-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #102400 üzenetére
ezt a világos pöri próbálkozást tényleg akarod,vagy próbálod követni a nagyokat? nálam még a sötét pörinél is időnként érzek kifogásolni valót persze ahogy bejáródik az nz, egyre jobb. most hogy olvastam py sárgabarackját meg eperjét,még a végén rápróbálok. eddig csak a csokó madnesz,locavore,hello szicíliát próbáltam. valakinél meg kellene esetleg lesni a készítést. hátha nálad van a hiba,nem a gépben ha jársz Vp-ben esetleg nyomunk egy sötét pörit
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #102402 üzenetére
Mijaza Vp?
Előző kör sötét oldal volt, illetve blendek. Vágytam újra a fénybe, de én a sötétekkel is tudok szívni simán. Bennem biztosan van hiba bőven, csak nagyon zavar, hogy már viszonylag kiműveltnek beképzelem magam és unom a banántot.
Nembaj, nem offolom szarrá a topikot tovább. Majd ha elmúlik a pestis, megkörnyékezem valamelyik pesti tudort, hogy főzzön nekem egy hasonló riggel és guvvadt szemekkel figyelek."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #102404 üzenetére
veszprém nálam nincs para,jöhetsz ha akarsz
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #102400 üzenetére
Nem dögleszted le őket a szekrényben? Én fogyasztok mindent, de nem szedem szét a csomagot. Fagyosan mérek, azt darálom. Nekem bevált, bár biztos van hájendebb' verzió.
https://barbieripnk.hu/
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #102407 üzenetére
ha addig vársz,tényleg kapszula lesz a vége
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #102400 üzenetére
GC rézbojleres, omron pid, 90 fokon a beállítás, de van 2 fok offsetem, tehát, 92 fok pid alap beállításokkal. 2 napja még 92 fokon volt a pidem, de így határozottan jobb lett. Néha a túl magas hőmérséklet okozza a hibát ezeknél a gyümis kávéknál. Azt gondolnád, hogy savanyú, ezért feljebb veszed a hőmérsékletet, ott meg keserű. Igazából meg lejjebb kéne venni. Így jártam már többször.
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #102404 üzenetére
Hozzám jöhetsz bármikor, ha gondolod ( már amikor itthon vagyok ), bár innen messze van a Pest is
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #102404 üzenetére
Nem lehet, hogy van egy kis Dunning–Kruger effektus?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Toobee #102408 üzenetére
Nemnem, ilyen basic user error nincs
Kínomban már mézesüvegben megy fagyóba nulladik percben szétporciózva. Asszony csak kinevet gúnyosan és mondja, hogy ő elmegy szoptatni, altatni és hajat mosni, másfél óra múlva kérne egy kis kv-t.
Általánosan vagy kevés a krém, vagy gyorsan folyik át, vagy mindkettő, vagy ha tökjól néz ki és le is folyt 25-35s alatt, akkor meg savanyú/keserű. De amúgy is persze Bármilyen ízhiba előállítását elérhető áron vállalom!
Mielőtt a többi hibámra térnénk: bohóckodom a 100forintossal, tűvel oszlatás (bár nem rögös), disztribuzi, tamper, papír a szűrőre, fejöblítés, apámf@asza viharlámpával.Koxx
I beg your pardon..?
jaa látom már. Nem hinném, én előszeretettel ostorozom magam akkor is, ha értek valamihez. A kv készítéshez egész biztosan nem értek különösen, de azért ez otthoni szinten nem igényel barista vb tudást alapból, azt gondolom.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #102415 üzenetére
Persze csak vicceltem magamon amugy eszrevettem ezt, az elso kavegepem megvetele elott azt gondoltam en mar mindent is tudok.
-
frozy
csendes tag
Ti amikor ketten kávéztok, akkor csészénként 18-20g-ot engedtek, vagy inkább 2 dupla készül 36-40g itallal/csésze? Olyan kevésnek tűnik még az a 20g is...
[ Szerkesztve ]
-
Szabász
csendes tag
válasz RetepNyaraB #102400 üzenetére
A mostani rendeléssel én is így jártam! Úgyhogy saját blend-et kevertem . Az olajos sötétet, közepessel keverem 30/60g arányban (90g kerül a babtartályba) . Így meglepően jó eredményt kaptam, eltűnt az égett keserű íz.
-
senior tag
válasz frozy #102417 üzenetére
Mi amikor ketten kávézunk, akkor a 21 g-os vst-be megy 22-24 g közepes pörkölésű olaszosabb blend, ebből lesz kb. 60 g ital, ezt osztom ketté, mert a zasszony nem issza a világos pörit. Ha egyedül kávézom akkor a 18-as vst-be megy 19-21 g világos pöri , ebből lesz 36-38 g ital.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
MODERÁTOR
válasz WarLock07222 #102422 üzenetére
"Ami a szemnek néha nem tetszik, az attól a nyelvnek még lehet kedves." mintha egy topless bár reklámját olvasnám
-
Warloo93
tag
válasz WarLock07222 #102422 üzenetére
Na ezt holnap meg is próbálom.
-
-
gippazoid
senior tag
-
Toobee
veterán
Közben néztem egy Fellow Ode videót, abban mondta az ürge, hogy akinek van ilyen darálója, önköltségi áron vehet majd hozzá új kést, ezzel akarják orvosolni a túl durva őrleményt. Nekem ezzel mondjuk nincs bajom, de tuti beszerzem hozzá, kíváncsiságból. Pici, 10g-os dolgokat nem csinálok, akkor lehet jelentkezne nálam is a gond, az viszont igaz, hogy a legfinomabb állás közelében vagyok. Illetve az őrleménytartó teteje is más lesz, ezt is lehet majd venni. Elvileg a feltöltődés miatt, de két csepp víz és ezzel sincs gond. Kíváncsi leszek, hogy mennyire önköltségi az az ár.
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz konzumpro #102430 üzenetére
gyerekek, tegnap finoman szóltam, ma akkor picit erélyesebben: ez a teljesen fölösleges, buta téma egészen addig lesz életben, amíg életben tartjátok. tegye már meg mindenki, hogy elengedi.
mellesleg a vadakról én írtam. ez valami burkolt cseszegetésem? csak kérdezem, teljesen békésen, egy bazinagy fityegő banhammerrel az oldalamon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
verti1
tag
CB:
Ez olyan mint a kávé, tiszavirág életű. 10 perc után már nem az igazi, helyben kell enni.
bbuffy:
1gramm élesztő van 800 gramm lisztben, 2 nap a hűtőben. Hasonló nagyon a kovászhoz.
-
frozy
csendes tag
Otthoni pörkölők! Zöld kávét kitől vesztek? Szegedet találtam eddig, de jó lenne más forrást is kipróbálni. Köszi!
-
ribarszki
őstag
válasz Xabi78 #102439 üzenetére
+1 a pizzavasra! Igaz én vágattam egy helyi fémmel foglalkozó cégnél 1cm vastag acéllemezt, de zseniális. Kenyeret és pizzát is csak azon sütünk. Kovászos pizza, 72 órát pihen a hűtőben, majd 3 percet sül a vaslapon, 260fokon és olyan leopárdmintás lesz az alja, mint a kemencében sültnek. (Előtte 40percig melegítem a vaslapot 260fokon)
Lisztben ez félbarna, [szápári] liszt, kovásszal.
[ Szerkesztve ]
-
Warloo93
tag
válasz WarLock07222 #102422 üzenetére
Na kész a szalámi shot.
17g nicaragua rio coco medium light (sca-68). 1hónapos pörkölés, 2 napja nyitottam a zacsit.
4x10g részre osztottam, az első csepptől számiítva 30 másodperc alatt jött le.
1. Brutál erős citromlé
2. Első pillanatban finom édeskés kávé, citrom utóízzel
3-4 nagyon hasonló talán ilyen amerikano feeling kesernyés tucatkávés utóízzel.
Nem lettem okosabb sajnos, de megpróbáltam
[link] -
bbuffy
senior tag
-
senior tag
Gigamegaoff
Gyertek a Pizza Zóna Fb csoportba!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
verti1
tag
Xabi78, bbuffy:
Pizzat csak 00-ból. Ez nagyi titka volt, de akarok keresni valami itthoni forrást friss 00-ás lisztre. A lassú kelesztés a titok. Vaslap, maxon a sütő 1 órát és utána mehet a sütés, de így is kevés a hő. Akarok venni egy gázos Ooni pizza sütőt.
-
bbuffy
senior tag
válasz verti1 #102445 üzenetére
Jó lehet. volt a felügyeletem alatt komplett pékség, kitanultam ott én is mindent kb. voltak külföldi vendégek is, nagyon sok okosat mutattak.
Persze csak 00 liszt, nem fontos mindig hogy lassú legyen, az olaszok sem három napoznak sokszor. ez már csak plusz. Gianni is max egy napot mondott nekem anno. Legfontosabb, a liszt és a jó sütő/sütés.
Na befejeztem. Amugy itt is ezer igazság, kenyérbe bele se menjünk.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
válasz verti1 #102445 üzenetére
Nekem volt Ooni Koda, eladtam 2 hét után. Valahogy nem jött be a “gázos” pizza íze. Kamadóban szerintem sokkal jobb lesz. Ha mindenképp ooni t szeretnél és teheted, inkább a pelletes verziót vedd! Fatüzelés forever!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz bbuffy #102448 üzenetére
Szerintem nem éri meg a 3x-os árat a kinai Auplex, stb. klónókkal szemben. Nekem is utóbbi volt, teljesen tökéletes. Igaz most váltottam Broil King KEG-re, de csak a könnyebb hordozhatóság miatt. 130 kg vs. 50 kg...
bl4ze: Hawaii pizzára muszáj tenni, ha úgy kéri a vendég[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hálózatokról alaposan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen