Új hozzászólás Aktív témák

  • sff-cucc

    csendes tag

    Helo.
    En is leirok egy kis osszesitot - akkor valtottam SFF gepre amikor a 10 eves laptopom vegstadiumba kerult. Nem akartam tovabb torni a nyakamat, viszont egy behemotot sem a nappaliba amirol minden beleponek az jon le hogy na itt valami hardcore gamer lakik, viszont a lehetseges alkatreszek nezegetesekor az ITX lapok felfedezesevel feltarult elottem ez az egesz zsaner. Csatolok par kepet alant - elore is bocs, mert van ami meg butatelefonnal keszult.

    Elso gepem egy Dan A4-SFX volt amit osszessegeben a mai napig a legjobb haznak tartok. Egyszeruen pont ugy tokeletes ahogy van - nyilvan bizonyos konfiguraciokra, de egy 65w-s proci meg egy 2 slot videokartya, szerintem a felhasznalok 90%-anak eleg. Mivel anno tulsagosan feltem attol hogy felmelegszik a proci, egy sajat, direkt idetervezett aio-t akartam osszehozni bele, emiatt a videokaartya is egy ITX meretu 2060-as lett. Majdnem visszavittem, olyan hangos volt hogy az nem is zavaro hanem konkretan ijeszto volt. De egy pwm to vga adapter (azota talaltam egy rovidebbet is) es egy masik kis venti segitsegevel sikerult megmodolni es azota csak a jo resze ervenyesul - pici es csendes. Maga a vizhutes draga mulatsag volt, inkabb amolyan elhuzodo hobbi projekt kozben egy L9a-t hasznaltam. Bar remekul mukodott, de 7-8 honap mulva vegul visszavaltottam az L9a-re es elveztem, hogy ujra milyen szellos odabent hirtelen.


    De aztan a noveremnek is behalt a laptopja, ami jo urugy volt, hogy ujra foglalkozhassak ezzel. Majdnem az egesz configom rea szallt a sajat kis mini 2060-asomon kivul amit mar a vele valo torodes miatt tulsagosan is megkedveltem (azota paszta-; meg thermal pad cseren is atesett). Igazabol siman beernem egy APU-val is mert ha jatszok, akkor kb. csak a Dead Cells, Hades, Darkest Dungeon, Underrail megy es csak ritkabban csuszik be egy-egy 3D-s valami (Subnautica, Soma... nem olyan reg az Inscription pl. nagyon betalalt, meg hat varjuk a System Shock Remake-et). Vettem a Dan A4-ba hasznaltan egy tokeletes 2060 Super-t, ami gyonyoruen kitoltotte a rendelkezesre allo helyet es remekul uzemelt.

    En pedig kerestem a kis kartyamhoz egy olyan hazat amit tenyleg ezekhez terveztek - igy migraltam at egy 4 literes Velka 3-ba (Szlovakiaban van egy ceg ami EU-ba beszallit) egy szinten toluk szerzett flex-atx tappal egy 3100-as Ryzen proci hasznalt b450-i alaplapon. Nem tudom mit hoz a jovo, dez nekem most tokeletesen megfelel :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák