-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bayarena
aktív tag
válasz fragola.6035 #101849 üzenetére
Azt hittem, hogy ez ugyan olyan patron mint a bestmax. Azért lehet, hogy kipróbálom, ezek szerint itt nincs ezzel tapasztalat. Majd ha nekem lesz, leírom.
-
senior tag
válasz fragola.6035 #101849 üzenetére
Mégis csak kapható [link]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
WarLock07222
tag
válasz rallypix #101844 üzenetére
Ez eléggé bíztatóan hangzik. Valószínű, hogy az új évet már ilyen felszereléssel kezdem. Ránéztem a 3 utas csapokra is. Ahogy látom ez rögtön meg is duplázná a "befektetést", szóval lehet azt a vonalat még egyelőre elengedem és valam egyéb megoldást keresek erre, viszont a hely eléggé szűkös ahhoz hogy egy fix új csap kerüljön a konyhába.
Arra gondoltam még, hogy vannak ezek a kézbe vehető, flexi csöves "csapok", mint amiből a pultosok szokták a szódát csapolni a pohárba közvetlenül. Ezeknek mi a becsületes nevük, mert a google sehogy se akarja őket kidobni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz WarLock07222 #101854 üzenetére
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz WiZARD #101717 üzenetére
"A szilikonzsír mennyire fontos? Amit levettem, azon kb keményre van száradva, már ahol van rajta..."
A szilikon a kenéshez, a dugattyú szép járásához fontos. De a legfontosabb, hogy minimális mennyiség kerüljön a karmantyú külső oldalára. Belülre ne kerüljön, mert ott a víz kell dolgozzon a karmatyú hengerfalhoz szorításával. A túl sok szilikon éppenséggel működésképtelenné teheti a tömítést. -
MPowerPH
félisten
válasz Peti...(16v) #101866 üzenetére
Igen, lattam. Karacsonykor lesz idom utanolvasni. Na meg neznek egy Bianca belsot is.
Koszi a felvilagositast!
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Peti...(16v) #101866 üzenetére
Megkoveztek ha azt mondom, a Brewtus belseje nekem jobban tetszik?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
senior tag
-
konzumpro
senior tag
Nekiugrottam még párszor a versenykávénak, mert vettem pluszba egy kilót, de sehogyse jó az Imexszel. Ha világosabbra pörkölöm, inkább csak fás ízei vannak, semmi meggyességet nem fedezek fel benne, szerintem szar ez a pörkölő, bár más babokból (etióp, colombia supremo) meg tök jókat csinál.
Milyen pörkölő az ami ajánlott, profilozható, elérhető árú? Vagyis amivel van esély arra, hogy nem csak elégetem/kiszárítom a zöldkávét? -
konzumpro
senior tag
válasz Parci #101875 üzenetére
Jó, de csak van valami köztes megoldás is, mint pl. ahogy karos gépben a GC.
A korlátokkal együtt lehet élni, de ennek a koreai bakelit hajszárítónak túl szűkösek a korlátai a jelek szerint. Olasz pörkölésre jó, meg jobb mint serpenyőben tekergetni a pernyétől füstölő babokat, de kell legyen ennél jobb is, hasonló árban.
A Gene CBR101 jónak számít? Esetleg valamelyik ebayes forró levegős? -
HÁZIGAZDA
válasz konzumpro #101876 üzenetére
gene, hottop, behmor 1600 -- ezek szoktak menni. én, ha most vennék, a behmort venném, butább, de megkerülhető valamennyire, és a kialakítása miatt egyenletesebb a végeredmény. meg, ha valaki nagyon feketeöves, szénné tuningolhatja.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz bayarena #101851 üzenetére
Tudomásom szerint ez a BWT Bestmin arra való hogy egy olyan országban ahol nagyon kicsi a víz ásványianyag tartalma (mint pl Ausztráliában, Sydneyben kb 50mg/L) ott ezzel sózzák vissza a vizet kávés szempontból értékelhető 150mg/L körülire.
A magyar vezetékes csapvíz a szerencsésebbeknél is eleve 250mg/L , de sok helyen 300-400 fölött van.
Nem véletlen hogy itthon a BWT önmagában nem ajánlja ezt, max azoknak akik RO után ezzel sóznak vissza.
De ha kíváncsi vagy próbáld ki
Amúgy én is Bestprotectes vagyok. -
Kávé Kálmán
tag
tegnapi cikk a 9barista-ról
-
kzoltann
aktív tag
válasz bayarena #101880 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, eredetileg a kancso vs rendszer témában gondolkodtál.
Szerintem 40-50ppm viznél a szurokancsonak elégnek kellene lennie. (kivéve ha a 40-50ppm 95%-a calcium, amit erősen kétlek), ha csak a gép miatt aggodsz.
Ha javitani is akarsz a viz, kave izen akkor jo lehet a bestmin. (De erre akár az is jo, hogy fogsz 5litert és te sozod vissza)[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Kávé Kálmán #101881 üzenetére
Hogy haladtok a SEP-esítéssel? Kapok másik felső részt egy apró esztétikai hiba miatt, ezért a mostani darabot próbálom marasztalni. Nem tudom Will mennyire lesz partner ebben, de írtam neki, hogy szeretnék belőle naked kart faragni. A kialakítás miatt mondjuk nem lehet akkora pornó, mint a normál gépeknél, de zavar, hogy nem látom a legelején, hogy mi történik.
https://barbieripnk.hu/
-
user351
újonc
Kedves Csoporttagok!
Nemrég szert tettem az első valódi eszpresszó főzőmre + örlőmre (Gaggia Classic 2016 + Graef CM 702). Felmerült bennem néhány kérdés :
- normális, hogy a Gaggia a főzés után még egy csomó ideig "csöpög"?
- normális, hogy a Graef 25-ös skáláján 3-4 fokozat magasságában kezd el valóban használhatóan finomat őrölni? (felette minden nagyon durva őrlemény eredményez)
- eddig a 18-20 gramm őrlemény/1 csésze adja az igazán finom eredményt. Ez nem jelent extrém sok koffeint?Válaszaitokat előre is köszi!
-
ribarszki
őstag
válasz user351 #101885 üzenetére
Én csak annyit tudok segíteni amit az összefoglalóban olvastam. A Graef darálót szokták alátétezni.
-
soldier2
őstag
válasz user351 #101885 üzenetére
A daráló csomagjában szokott lenni alátét, a használatiban meg le van írva hova kell tenni. Egy alátét kb 7 fokozatot jelent finomabb irányba. Mielőtt hozzákezdenél használd itt a keresőt mire kell figyelni, nézz pár YouTube videót stb könnyen letörik egy műanyag gyösz, az alkatrész cseréje meg nem olcsó.
Koffein: azt te érzed, hogy sok vagy sem. Ha ekkora duplát iszok van hogy egész napra elég, máskor 3 kisebb is lecsúszik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #101872 üzenetére
Javaslom, kóstold meg ezt is. Mivel ezeknek a pöriknek jobban áll a hosszabb kivonatolási idő, 2.8-ig tekertem a Kinu-t, ez a finomság szerintem már pumpás gépnek is jó lehet. Ezt csak azért írom, hogy legyen hova tenni a koordinátarendszerben. Aki félre tudja tenni az ellenőrzését, és nem akar lemaradni ezekről a kivételes kávékról, az célozza be a Daisuke birodalom maradványait. Omniroast felé nézelődjetek, nem túl világos ez sem.
Szóval: 9Barista, Kinu M47, Nicaragua Hybrid Omniroast 18 grammból, kifelé 41 gramm. Ízben rendkívül édes, barackos. Szerintem iszom is a következőt. Valami 9 percre jött le, de nem volt nagyobb rózsa most szabadon, ez az oka. Azt tapasztaltam, hogy a nagy rózsa kell neki, viszonylag alacsony fokozaton. Ez egy picike volt maxon. Tudom, nem olcsó, de ha 200-ig akartok valami jót összerakni, akkor 9B+tekerőlant+hamarosan javasolhatom mellé a Nanofoamert is, ha beválik. Már úton van.
https://barbieripnk.hu/
-
senior tag
válasz user351 #101885 üzenetére
Mégsem annyira igazi az, hiszen a Gaggia Classicból a 2015 és 2018 közötti verzió pont a nem ajánlott kategória. A csöpögés többekközött lehet ettől is, hogy ebből a modellből kispórolták a háromjáratú szelepet.
A Graef Cm702-t pedig alátétezni kell ha már közelíti a skála alsó számait a megfelelő szemcseméret. Gyárilag adnak hozzá 3 db alátétet egy kis tasakban. Nem tudom, hogy újonnan vetted vagy használtan?!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
petim
csendes tag
Köszönöm szépen a tanácsokat ZsZolee, sz.zs., WarLock07222 és Krajcsi, megfontolom őket!
-
Toobee
veterán
Otthoni pörigép kategóriában nekem az Aillio Bullet jön be, csak az ára nem tetszik. Nem tudom van-e belőle itthon.
https://barbieripnk.hu/
-
Bazsee71
őstag
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok,
Ha már szóba került a szimpla szűrők használata: Az IMS "The single" szűrőivel van esetleg tapasztalatotok? Megéri? Délutánonként, tejes, habos, néha cukrozott kávékhoz ("desszertekhez ") néha nem tudok mit kezdeni a két adaggal, mert nagyon sok lenne, kiönteni viszont sajnálom. -
MODERÁTOR
válasz Serpenthelm #101894 üzenetére
Miért kéne kiönteni? dupla szűrő aztán húzzál belőle kevesebbet. 15-18g->36-45 helyett 20-25-öt.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
Kb. pont ezért lettem lehurrogva korábban... Mert én is ezt csinálom. Reggel rendes dupla, aztán napközben duplaszűrővel (vagy éppen szipmla néha, ha kedvem van) kisebb adag(ok). Mivel nem tisztán iszom, hanem cortadoban, capuccinoban, ízben nincs különbség. De ez a HC topikban tiltott.
Viccelek, ne essetek nekem. De van különbség a "hogyan hozzuk ki a kávéból a maximumot" és az "éppen hogyan esik jól egy kávé" között. -
HÁZIGAZDA
srácok, csak kíváncsiságból. tegye fel a kezét, akinek rendszeresen heves szívdobogása lesz egy 17 grammos duplától azokból a 100% arabica kávékból, amit jellemzően iszunk!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WarLock07222
tag
válasz sz.zs. #101899 üzenetére
Mondjuk ez körülbelül ugyanannyira rossz technika, mint a kevesebb adaggal dolgozni egy adott kosárral, hiszen az arány is nagyjából olyan fontos mint a kiindulási adag. Egy jó világos pörkölés abszolút citromlé lesz így. Illetve ugyanúgy elpacsálod ugyanazt a mennyiségű kávét, csak még a végeredmény is rosszabb lesz. Akkor már inkább öntse ki a felét egy kavarás után, mint hogy hamarabb leállítsa a csapolást. Az alapanyag így se úgyse kerül vissza a zacskóba.
(Ha csak nem állítod hozzá az őrleményt is, hogy ristretto legyen ugyanolyan lefolyási idő mellett, bár ez a világos pörköléshez továbbra se megoldás)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer