nagy nyomás jó kávé. pid+ alacsony nyomás eddig nem jó kávé.Jolti
Ezzel amihez vettem egy ellenőrző manométer csatlakozó tömítéssel minden típusú szűrőtartóhoz.
így néz ki ahogy itt van.Mondjuk a képen nem az a nyomás mérő van, ami 15 bart tud az expolygonnál.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
-HajTömeg-
őstag
Én abszolút finomakat tudok húzni vele,de tudod ez olyan,minthogy a suzukis ismerősöm szerint az ő autója tökéletes.
Kényelmes, gyors, szép.
Nyilván azért is állítja ezt,mert életében nem próbált még felső kategóriás autót. Erre utaltam én is,hogy fölöslegesen kardoskodnék a graef mellett,ha egyszer nem próbáltam még olyat,amit itt a profik dicsérnek, akiknek jobb a rálátásuk a darálókra, sokat próbáltak.Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
A Molinari leszóláshoz hogyan jön a Rome ?
Bukfenc van itt.Oké, te nem csíped a robusztát - de akkor sem minden robuszta mocsári-földes ízű és illatú.
Ha még mindig kételkedsz akkor majd küldök neked olyan robusztát amit illatban és ízben sem fogsz lesajnálni.Topic closed.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Senki nem akarja letagadni.
Miről beszélsz ?
Olvass már vissza.
A Rome-nak rohadtul nincsen sem föld sem mocsári íze ha jól el van készítve.
Ennyit írtam."persze van, akinek a molinari is ízlik" - ezt nem kellett volna.
ez már elég gáz, szerintem. A Molinari azért nem Omnia kategória, te meg ezzel a "benyögéssel" azért oda szúrod le kb.Értem én, hogy nem szereted a robusztát (a rosszat én sem!) de legyünk már azért korrektebbek a megfogalmazásokkal. (nem , nem a Pacific-ot védem , a jó robuszta nem rossz és főleg nem mocsári és földes)
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
robuszta és robuszta között is hatalmas a kontraszt.
hülyeséget ne beszéljünk már.én amikor ittam a Rome-ot sem föld, sem mocsár nem volt benne.
azokat az ízjegyeket utálom, meg sem iszom !
volt olyan kávém amit vettem magamnak és ki is dobtam mert ezt tudta csak 55/45 vagy 70/30 asszemŐ
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO klub
- ZIDOO médialejátszók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest