-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Az év utolsó napjáig kellett várnom a legnagyobb kávés hullámvasútra, de megérte...
Nem tudom, kóstoltátok-e filterben a CM-es Frinsát, elég mókás kávé! Direkt nem olvasom el az ízjegyeket előre, hagyom magam meglepni. Azt láttam, hogy anaerob, meg natural, ez nekem nagyon kedvenc vonal, tegnap megcsináltam az elsőt, belekortyoltam, és majd kiesett a szemem, EZ MI?
Nagyon másra számítottam, így nem is igazán örültem annak, amivel találkoztam, a pohár végére lett picit kellemesebb. Ma reggel nyitottan - vagy inkább felkészülve az új élményre - ültem le vele, és míg ittam, végig fülig ért a szám (nem, nem csak addig). Most olvasom a weboldalon, mit írnak róla: "meghökkentő ízei semmi eddigi kávéélményünkhöz nem foghatóak". Ez 10000%-ig igaz. Nagyon rendben van, nagyon örülök neki, h ez jött az előfizuban!
---
Ma megkaptam a 19 grammos csomagjaim is, kíváncsiságból bontottam a gésát, hát, legalább elmondhatom, volt már ilyen is. Nem tom, lehet az elkészítéssel, vagy velem van a hiba, de nem tűnt túl sokrétűnek, kicsit még próbálkozok, hátha okosodok valamit. -
soldier2
őstag
válasz bbuffy #102448 üzenetére
Sokáig célkeresztben volt nálam is, aztán ismerőstől elhoztam egy szekrény smokert (.http://ironblock.hu/index.php/13-smoker/86-cube-pro-smoker#cbpf=.Szekr%C3%A9ny-Smoker) Ha sokan vagyunk jól jön az extra rács, cserében pizzát nehezebbben sütök benne (bár elvileg kenyeret lehet, még nem próbáltam). Az biztos, hogy kávékészítésre, pörkölésre alkalmatlan
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz paljoc #102444 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ennyi pizza mester van itt
Hogy teszed fentre? Ez miért jó? a tészta alja így jól átsül?
Nekem sima gáz sütöm van, de ha a legaljára teszem a pizzavasat és arra közvetlen rá a pizzát max fokozaton az alja megég de a teteje még nem pirul le. Lehet így kene próbálkozni? Miben sütöd? -
bbuffy
senior tag
válasz soldier2 #102453 üzenetére
Arrébb lesz, pár évig még nem költözünk. Sajnos teljesen bolond vagyok ilyen téren, azért tetszik. De vannak olcsóbb és jó kamadók. Szmókert nem akarok, annyit nem bbq zok, meg nem is füstölök. Főleg hogy épp húscsökkentésben vagyok, a hét felében száműzöm.
Amugy meg ha kell, kintről haverom hordja be a használt tojásokat, nagyon jó áron....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz adriankoooo #102459 üzenetére
Nem hirdeti, mikor van hoz. Sztem hirdetés nelkül el szokta adni.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
MPowerPH
félisten
Ha mar pizza, pont pizzasutot keresek... Tudtok ajanlani?!
Sutoben sutest meguntam, grillem is csak 300 fokot tud. Es elvileg a belepo itt 400...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
SoundON
tag
Daneeka Papacoffee
Köszi a válaszokat!
Nem lettem meggyőzve a fémfilteres AEROPRESSozásról... -
adp
őstag
válasz MPowerPH #102462 üzenetére
Pizzavasat próbáltad? Szerintem nagyon jókat lehet vele sütni, és sokkal olcsóbb megoldás mint ezek a "grillek" Ami télen elég off. Egyébként ez a hőfok dolog így nem igaz, amit írsz, hogy "belépő" rohadtul nem mindegy hogyan és hol adja le bármi legyen az
[ Szerkesztve ]
-
Ludovicus
aktív tag
válasz frozy #102256 üzenetére
Ha még aktuális, én nem javaslom, hogy kitisztítsd a menetet. Mikor elhoztam egy kávézóból a saját gépemet és kicseréltem a késeket, kitisztítottam a menetet, mert 2000 óta ezzel nem sokat bíbelődtek és teljesen belecementálódott az őrlemény. Bárcsak ne tettem volna... Utána lett a késtartónak egy jól érezhető kotyogása, amit végül, nagy nehezen, menettömítő szalaggal sikerült megszüntetni.
-
paljoc
tag
-
haten
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én idén még sehol sem tudtam inni egy jó kávét.
-
kozsy18
tag
Az elmúlt évben felvetett pizzasütési szoksásokra refrektálva:
Mennyire szép is ez, hogy kiderül a fél tagságról, amúgy gyúrjuk otthon a pizzatésztát tisztességgel; a végén kiadna egy új HárdkórPizza topikot
Xabi78
Barilla tipo "0" és 5Stagioni tipo "00" nálam eddig kiválóan szerepelt. Soron következik a Caputo "00"-ás csodája. Élesztővel dolgozom, mert bár a kovászos ízre messze a legjobb volt eddig, sütésnél nem hozta a kívánt szerkezetet. Import liofilizált pizzaélesztőt olaszboltban szerzem (sajnos a Doktorötker száraz, valamint itthoni friss nálam nem működött jól).Sütés:
Légkeverésesben ami a csövön kifér (kb 260°C), felső polcon egy pizzakő, amire a termék kerül, alatta egy tepsi, hogy a sütő térfogatát "csökkentse". Tésztát nyújtás és szósz után (friss, semmi koncentrátum, vagy passata, így nagyobb a nedvességtartalma és a vékony tészta a hosszabb sütésidő során nem szárad ki) elősütöm 2-3 percig, ezt követően feltét (mozzarella nélkül), majd vissza sütőbe és a grillcekászt rákapcsolom 1 percig. Mozzarella tálalás előtt csipkelődik rá.[link, hogy az elnyújtott posztot követően ne legyen még egyszer annyi kép ]
krumpli"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bl4ze
veterán
BUÉK mindenkinek !
Ma bontottam egy Barbera Mago-t, elég rég nem járt már nálam
Meglepett, hogy ilyen sok a törött, sérült szem benne....
Tudom, hogy többen is szoktátok ezt inni innen : jellemző erre a sok törött, apró, sérült
szem vagy épp egy ilyet fogtam ki belőle? (250 grammos).:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
esztek ti mást is pizzán kívül?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gravity1234
tag
BUEK
Catler CG 8010 vs Lelit Fred?
Catler mit tud es mennyit erhet hasznaltan?
KosziOlympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
MODERÁTOR
válasz Gravity1234 #102480 üzenetére
max 40e használtan
-
soldier2
őstag
válasz Gravity1234 #102483 üzenetére
Nem. Csak a csili Vili kijelző a különbség, és a könnyebb (és megbízhatatlanabb) állítási lehetőség.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
válasz Peti...(16v) #102479 üzenetére
Ok, akkor nem csak nálam van ilyen sok tört, sérült szem benne. Maga a kávé rendben van, jaja
.:. bl4ze .:.
-
kozsy18
tag
válasz Xabi78 #102476 üzenetére
5stagioni - Auchan nemzetközi konyha polcai.
Barilla - Mammut Olaszbolt.
Caputohoz más forrásom lesz
Érdemes egyébként delikatesz boltokat lesni, ahol többségében import holmit árulnak. Sajna hazai kisuzemi lisztet meg nem talaltam."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Akik pár hete írták, hogy várják a behmor-t, szeretnék érdeklődni, hogy megérkezett-e?
Illetve, hogy volt e valmai probléma az uk rendelésekkel?Pizza: Veszprémben tudok tippet lisztre (1kg: Caputo kék, Barilla, Molino). Nagy kiszerelésben van caputo és egy másik fajta a metroban, viszont az 25kg. Illetve Stagioni "sör"élesztőre is.
[ Szerkesztve ]
-
PeterAgos
csendes tag
válasz mézespálinka #102493 üzenetére
Gyorsak voltak. 22-én adták fel, 23-án kézben volt.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz mézespálinka #102493 üzenetére
Ha rendelsz Behmort és megérkezik, az első dolgod az legyen, hogy lecseréled a csatlakozó dugót egy 3500w-ra méretezett verzióra, persze a vezetékvégeket meg kell cinezni. Én először UK/Eu átalakítóval kezdtem, az első próbánál megolvadt és leállt a cucc. A dob megállt, a forró babok majdnem lángra kaptak, veszett nagy füst volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy gaggia evo-t. Kezdésnek kézi örlőre gondoltam, egy hario mini mill-re. Jó választás? Jelenleg a gourmetkava.cz-nél találtam. Rendelt már innen vki? Megbízható bolt? A válaszokat előre is köszi!
-
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek őrlő cserét. Most egy AVX CG1 van GC mellett.
Abban kérném a segítségeteket, hogy mire érdemes cserélni?
- Nem tudom mennyire számít, de inkább sötétebb pörkölésű kávékat iszunk, mint a nagyon világosakat. Nem sokat, átlag napi két duplát (napi 2x19.5g).
- 100-150 között gondolkodom (persze ha van olcsóbb, ami nagyon megéri az sem gond)
- Nem baj, ha nem óriási és nem nagyon hangos, de nem ezek a fő szempontok...
- Nem feltétlenül újat szeretnék, de ha használt, akkor csakis olyan jöhet szóba, mely szükség esetén alkalmas a felújításra. Ár/érték arány miatt még talán inkább a használt felé hajlanék. Hosszabb távra tervezek vele, nem szeretném cserélni jóideig.
- Esetleg van bizonyos márka, amit érdemes választani, vagy elkerülni? Illetve azon belül milyen típust érdemes választani, mert pl. Eurekán belül is van pár féle és gondolom nem véletlenül kerül 2x anniyba az egyik, mint a másik...
Ha önállóan kellene választanom, akkor talán Eureka, La San Marco félékben gondokoznék (persze a kérdésem nem csak ezekre vonatkozik).Előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz PetiCalvus #102499 üzenetére
Használtan láttam F64 evot 165-ért is, az elég jó vétel. Vagy egy Fio F4 kicsivel olcsóbban ill Mazzereket kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen